Vad är meningen med livet? Har livet någon mening?

7 röster
10421 visningar
uppladdat: 2009-02-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

A. Jag känner igen mig tankarna om att meningen med livet växlar från människa till människa. Jag anser att det är så för att alla människor har olika mål, olika drömmar, olika förutsättningar i livet och olika förutsättningar att uppnå sina mål och drömmar, därför kan inte meningen med livet vara lika för alla. Jag känner också igen mig i tankarna om att meningen med livet kan vara ögonblicksupplevelser av lycka och harmoni, för vilken människa strävar inte efter att finna lycka och harmoni i sitt liv?

B. Jag tror inte att det finns någon direkt skapare, någon som sitter däruppe och blickar ner på oss och våra liv. Tycker att det låter allt för långsökt. Dessutom så vet jag att allt började med bakterier som utvecklades till allt som finns idag, då är det lite svårt att tro att det finns en Gud som skapade oss och som nu mer eller mindre styr våra liv. Däremot så tror jag att det finns någonting över oss levande varelser, men jag kan inte säga direkt vad jag tror att det är för det har jag inte någon aning om. Jag tror att vi finns här av en slump, att vi finns bara på grund av big bang och ingen annan anledning. För universum klarar sig utan oss, precis som den gjorde långt innan vi fanns och som den kommer att göra långt efter att vi utplånats.

Anledningen till att vi finns här står inte skriven och jag tror att det är upp till varje människa att ta reda på vad deras mening med livet är. För alla människor kan inte ha samma mening med livet, det är omöjligt. Meningen med livet är lika unikt som varje människa. Alla har olika förusättningar, drömmar och mål. Jag har inte samma förutsättningar och mål som en liten fattig pojke i Afrika, därför kan vi två inte ha samma mening i livet. Meningen med livet är oklar och det kan ta en livstid att finna den. Man måste ställa rätt frågor för att få rätt svar och att komma på de där rätta frågorna är ju inte direkt lätt.

Jag vet själv inte vad meningen med livet är och det beror på att jag hela tiden ställer fel frågor. Men jag vet ju på ett ungefär vad jag tror att det går ut på. Jag tror att meningen med livet är att finna vem man är och sin plats i samhället och när man har kommit fram till det så ska man ta sin plats i samhället och leva sitt liv utifrån vem man är. Men eftersom människor förändras så ändras ju även människans mening i livet och samhället. Därför anser jag att varje människas mening i livet är lika unik som människan själv.

Jag tror inte att meningen med livet är så mycket mer komplicerat än så. Men det finns ju ingen som kan svara på min fråga om det är rätt eller om det är fel, likadant som att ingen kan svara på vad som händer efter döden. Jag tror att allt levande består av energi, en livskraft. Och när vi dör så tror jag att det bara är skalet av oss som dör medans energin lever kvar, men då bara som en energi, eftersom energi inte kan försvinna. Så när folk säger att de har sett spöken så tror jag att det är energi som de har sett, energin som lever kvar efter de döda. Att det är det som är det sjätte sinnet, att se energier.

För det finns ju folk som kan se ens auora och det är ju energi. Men jag tror inte att vi kommer fastna här på jorden och flyga omkring som en energi resten av tiden. Jag tror nämligen också på återfödelse (lite ungerfär som buddhisterna gör), att man efter döden återföds som något nytt, som en helt ny varelse med nya instinkter och nya minnen, men framför allt. Med en ny meninge här i livet.

Min syn på livets mening och livet efter döden påverkar inte mig i min vardag. Jag vet vad jag tror men pratar inte öppet om det eftersom alla har olika uppfattningar om livet och vad som händer efter det, och jag tycker att det är ett onödigt ämne att disskutera med folk. Däremot så påverkar det mig lite när folk dör. Tillexempel så dog min morfar när min mamma var gravid med min lillebror och min mamma säger att han är väldigt lik honom till utseendet och till sättet, så jag kan inte låta bli och fundare över om inte en del av min morfar finns i min lillebror för att han ville hålla sig kvar hos sin dotter. Visst det kanske l&a...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Mina egna tankar

Kommentera arbetet: Vad är meningen med livet? Har livet någon mening?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-02-02]   Vad är meningen med livet? Har livet någon mening?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=57983 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×