Raseri skriven av Stephen King

1 röster
3663 visningar
uppladdat: 2009-11-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 - Bokrecension -

Titel: Raseri

Författare: Stephen King

Publicerades (år): 1977

Stephen King är känd både som författare och filmmakare. Han har skrivit ett flertal böker, tex: Carrie, Misery och The Shining. Han har också gjort filmer som Steven Kings Creepshow, The Mist och The Shining. Han spelar också gitarr i ett band som heter The Rock Bottom Remainders. Han splear rythm gitarr.

Boken jag har läst heter Raseri. Det är en väldigt kort bok men en väldigt bra story. Jag tycker den är bra skriven och lätt läst. Här är min bok recension.

Boken handlar om Charlie Decker. En skol elev i femton eller sexton års åldern. Han har haft en väldigt dålig barndom. Han har blivit slagen av sin far och även om hans mamma var hjälpsam var det inte tillräckligt nog.

En vacker dag så bestämmer sig Charlie för att ändra tillvaron på skolan. Han har en pistol i sitt skåp som han vet att han skulle använda någon dag. En dag känner han för att ta sin hämnd. För det första tänder han fyr på sitt skåp och alla sina grejer. Han tar ut sin pistol ur sitt skåp och går in i ett klassrum. Utan att säga någonting, skjuter han läraren i huvudet. Hon dör direkt. Läraren är Miss Underwood och klassrum intill hör skottet. En kom och öppnade dörren och Charlie sköt en gång och missade, och nästa träffade han i halsen. Han faller ihop utanför dörrren. Han stänger dörren och frågar klassen om dom är OK. Han är bara en tonåring och har redan dödat två männskor. Eleverna i klassrummet har känt Charlie innan. Några känner honom väl. Charlie börjar snacka om sina händelser och upplevelser och klassen börjar långsamt öppna sig till Charlie. Polisen kommer utanför skolan och Charlies teraput kommer och snackar med Charlie genom en internradio. Charlie tycker att det är jobbigt och säger att han kommer att skjuta någon i rummet om någon ljuger till honom. De ljög till honom och han låtsas att skjuta någon och avfyrar ett skott. Dom bler väldigt skrämda men Charlie säger att han inte dödade någon men nästa gång dom ljuger gör han det. Han menar blodigt allvar nu. Charlie har tanken på att skjuta Ted Jones som hållde på att irritera honom men polisen sköt honom först. Dom prickade Charlie i bröstet men som tur är, har han ett hänglås i bröstfickan. Men hänglåset spräcktes och metallet kom i skinnet. Han var skadad men han klarade sig. Ted Jones försökte då gå ut från klassrummet. Då sikta Charlie på Ted och han satt sig igen.

Boken är skriven i jag-form. Charlie Decker alltså berättar. I boken kan det hända att han ändrar från nu-tid till då-tid när han berättar sina minnen. Boken är bra skriven, rolig och framför allt väldigt intressant. Det är oftast en väldigt lugn stämning till boken. Det är ingen spänning eller action i den....

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Raseri skriven av Stephen King

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-11-18]   Raseri skriven av Stephen King
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58394 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×