Förbjud burka i skolan

2 röster
2933 visningar
uppladdat: 2010-02-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

En dag i skolan hade jag jacka och mössa när jag gick in i matsalen men blev stoppad av mattanten direkt. Några minuter senare kom en tjej med burka in och detta utan problem. Då slog det mig, varför ska jag ta av mig jacka och mössa när hon kunde gå i en duk som täcker hela kroppen och t.o.m. ansiktet. Hur kan man släppa in elever som inte kan identifieras? Om det nu ens är en elev. Dessutom är burka minst lika ohygieniskt (om inte mer), som att ha jacka. Det är dags att vakna upp och inse vad burkan egentligen innebär.

Är det en kränkning att förbjuda heltäckande dräkter som burka i skolan? Självklart inte. Burkan som från början är ett påtvingat plagg från män att kontrollera kvinnans sexualitet är absurt att behöva se i ett Sverige 2010. Om ni dessutom läser koranen står det ingenting om att kvinnor måste täcka sin kropp. Kvinnorna har i nuläget valt själva att bära burka. Men varför väljer de detta, varför stödjer de förtrycket mot sig själva? Och varför i hela friden ska de gömma sina barn i slöjor när de små liven inte ens har någon egen uppfattning om vad som är rätt och fel? Har ni inte hört talas om att man ska ta seden dit man kommer? När barnen själva blir mammor gör de samma sak med deras barn och det hela går runt i en ond cirkel. Det är dags att sätta stopp för detta. Personligen vill jag förbjuda burka i hela Sverige men eftersom detta förslag troligtvis inte skulle gå igenom hoppas jag att jag åtminstone kan få skolorna att förbjuda burka. "Skolan är inte en privat sfär utan där finns vissa regler. Skolan ska vara en neutral plats i religiösa sammanhang", säger Ingegärd Hilborn från skolverket. Förutom detta finns det en lag om att alla elever ska behandlas lika. Självklart håller jag med om detta men ni vet lika bra som jag att det pågår mobbning och förtryck mot denna grupp. Genom att förbjuda burka så försvinner en stor del av mobbningen och påhoppen. Man kan också se situationen från andra hållet. Föreställ dig att en burkabärande person säger fula ord till dig. Du vet inte vem personen är och du kan inte försvara dig i rädsla för att andra ska tro att du diskriminerat denna person. Vill du gå i en skola där detta mycket väl kan hända? Det är klart du inte vill och därför måste vi tillsammans bekämpa detta problem. Stöd därför min hemsida "www.forbjudburka.se", på så sätt kan vi få ner slöjfolket från sina höga hästar. En klar fördel har jag redan genom att vår statsminister Reinfeldt håller med mig. "Det är ett uttryck för kvinnoförtryck.  Jag sympatiserar med att trycka tillbaka dem som vill få kvinnor att dölja sitt ansikte", sade Reinfeldt när han fick frågor om vad han tycker om ett franskt förslag om att förbjuda kvinnor att bära burka offentligt. En annan dum sak med burka är att man inte uppfattar minspel. Visst går det att kommunicera ändå men dock inte fullt ut. Ett bra exempel är på lektionen när läraren undervisar. Hur ska han/hon kunna veta om eleven hänger med? Eleven kan inte heller vara med på idrottslektionerna, hur hälsosamt är det?

Att förbjuda burka kan upplevas som kränkande mot muslimerna och det kan verka orelevant att lagstif...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förbjud burka i skolan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-02-24]   Förbjud burka i skolan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58562 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×