Min Deckare - Reginas sång

1 röster
2895 visningar
uppladdat: 2009-08-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Min Deckare - Reginas sång

Jag har läst boken "Reginas sång" (visa boken för klassen). Det är en thrillerdeckare och den är väldigt spännande och man rycks med i bokens handling och jag hade i alla fall lätt att leva mig in i personernas karaktärer.

Reginas sång handlar om två enäggstvillingar, som ser precis likadana ut. Man kan inte se skillnad på dem alls, dessutom klädde de sig likadant också! Deras namn blev Regina och Renata. De utvecklade ett eget, hemligt språk när de var små, som de sedan fortsatte prata t.o.m. när de gick i High School. Det här speciella s.k. tvillingspråket är visst vanligt för tvillingar och kallas för cryptolalia.

Mark spelade en stor roll i tvillingarnas liv. När Regina och Renata föddes var Mark 7 år. Tvillingarnas pappa kände Marks pappa, så på det sättet blev familjerna knutna till varandra och Mark var mycket tillsammans med Regina och Renata under deras uppväxt. Boken är berättad som om Mark i boken också skrivit hela boken (läs på s 7).

När tvillingarna gick sitt sista år på High School, hände någonting som skulle förändra deras liv för alltid. Vid det här laget hade de hunnit fylla 18 år och den här dagen var tvillingarna bjudna på ett strandparty. När det började närma sig midnatt bestämde sig Regina och Renata för att det var dags att åka hem. De började åka hemåt i sin bil. De åkte den snabbaste vägen hem, som gick förbi en park.

I närheten av parken fick de punktering. Efter det här är man inte helt säker på vad som hände, men en av systrarna gick ur bilen - antagligen för att leta efter en telefon. Den andra gick ut efter ett tag och letade efter systern, eftersom hon inte hade kommit tillbaka.

På morgonen efter den här händelsen hittade man tvillingarna vid parken. Den ena var mördad, genom våldtäkt och sedan huggen till döds. Den andra tvillingen satt bara bredvid sin syster och stirrade på henne, och när någon försökte prata med henne svarade hon på deras speciella "tvillingspråk".

Det ända myndigheterna hade att gå på när det gällde vilken tvilling som var vem, var att Regina tydligen var den dominerande av dem, så då antog man att Regina hade kört bilen och också var den tvilling som blivit mördad. Ingen var egentligen helt säker på att Renata var den överlevande tvillingen, men det var så det fick bli i alla fall.

Eftersom Renata mer eller mindre hade tappat förståndet, fick hon bli patient på ett privat sjukhem. Efter att bra tag så började Renata prata engelska igen, tyvärr var den första frågan hon ställde efter sin "trans": vem är jag?

Det verkade som om hon inte kom ihåg någonting av sin syster överhuvudtaget och hade inga minnen av sina föräldrar heller. Den enda som Renata kände igen var Mark (läs s 20).

Mark tillbringade hela sin lediga tid på sjukhemmet, i närheten av Renata. Efter en period när hon bara blev friskare och friskare, fick hon flytta ut i det som Renata kallade "den normala världen" igen. Eftersom Renatas föräldrar var väldigt överbeskyddande och hon hade ändå inga minnen av dem, fick hon flytta in hos sin faster, som bodde i Seattle.

När Renata flyttade dit, följde Mark efter så han kunde hålla ögonen på henne fortfarande, så han flyttade in ett kvarter från fasterns hus. Jag tror nog att Renata uppskattade att han bodde i närheten, för hon var väldigt fäst vid Mark. Man märker vid flera tillfällen i texten att hon trots det vill vara så självständig hon kan (läs s 40).

Efter en viss period i Seattle, börjar det ske mysiska mord i närheten. Morden var alltid lika vidriga och underliga. Ingen hade hört ett knyst från mordplatserna och ändå var offren uppskurna över hela kroppen med ett trubbigt och dåligt skärvapen. Såren var inte så djupa, men de var långa och dem var gjorda på ett sätt som var tänkt att det skulle orsaka mer smärta än att döda snabbt. (Läs s 73).

Man började kalla den här brutala mördaren för "Seattleslaktaren". Det skedde mord nästan varje vecka.

Renata hade börjat få s.k. "dåliga dagar", då hon var helt panikslagen och pratade först om vargar som ylar, sen om blod och till slut om vatten som var kallt. Efter det började hon svamla på tvillingspråket, så ingen förstod vad hon sa då. De dåliga dagarna inträffade oftast när någon hade blivit mördad...

Vid de tillfällena sövde faster Mary ner henne med en sömntablett innan hon spårade ur helt.

Man kan lätt följa med i Marks misstankar om morden och på ett tidigt stadium kunde i alla fall jag gissa mig till upplösningarna och kunde se samband mellan de olika morden o.s.v.

Jag tycker faktiskt att den här boken är jättebra och jag har väldigt svårt att hitta böcker som jag tycker är bra och intressanta att läsa. Det var lite speciellt slut på boken...

Jag har själv fäst mig vid personerna i boken på ett visst sätt, som man bara kan göra när man verkligen gillar boken. Boken är händelserik och har ett bra innehåll, som är lätt att följa med i.

Huvudpersonerna är framförallt Mark och Renata/Regina.

Renata verkar vara en glad och trevlig tjej, som gillar andra människor och är ganska social. Hon har långt, blont hår som brukar vara utsläppt. Hon är väldigt aktiv och gillar att vara sysselsatt. Hennes saknad efter sin tvillingsyster ligger gömd någonstans djupt inne i henne. Renata försöker dölja allt genom att förtränga hela sitt förflutna, då också systern blev mördad.

Efter olyckan hade hon en minnesförlust, ungefär. Jag tror nog ändå att Renata bara försöker förtränga mordet på systern, antagligen för att hon inte orkar med att tänka på det. Trots det tror jag att det ligger och gnager inom henne och att hon skulle behöva prata om det.

Mark - även kallad Markie av Renata och Regina när hon levde, är en kille som är 7 år i början av boken och mot mitten/slutet av boken är han mer i 30-årsåldern. Mark studerar e...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

egna tankar

Kommentera arbetet: Min Deckare - Reginas sång

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-08-06]   Min Deckare - Reginas sång
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58296 [2024-05-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×