Alex Dogboy av Monica Zak

10 röster
36285 visningar
uppladdat: 2009-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Alex Dogboy av Monica Zak

G-frågor (svar)

•1.   Alex är en pojke som bor hos sin moster men rymmer hemifrån och hamnar på gatan. Han blir ett gatubarn och kallas han för Alex Dogboy. Väl ute på gatan kommer en man vars namn är George och frågar om han och några andra om de vill komma och bo hos honom de tackar ja och alla pojkar får håret klippt och nya kläder och en fotboll att dela på. Sen efter några dagar berättar hushållerskan att han tänker sälja de som slavar utomlans så de flyr. Alex flyr till en soptipp där träffar han en tjej och letar skräp och säljer det sen. En dag hittar han en hund i en kartong han ger den mat och den överlever han döper den till Emmy. Han råkar ut för fler äventyr senare i boken.

2. Alex mamma har rest till USA.

Syskonen följde med mamman till USA.

Alex pappa försvinner som sagt senare i boken och det är för att han måste ha pengar och han lovar att skicka pengar till Alex.

VG-frågor (svar)

Jag tror att pojkarna följde med George för att de var väldigt hungriga och törstiga kanske trötta och de var smutsiga och de kanske tänkte "varför inte, vi kommer förmodligen att få mat".

Jag tror att Alex började sniffa lim för att slippa hungern och för att glömma allt.

Det här är vad det också kan vara. För att alla andra gjorde det och för att han kom till en annan värld och där har han inga problem.

MVG-frågor (svar)

Jag tror att fru Leti betyder väldigt mycket för Alex.

Hon hjälpte honom att sluta med lim för hon gjorde att han insåg att han var en människa och hon trodde på honom hela tiden.  Hon lät honom jobba hos henne och då fick han mat och mat till hundarna, ibland fick han en sedel och då köpte han schampo, tvättmedel, deodorant och tvål han snodde ett par byxor och en tröja. Duschen använde han på en videobutik i utbyte att han städa, sopa och moppa golvet. När han duschat och tvättat sina kläder såg han inte ut som ett gatubarn längre

Sid:200 jag gillar den sista meningen som är:

Dogboy reste sig upp och kastade pinne som alla tre hundarna rusade efter lyckligt skällande.

Det är sista meningen och då är han riktigt lycklig han har flera personer som bryr sig om honom och han har sina hundar och den nya valpen och ett jobb en mamma eller två eller till och med tre mammor som är: Rosa, Fru Leti och hans riktiga mamma. Och allting är helt okej.

G-MVG frågor (svar)

Beskrivning: Margarita (flickan på soptippen).

Hon är en tjej som är troligen jämngammal med Alex (13 år gammal).  hennes pappa har stuckit för länge sen men hennes mamma och storebror bor kvar, hon tjänar 200-250lempira per dag. Det är så att varje dag kommer en uppköpare och köper sakerna och han/hon går på vigt.

Alla som jobbar på soptippen bor som i kartonger. Margaritas kompis Ana blev våldtagen när hon jobbade på soptippen det var mitt på dan och de var limsniffare som gjorde det och därför vill inte hennes mamma att hon går dit ensam utan att hon ska gå dit med sin storebror men idag när Alex kom var han hemma och sjuk. Hon har alltid en röd kjol. Och för att få mat kommer det en sopbil från pizza hut McDonald´s och burger king.

Vad jag tycker om slutet?

Jag tycker slutet var bra ovanligt bra jag kommer nog läsa Tredje Kärleken det är bok nummer 2 och då är han 15 nu är han 13. Jag tycker det var bra för allting löste sig på nått sätt han fick kontakt med sin mamma tr&aum...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Alex Dogboy av Monica Zak

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-12-11]   Alex Dogboy av Monica Zak
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58460 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×