11 september - Terroristdåd eller?

8 röster
7455 visningar
uppladdat: 2009-03-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

En vanlig dag i New York, inte ett moln på de ljusblå himlen, solen skiner igenom de flotta skyskraporna och hundratusentals människor anar små oråd i form av räkningar och värmeslag. Plötsligt som en blixt från klar himmel dyker ett plan in mot ett av twintower tornen. Folket runtomkring hamnar i chocktillstånd, vet inte om de tror sina ögon. 18 minuter senare, när den värsta chocken släppt kommer ett nytt plan instörtandes  mot det andra tornet. Resten av historian har ni förmodligen redan fått höra från media och den amerikanska regeringen, men hur trovärdig är den? Hur kommer det sig att byggnad 7, som inte ens blev träffad av ett plan plötsligt bara rasade ihop som ett korthus? Har detta något med U.S.A:s intressen av att kontrollera pipelines i Afghanistan eller att komma över oljan i Irak?

Argument 1: Om det skulle vara så att det var ett gäng muslimska terrorister som skulle lyckas ligga bakom detta fruktansvärda dåd så tycker i alla fall jag att det gick lite väl enkelt till. USA, som har världens bästa och mest utvecklade försvarsmakt, skulle i vanliga fall, bara ett flygplan kom några grader bort från sin tilltänkta kurs, skicka upp stridsflygplan och tillrättavisa dem och ifall de inte löd och korrigerade sin kurs och var på väg mot en stad skulle de tvinga eller skjuta ner det. Hur kommer det sig då att två, kanske tre plan kunde störta in i tre olika byggnader utan att ens få en varning från millitären? Jo, enligt dåvarande vice presidenten själv , Dick Cheney, och ett antal tidningar däribland New York Times, var självaste vicepresidenten, just den 11/9, och ledde en militärövning för NORAD (North American Radio and Defense Command), som innebar att hela militärstyrkan var samlad i North Carolina i syfte att träna på hur man hanterade kapade trafikflygplan som skulle kunna användas för att köras in i byggnader likt radiostyrda missiler. Detta var enligt NYT första gången i världshistorien som en vice president eller president personligen ledde en militärövning.

Vad är chansen för att detta skulle vara en total tillfällighet just denna dag då det man tränade på råkade hända?

Argument 2:

Det är många som anar en konspiration som inte tror på de givna anledningarna till att tornen rasade ihop så komplett. De anser det alltför otroligt att de inte föll över åt någon sida utan bara rasade rätt ner i sina respektive fotavtryck. De anser det vara konstigt att de kända World Trade Center tornen, som förutom stålbalkar i sina centrala delar och ett med ett tätt "myggnät" av stålbalkar som omgav byggnaderna, överhuvudtaget skulle kunna rasa alls. Med "myggnätet" var det tänkt att om ett flygplan av misstag skulle flyga in i byggnaden så  blir det bara hål i väggen exakt där som planet går in på samma sätt som om du skulle trycka en penna igenom ett vanligt myggnät. Byggnaden skulle då inte skulle då inte kunna falla ihop över huvudtaget. Det här har utretts och förklarats av den kommission som tillsattes, och de beskrev att det berodde på att de bärande stålbalkarna i byggnaden smälte när temperaturen kom upp i över 3000 grader Celsius.  Enligt sakkunniga krävs stora mängder explosiva kemikalier för att kunna smälta denna mängd stål. Man kan faktiskt motbevisa kommissionen bara du har ett ganska avancerat periodiskt system. Där kan man se att flygplansbränslet som användes maxtemperatur var 1800 C, det skulle alltså inte bara räcka med att flygplansbränslet tog eld för att stålet skulle smälta. Som jämförelse finns det en liknande hög byggnad i Spanien som stod och brann i över 24 timmar utan att rasa ens det minsta. (finns på loose change) 

Vad är chansen för att någon passagerare framgångsrikt skulle lyckas smuggla in dessa mängder explosiva kemikalier in i två trafikflygplan på samma dag? Jag bara undrar.

Ett annat så kallat "bevis" som kommissionen har "hittat", som är än mer overkligt, är ett pass från en av flygplanskaparna som skulle ha hittats i ruinerna vid Ground Zero. Japp, enligt dem skulle passet ha tagit sig ut från hans väska, ut ur planet, överlevt en värme på 2000 grader och sedan hittats av en frivillig arbetare. Vi pratar alltså om att ett pass i papper och plast som skulle ha ha klarat sig helt oskadat samtidigt som inte ett enda annat föremål i byggnaden kunde hittas helt eller ens delvis helt! Joe Casaliggi, en brandman intygar att den största beståndsdelen från ett föremål som han hittade var en del av en knappsats på en telefon som var ungefär 4 centimeter lång och 2 cm bred. Tornen gick alltså upp i rök och dammpartiklar.

Vad anser du chansen vara att stål plötsligt viker sig trots att brinnande flygbränsle inte kan skapa mer än ca 1800 grader vilket definitivt inte räcker för att smälta stål och att även det otroliga passfyndet var ytterligare två rena tillfälligheter denna dag?

Jag är rätt säker på hur det här har gått till egentligen. Det finns något som kallas "kontrollerad demolering". Danny Jowenko som är expert på området och som har arbetat med att kontrollerat demolera byggnader med explosiva ämnen under större delen av sitt yrkesverksamma liv, har analyserat detta fall och säger att han är helt säker på att detta är inget annat än en  "kontrollerad demolering". Det är speciellt tydligt gällande byggnad 7.  Detta har även Dr David Ray Griffin intygat.

John Schroeder, en brandman som var inne i byggnaden har som en av många brandmän och andra närvarande intygat att han hörde kraftiga explosioner i de nedre regionerna av tornen långt innan de sedan plötsligt föll.

Jag vill bara att alla skall veta att det inte bara finns bevis för att detta är planerat, det finns även en del emot, jag har aldrig påpekat något annat! Detta är ju trots allt fortfarande en konspiration, det finns inget rätt och fel, än så länge. Men efter att ha kartlagt alla data och otroliga tillfälligheter runtomkring detta är det svårt att bortse från att det faktiskt var så här som det verkligen gick till!

Argument 3:

Detta är en annan kraftig indikation på att det fanns mängder av individer i USA som väl kände till att något var på gång den 11/9. Den 10/9, en dag före 9/11 ägde rum köptes det 11-20 gånger fler säljoptioner än vanligt i de företag som kom att bli direkt inblandade i WTC-kollapsen. Det var bland annat American Airlines, United Airlines, Merril Lynch och Morgan Stanley Dean Witter & Co. Flygbolagen känner ni säkert till och de två finansbolagen hade vardera 22 våningar med kontor i WTC. Detta enligt Michael Ruppert en undersökande f d polis och detektiv, samt OCC, Options Clearing Corporation, som är den organisation som övervakar och garanterar optionshandeln på den amerikanska börsen.  (Du måste förklara vad en säljoption är)

Det var märkligt nog enbart i de två flygbolag som som var inblandade i 9/11 som den ovanligt höga spekulationen på en plötslig nedgång skedde. Ovanligt höga mängder säljoptioner köptes alltså i United Airlines och American Airlines men dock inte i några andra flygbolag.

Den officiella utredningen anser att även detta skulle kunna vara en tillfällighet men min fråga är då, börjar det inte bli lite väl mycket slump kring en enda händelse?

Efter vidare efterforskningar av Michael Ruppert ledde spåren in till inhemska storföretag bland annat Deutche Bank Alex Brown, detta har det även skrivits om i San Fransisco Cronichles. Finansinspektionen lade plötsligt ner förundersökningen när de insåg att det  var helt osannolikt att utländska terrorister kunde vara vara inblandade i denna ekonomiska terrorspekulation på börsen i USA. I början var man väldigt säkra på att Usama bin laden och hans kumpaner hade försökt göra sig en rejäl hacka på säljoptioner men då inga bevis alls pekade emot honom eller någon annan känd terrorist så dalade intresset snabbt för att ta reda på vem i USA som verkade ha vetat om detta i förtid.

Något som även kan noteras är att den amerikanska regeringen 3 månader före 9/11 hade anskaffat fler säljoptioner i sitt innehav än någonsin tidigare i historien. Något man tjänade enorma pengar på då i stort sett alla aktier föll som stenar efter 9/11. Var alla de som satsade så obevekligt på en nedgång på börsen verkligen så skickliga på att spekulera eller visste man helt enkelt något som den förlorande allmänheten ännu inte hade fått reda på?

Referens Jim Marrs, Boken "The terror conspiracy")

Var detta ytterligare bara en tillfällighet? I så fall var 9/11 antagligen ett nytt världsrekord i tillfälligheter som antagligen aldrig kommer att slås. Om det inte var världsrekord i tillfälligheter så var det planerat och i så fall har vi antagligen ett nytt världsrekord i alla fall, i konsten att sprida en lögn om något "som alla har sett med egna ögon".

Och här skall ni slutligen få se på tillfälligheternas tillfällighet. Kolla in den här reportern från BBC som rapporterar om att WTC byggnad 7 just har kollapsat samtidigt som man kan se att byggnaden fortfarande står kvar i bakgrunden. Faller gör den inte förrän ca 20 minuter senare!

Men denna dag då alla tillfälligheter hände samtidigt så skall man inte förvånas. Och märk väl jag har bara snuddat vid de tillfälligheter som hände just denna dag.

Avslutning:Det är ingen tvekan om att det förekom terrorism kring 9/11, frågan är bara var ifrån dessa terrorister kom och varifrån de styrdes? Tydligtvis hade de som låg bakom detta mästerverk i terror så enorma resurser att de för allmänheten kunnat undanröja, dölja och avleda så mycket av de bevis och indikatorer som pekar på att det faktiskt inte bara var ett par kraschade plan som ensamma skapade alla dessa osannolika effekter.

Jag tycker att det minsta världen borde kräva är att denna världsförändrade händelse och de som låg bakom utreds på riktigt!

Att USA snabbt gick ut i krig, för att ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: 11 september - Terroristdåd eller?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2011-02-26

    var är källorna?

Källhänvisning

Inactive member [2009-03-27]   11 september - Terroristdåd eller?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58073 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×