Ingen i världen

1621 visningar
uppladdat: 2009-08-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Ingen i världen

Nioåriga Suleyman  lever i en underlig värld, där mamman vräker i sig hostmedicin utan en vettig anledning och där pappan ständigt är bortrest. Trots att Suleyman är övertygad om att pappan är bortrest brukar Suleyman märkligt nog lägga märke till en man lik sin far på Libyensgator, men som inte viknar tillbaka på Suleymans deperata försök att få hans uppmärksamhet. Det enda suleyman får som respons är att mannen riktar snabbt blicken bakom de mörka galsgön åt sin bil och kör iväg. 
   När suleyman vänder sig med frågor om den bortresta pappan till hans mor känner han den starka doften av hostmedisin och lägger märke till mammans nervöra rörelser för att täcka upp något som hon tycks dölja för honom. Men vad kan det vara, och varför drycker mamman som mycket hostmedeicin, när han aldrig tycks ha hört henne hosta?

Suleyman lever i värld där han varje dag får känna värmen av svarta lågor i huset då hans mor bränner massa böcker. I en värld där hans pappas bäste vän försvinner och avrättas offentligt på den statliga televisinonen. Där en mystiks man utanför sitt hus ställer ständigt underliga frågor.                                                                              

Fundersam, och fövirrad försöker Suleyman hitta svar till det mamman tycks desperat försöker dölja för honom.

Ingen i världen är en skrämmande tillvaro sed genom en ung pojkes ögon. Den framhäver ett barns oskyldighet och hur den lätt påverkas av omvärlden. Den uttrycker även tydligt barns kärlek och oro för sina föräldrar trots deras svek och ondska. Hur barn ser upp till sina föräldrar, även om de innerst inne vet att något inte stämmer. Ett barns oskyldighet tycks överträffa all form av ondska som vuxna ställer  till med i världen, då barnet enbart ger som respons till sin förrviring kärlek och oro.

Boken är en vuxenroman som ger vuxna en inblick på deras inflytande på barn, och hur viktigt det är att ge barn den trygghet de behöver för att växa upp till trygga individer. Vilka förebilder man ställer till barn spelar stor roll i barnens utveckling, framtida personlighet samt levnadssätt och åsikter. Budskapet framhävs tydligt i boken då den beskriver hur Suleyman börjar att utveckla ideer och tankar utifrån hur omvärlden påverkar honom.

Ingen i världen lyckas även förändra tankenställningen om att det är vuxna som alltid har rätt.  Genom att beskriva Suleymans kärlek till sin far trots faderns svek märker man hur barn tänker utfrån ett oskyldigt perspektiv, där de älskar sina föräldrar trots deras onda handlingar. Föräldrarna åt andra sidan reagerar enbart med agressivitet när barnet begår misstag. Vem är det egenligen som har rätt? Barn som reagerar med kärlek och för...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Boken

Kommentera arbetet: Ingen i världen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-08-14]   Ingen i världen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58297 [2024-05-07]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×