Roland Järverup - Persongestaltning Torsk på Tallinn

4261 visningar
uppladdat: 2010-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Roland Järverup

Roland är en ensam kille ifrån Karlstad som letar efter sin sanna kärlek. Roland har blont välkammat hår men har inte utseendet till sin fördel. När man ser Roland lägger man direkt märke till att han är harmynt och känner direkt hur osäker han är och inte tillfreds med sig själv eller sitt liv. Roland tror och hoppas på att en kvinna kommer att göra hans liv komplett. Hans hållning tyder på osäkerhet, han går ofta något kutryggig och är lågmäld i sättet. Roland uppfattas som en relativt asocial person som har väldigt liten social kompetens.

Roland verkar vara en person som har växt upp utan speciellt mycket uppmärksamhet från föräldrar, det känns som att han har blivit kuvad och aldrig fått någon möjlighet att kunna ta någon plats. Jag skulle också kunna tänka mig att Roland under sin uppväxt har blivit mobbad i och med att han utstrålar en slags underlägsenhet och att han inte känner sig existensberättigad. Roland klär sig väldigt väl men gammaldags och det blir ofta lite för uppklädd vid vardagliga tillfällen. Roland är en osäker person som tar lite plats. Trots detta blir han ofta trampad på  men han är ändå alltid snäll och trevlig mot alla. Han är verkligen mycket väluppfostrad men känns lite gammaldags när han till exempel tog med sig en vas med vita rosor till sin "blivande kvinna" på mötet i Estland. Roland kanske känns lite väl godtrogen för det verkar som om han inte inser att mötet i Estland inte är endast för att hitta sin sanna kärlek - utan att de flesta medresenärerna har andra mer sexuella avsikter. Även i denna situationen vågar inte Roland säga ifrån och blir överkörd av både kvinnan han blev intresserad av och en av hans medresenärer som mer eller mindre "stjäl" den han hoppas ska bli hans framtida fru.

Roland vill alltid det bästa och är en mycket välorganiserad och ordentlig person. Detta visas tydligt i början av filmen när filmteamet får komma och hälsa på hemma hos Roland och de andra resenärerna. Roland är ett mycket hängivet dansbandsfan och jag anser att det är en passion han verkligen brinner för. Han visade gärna upp sitt välfyllda och utförliga dansbandsalbum för teamet och berättade glatt om sina resor och upplevelser. 

När vi fick följa med hem till Roland märktes det i stort sett på allt att han var en mycket ensam och osäker person vars största önskan var någon att dela sitt resterade liv med. Under besöket hos Roland fick man se hur hans längtan till en livskamrat och hans förhoppningar var så stora att han till och med hängde upp en krok i badrummet för handduk där det stod "hennes". Jag kände också ett slags medlidande och sympati för honom när han stod i köket och lagade en festlig måltid - som bara var till honom själv. Än en gång visas tydliga exempel på hans prydlighet då han hade ett förkläde på sig föreställande en smoking. När han sedan pratade med sig själv i andra person och sa saker i stil med "ja Roland, idag serverar vi..., smaklig måltid!" så ser man den genomgående tragikomiken i vitögat.

Dessvärre är det nog ett flertal personer runt om i världen som faktiskt har det så som rollfiguren Roland. Jag känner med honom och har trots alla små defekter ett hopp om att han skall hitta en kvinna att dela sitt liv med. Han är trots allt en genomgående snäll och omtänksam människa som vill allt och alla väl. Tyvärr kan många av dessa snälla personer som även i Rolands fall bli överkörda och trampade på av andra människor i vårt hårda...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Roland Järverup - Persongestaltning Torsk på Tallinn

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2010-05-13]   Roland Järverup - Persongestaltning Torsk på Tallinn
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58681 [2024-03-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×