Adam Alsing, hyllningstal

5 röster
22495 visningar
uppladdat: 2006-03-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Du kära, brunhårige, skäggiga, man på snart 38 år. Jag hyllar dig Du är mitt allt. Utan dig så skulle mitt liv vara något helt annorlunda. Antagligen skulle jag vara någon zombieliknande varelse som mest skulle ligga i sängen hela dagarna. Men nu räcker det med din röst och ditt hjärtevärmande skratt för att du ska få min klocka att ticka. Bokstavligen, för samtidigt som din röst dundrar ut ur mina högtalare likt tors hammare, så går min väckarklocka igång. 6.00 varje vardagsmorgon.

Adam Alsing, mix Megapol, 104.3 Stockholm. Jag älskar dig!

-bild

Du kanske inte vet vem jag är, men tänkt dig att jag har vaknat till din röst med morgonstånd varje dag under ett års tid. För omvärlden kanske du är en kändis, men för mig innebär din röst något alldeles speciellt. Du är min ”personlige” vardagshjälte!


Adam, din media karriär började på ”radio p4 Värmland” redan när du var 14 år gammal. Efter 3 år slutade du dock med detta och började dela ut post istället. Ett slit hävdar du själv, men i ärlighetens namn, behövde du inte motionen?

Efter att du slitit klart med diverse ströjobb så blev du tillsist programledare för ”big-brother”. Vilken succé, vilket lyft! När du medverkade i big brother så började jag lära känna dig. Inte lika rösten på morgonen utan som en människa. Din tid i big-brother var nytt för oss alla och den betydde mycket för många. Du fick mycket välförtjänt beröm för din tid som programledare i big-brother. Bland annat så sade en av konkurrenternas programredaktörer såhär om dig : ”Adam är en smart programledare med stor talang, djup och bredd”. Jag kan inte annat göra än att hålla med honom.

Efter en tids frånvaro från media så välkomnades du dock till mix Megapols morgonstudio tillsammans med Gry Forsell. Hon är lika vacker att titta på, som din röst är att lyssna på. Så jag förstår varför du tog jobbet!

-bild

Men det är inte Gry Forsell som gör showen ”Äntligen Morgon”. Det är du, Adam Alsing som står för allt det roliga. Jag älskar hur du små retas med Gry varje morgon och jag bara dör när du måste göra ”veckans smått pinsamma”. För er av er som inte vet vad det är så ska jag berätta. Varje vecka så slår Gry och Adam vad om något, tex så trodde Adam att Electric banana band skulle gå vidare i melodifestivalen och Gry satte emot. Gry vann och bestämmer då ett milt pinsamt straff för Adam. Denna gång fick han ringa till en stackars receptionist i Kiruna för att prata om allting utom på just hotellet som honom jobbade på. Men HA telefonsamtalet blev långt och efter minuters snack om allt mellan himmel och jord så avslöjades förräderiet! Vi hade en spion ibland oss, receptionisten hade blivit tipsad och gjorde det extremt pinsamt för Adam, som bara inte kunde och/eller fick avsluta samtalet, medans hon bara blabbrade på.

Men som hämnd fick Gry ringa till den person som hade hand om schlager-sm. Hon prov-sjöng i luren för att försöka komma med som gästspelare under schalger-sm. Man kan milt säga: Hon lyckades inte…

Ett av mina andra favoritinslag är att man varje morgon kan vinna Adams pengar. Lyssnarna får skriva in 10 frågor, som bara Gry får se (Adam går ut ur studion). En tävlande försöker då svara på dessa 10 frågor så gott det går och sedan släpper man in Adam i Studion. Om den tävlande lyckas vinna över Adam så får han Adams privata pengar samt en mobiltelefon. Frågorna kan handla om allt från när alla hjärtans dag är – till frågor som hur mycket dollarn står i, eller vilket år vilket premiärminister som satt när osv. Hittills har Adam bara förlorat mot 4 personer. Men tänk er att han tävlar varje morgon och har gjort det i snart ett år!

Detta vill jag visa som ett tecken på Adams allmänbildning och intelligens. Adam har förutom sitt mysiga skägg även ett extraordinärt intellekt. Detta har gjort honom till programledare för Jeopardy. Som programledare i Jeopardy har Adam gjort succé. Tittarsiffrorna har skjutit i höjden och Jeopardy har föryngrats. Så, likt tanterna sitter jag nu spikad framför tv’n varje gång det är Jeopardy för att få se din underbara kroppshållning, ditt intellekt och för att få lyssna på din underbara röst mer än 4 timmar varje morgon.

Bild

Som avslutning på detta tal, så vill jag visa hur brilliant Adam Alsing verklige...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Adam Alsing, hyllningstal

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-05-28

    Underbar! Personligt, bra skri

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-15]   Adam Alsing, hyllningstal
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5862 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×