Ego Woman (recension)

3958 visningar
uppladdat: 2010-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Boken ’’Ego Woman’’ handlar om Carolina Gynning och hennes liv. Från att ha varit en riktig bimbokändis med stora bröst, platinablont hår, korta tighta kjolar och ordentligt u-ringade tröjor tar hon tillbaka förnuftet och visar sitt inre. Hon är smart, duktig och framgångsrik, en riktig inspirationskälla för alla typer av människor.

 

Det räcker att säga Carolina Gynning. Namnet klingar på olika i sätt i näst intill alla människors huvud. Vi alla vet vem hon är och vi vet vad hon har gjort. Många ser upp till henne samtidigt som andra avskyr henne. Jag ser upp till henne, hon är bra. Hon är riktigt bra.

 

Gynning framstår som otroligt självsäker och tror sig veta precis vad hon vill. Hon har det där lilla extra som inte riktigt går att sätta ord på. Det som gör att man gillar en människa och vill veta vad den får vara med om i sitt liv. Hon har koll på allt hon gör och får vara med om in i minsta detalj. Som hon själv skriver: ’’queen of fucking everything’’. Jag instämmer. Hon klarar precis allt. Det som många andra inte lyckas med, till exempel att gå från dokusåpa branschen till att bli en hyllad konstnär och prisbelönt programledare.

 

Det jag tror gör henne till så fantastisk är hennes positiva inställning till allt. Även hennes stil och sätt att våga uttrycka sig spelar en stor roll. Hon vet att yttrandefrihet är okej och därför är hon inte det minsta rädd för att säga precis vad hon tycker. ’’Visst är din personlighet allra viktigast, men let’s face it: du kommer betydligt längre om du är smal och snygg och begåvad än om du är tjock och ful och begåvad’’. Detta skrev hon i sin bok och har fått många upprörda. Man påstår att vissa saker inte bör sägas i TV och tryckas i tidningar. Men Gynning går emot detta. Yttrandefrihet råder i Sverige och inte till en viss gräns.

 

Gynning låter sitt inre styra sina tankar. Hennes tankar är baserade på verkligheten. Som citatet ovan, det är tyvärr, bevisat vara sanningen. Man lyckas lättare när man är smal och många strävar efter att vara smala. Carolina säger inte att detta är bra, hon säger bara som det är.

 

Hennes stora utmaning i livet har varit att gå från just den där snygga bimboblondinen som alla förväntar sig vara perfekt till att fortfarande vara känd, fast på ett positivt och uppskattat sätt av en större folkgrupp. Visst uppskattas snygga tjejer, men när tjejerna inte längre får vara just tjejer utan hanteras som föremål, det är då det har gått för långt. Att inte få ta ett andetag i den syrerika luften slutar med döden. Gynnings roll som ett föremål försvann och dog. Vi kommer aldrig mer att få se ’’Bimbo-Gynning’’. Det behöver inte vara negativt. Tänk dig att vara så sjuk att du vill ta självmord, då är det lika bra att dö. Gynning hatade den uppmärksamheten. Det var fel uppmärksamhet och hon lyckades ändra på det. Problemet finns kvar. Vissa tror att hon är samma människa idag som hon var då. Tiden löser inte alla misstag man gjort. Tiden löser många, men inte alla.

 

Man tror knappt att det finns en gräns på Gynning. Hon verkar alltid vara glad och anta precis alla utmaningar. ’’Jag kan gå in i min studio och va sådär som jag vill och hata allting och tycka allting är jobbigt och vara mig själv’’ sa hon i ’’Bella & Tyra Show’’ förra veckan. Så tro det eller inte men även Gynning har en gräns. Där kommer det återigen att hon skulle vara ett föremål. Alla människor har en gräns, varför skulle då inte Gynning ha det?

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

boken

Kommentera arbetet: Ego Woman (recension)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2010-06-01]   Ego Woman (recension)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58701 [2024-05-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×