Flyktingar och kommuner behöver långsiktiga instruktioner

2026 visningar
uppladdat: 2009-11-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

En jämn fördelning av flyktingar bör finnas mellan de Europeiska länderna. Invandrarnas omständigheter i Europa har blivit sämre.  Att det är fler antal invandrare i ett land som ex: Sverige är något negativt eftersom det blir svårare för landet att hjälpa dem. EU är skyldiga till att ge dessa flyktingar ett bättre liv i Europa. Flyktingpolitiken skall ligga på en överstatlig nivå och samma lagar ska gälla för alla EU-stater. Att flyktingpolitiken är skiljaktig från land till land verkar orättvist.

Flyktingfrågan är stor och den är i en egen kategori inom EU:s diskussioner. Flyktingfrågan har väckt mångas intresse och är en av dagens stora frågor. En överenskommelse mellan EU-medlemmarna har gjorts år 1990, Dublinkonventionen. Det är ett folkrättsligt avtal som avpassar vilket land som är ansvarig för att granska en asylansökan som gjorts i ett medlemsland i den Europeiska unionen eller vissa andra europeiska stater. Det finns även den Europeiska flyktingfonden, vars ändamål är att förbättra och höja kvalitén på asylmottagande. De har till uppgift att stå bakom en rättvisare fördelning av asylsökande mellan medlemsstaterna. Problemet har i viss grad varit, enligt Boswell, att länder med ett förhållandevis väl utbyggt mottagandesystem, fått huvuddelen av utvecklingsmedlen medan länder med bristfälliga system och få asylsökande erhållit otillräckligt med medel för en uppbyggnad av en kvalitativt acceptabel mottagning.

Europa började ta emot invandrare i början av 1960-talet och andelen var få. Med tiden började det komma in fler invandrare som stärkte Europas ekonomi. Man kan anse att flyktingar inte medför något positivt och att de flesta utnyttjar de ekonomiska bidragen de får. Men kollar vi på Spanien som har över 4 miljoner invandrare så står de för hälften av tillväxten. De utgjorde 8,8 procent av befolkningen men tog bara i anspråk 5,4 procent av de offentliga utgifterna. Deras bidrag (skatter och avgifter) till den offentliga sektorn var 6,6 procent av hela befolkningens medan deras andel av t.ex. utgifterna för hälsovård endast utgjorde 5,4 procent. Detsamma gäller hela den offentliga sektorn, invandrarna betalade in mera än de tog emot. De har alltså en positiv ekonomisk effekt i det nya landet.

Fler söker sig till Europa p.g.a. de goda förutsättningarna som är tillgängliga i Europa. De flesta söker sig till Sverige och Frankrike, antalet asylsökande kan räknas upp mot 40 000 per år. Tar vi en titt på Finland så når antalet asylsökande upp mot 2000 per år. Där kan man märka den stora skillnaden mellan de europeiska länderna. I Finland kan flyktingar behandlas bättre eftersom de är så få. I Sverige å andra sidan går det mindre tid åt dessa flyktingar då det hela tiden kommer in nya asylsökande.   

Ett land ska inte behöva bära all möda medans ett annat land inte bekymrar sig. Länder som Frankrike och Finland är så pass lika gällande sjukvården och allt i övrigt, undantag flyktingpolitiken. Flyktingpolitiken är lika viktig som sjukvården allteftersom människor kommer till Europa då de är i nöd. De flyr antingen från krig, fattigdom eller så är de hotade. Att ett land inte accepterar flyktingar som är i nöd är inhumant. Men att ett annat land accepterar så pass många är också fel. För många antal invandrare i ett land kan skapa oro för både landet som för invandrare själva. Landet kommer då att fokusera på flyktingpolitiken och då kommer inte invandrare att hamna i första hand. Därför bör det vara jämt antal invandrare i varje EU-stat. På det sättet kommer de inte att vara ett bekymmer för ett land och landet kommer att få utrymme för behandling av deras behov. En rättvisa kommer att uppstå för flyktingar då de behandlas jämlikt i olika europeiska länder.

Vi anser att vi är hjälpsamma och humana eftersom vi tillåter flyktingar att bosätta sig i vår kontinent. Men ska vi verkligen tänka efter så kan vi lägga märke till att vi komplicerar deras liv. Det är en självklarhet att vi gör en förtjänst genom att hjälpa dessa asylsökanden från nöden men vi har inte gjort deras levnadstillstånd lättare. Kritiken och fördomar mot invandrare har ökat kraftigt efter 11/9. Segregationen som finns idag bekymrar många. Den har ökat kraftigt under de senaste åren vilket leder till fördomar som i sin tur leder till arbetslöshet (diskriminering). Situationen mellan invandare och Europier har blivit "vi mot dem" tänkande. Fler är arbetslösa och det är svårare för en invandrare att hitta ett arbete. Det tar ungefär mellan 7-10 år för en invandrare för självförsörjning.   

Jag reagerar väldigt starkt när jag läser om hur dåligt flyktingfrågan behandlas idag. Flera asylsökande kommer till Europa på hopp om ett bättre liv. Men istället blir livet svårare för familjerna då de på egen hand måste introducera ett nytt liv i ett främmande land. De kan varken landets spelregler eller språket vilket gör det ännu svårare för dem. Det är även av denna anledning som de väljer att bosätta sig bland människor som har samma bakgrund. Det leder som vi har sett till segregation och lärandet av landets språk försämras. På grund av detta anser jag att staten är skyldig till att hjälpa dessa flyktingar. Alla Europeiska staterna är skyldiga till att förbättra flyktingfrågan inom hela Europa. Samma regler för invandrare över hela Europa skall kunna fungera för att det ska vara rättvist för de europeiska staterna. Vi bör av moralitet hjälpa dessa flyktingar till ett bättre liv. Vi vinner på det!

Ju bättre invandringspolitiken är, ju snabbare integrationen sker desto större blir den ekonomiska effekten. Invandrare måste få bättre stöd direkt när de kommer in i landet. De måste lära sig det nya språket för att snabbt kunna komma ut i arbetsmarknaden. Men i dagens läge så är det tvärtom. Den svenska regeringen fokuserar på att granska invandringen istället för att hjälpa de behövande invandrare. Flyktingar i dag lever i en förvärrad levnadsstandard, fler familjer bor i samma lägenhet och fler är arbetslösa. Det blir svårare att finna arbete och lägenheter. Lösningen är enligt mig att staten hjälper asylsökande till ett nytt förbättrat liv. Det skulle ha ansetts vara befallande beroende på att invandrare inte får bestämma över hur deras nystartade liv bör se ut. Men å andra sidan är det positivt för både landet som för invandrare. Det är en självklart riktigt påstående att man vill bo bland folk man känner då de inte kan det nya språket. De nyanlända behöver strukturera deras liv i Europa på ett positivt sätt. Ett sätt som förbättrar landets ekonomi och även invandrares omständigheter.

Europa bör samverka inom fly...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Flyktingar och kommuner behöver långsiktiga instruktioner

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-11-18]   Flyktingar och kommuner behöver långsiktiga instruktioner
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58386 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×