Indien och dess matkultur
6779 visningar
uppladdat: 2006-02-21
uppladdat: 2006-02-21
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
I Indien tror man att kor, apor och ormar är heliga. Vilket gör att större delen av befolkningen är vegetarianer. Det kött man däremot äter är i så fall, kyckling och lamm. Men främst så äter man grönsaks rätter. Med olika kryddor. Så som kanel, kummin, gurkmeja, paprika, mynta, koriander, saffran och chili. Den viktigaste kryddan i indisk matkultur är Masala. Och är viktig i mat lagning. Däremot kanske man tror att curry skulle vara en krydda. Men är i själva verket är det en rätt bestående av kött/fisk och grönsaker, till detta hade man en kryddig sås. Så curry är i själva verket en krydd blandning som inte alltid behöver innehålla samma slags kryddor. Till varje måltid som oftast består av 2-5 rätter, äter man bröd och man äter med händerna. Det är absolut viktigt att det är den högra handen då den vänstra anses oren. För den använder man till toaletten. Före maten dricker man öl och whiskey och under måltiden dricker man vatten.
Under varje måltid finns det en skål med lime för att tvätta sina smutsiga/klibbiga händer i. Och sen efter måltiden tuggar dom också kandisocker för att få en fräsch andedräkt. Dom indier som är väldigt traditionella äter ofta sin...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
-
Inactive member 2007-05-08
hur kan dom dricka öl och whis
Liknande arbeten
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
Källhänvisning
Inactive member [2006-02-21] Indien och dess matkulturMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5714 [2024-05-06]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera