Bokrecension - Självkänsla Nu av Mia Törnblom

4 röster
5854 visningar
uppladdat: 2009-05-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag har läst Självkänsla Nu av Mia Törnblom, boken är 168 sidor lång. Boken handlar om hur Mia Törnblom från sina egna erfarenheter guidar dig till ett bättre välbefinnande genom att träna på att få bättre självkänsla. I boken berättar Mia Törnblom om hennes tonår och att hon varit drog beroende och suttit i fängelse, bokens första mening lyder så här " På min 29-årsdag väcktes jag av att fängelseprästen på Kronobergshäktet i Stockholm kom in med en tårtbit på en papptallrik. Jag satt inlåst i väntan på rättegång". Sedan målar hon upp en klar och tydlig bild av sitt liv och varför hon hamnat i de situationerna. Min första tanke när jag när jag läste denna mening var att detta skulle bli ännu en av alla dessa tycka synd om mig självbiografier. Jag blev överbevisad. Hon har en förmåga att beskriva cenarion där den låga själkänslan varit framme och spökat, och får en att tänka i sig in i vardagliga situationer där detta väldigt ofta förekommer.

Det jag gillar mest i boken är alla Övnings sidor som hon har tagit med t.ex. en övning där man ska lära sig att berömma sig själv och lyfta fram sina egna egenskaper. För att successivt bygga upp självkänslan. Detta märker man är inte så lätt. Mia gör en klok beskrivning alldeles före denna övning. "När jag pratar om självkänsla liknar jag den ofta vid kondition. God kondition är ju inte någonting vi övar upp en gång för alla och sedan besitter den resten av våra liv utan minsta ansträngning. Precis som kondition är själkänsla färskvara, vi behöver träna resten av livet för att den inte ska försvinna"

Personligen så har jag tagit till mig många saker, speciellt att berömma sig själv och inte alltid klanka ner och hitta fel, en annan sak är att när folk har en dålig dag och är allmänt nere så tar jag inte åt mig personligen, utan tänker istället att hon/han måste ha det ganska jobbigt nu, och tar då istället distans och låter personen komma över det istället för att konfrontera. En annan viktig sak är att kunna ta komplimanger, Mia beskriver i boken hur man ofta viftar bort komplimanger med ett uttalande som får den andra att tro att man själv inte är nöjd med sin frisyr t.ex. detta har jag tagit till mig och säger nu bara tack helt enkelt.

Helhets intrycket är mycket positivt pga. Att man faktiskt kan ta Mias tips och använda sig av det i verkliga livet. Språket i boken är inte alls svår läst utan f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension - Självkänsla Nu av Mia Törnblom

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-05-08]   Bokrecension - Självkänsla Nu av Mia Törnblom
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58159 [2024-05-11]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×