Tre kronor – ett landslag i kris

1046 visningar
uppladdat: 2010-07-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Tre kronor - ett landslag i kris

Den senaste veckan spelades den årliga ishockeyturneringen Karjala Cup. Tre kronor började turneringen med att vinna mot Tjecken. Sedan gjorde de en ganska bra match mot Ryssland trots förlust. Andra perioden var riktigt bra spelad från Tre kronors sida . Men sedan, lite mer en ett dygn senare, viker Tre kronor ner sig rejält och utklassas av Finland som till slut vinner matchen med 7-0.  Sverige slutar, för tredje året i rad, trea. Men det jag tänkte ta upp i den här krönikan är inte Sveriges insats i turneringen. Jag tänkte fokusera på Finlandsmatchen.   

Finland var riktigt taggat och gjorde en mycket bra match, det ska jag inte förneka. Men oavsett hur Finland spelar så ska inte Sverige släppa in 7 mål. Själv känner jag mig förnedrad. Jag kan inte tänka mig hur spelarna och ledningen måste känna sig.

Jag är ett stort fan av Bengt Åke Gustafsson och jag gillar hans sätt att leda laget. Men efter en sådan här förlust så börjar man fundera. Kanske är det dags för ett nytt ansikte i landslaget. Han har trots allt varit förbundskapten i nästan fem år.

Jag såg matchen hemma med min syrra. Men med 2-0 i baken efter bara 10 minuter så kändes det redan då att det skulle gå åt helvete. Efter matchen vill man bara gråta. Så dåligt var det. Sverige hade ett bra anfall, där det bet sig fast i anfallszon, i hela matchen. Sverige spelade för svårt och kom dem för en gångs skull in i anfallszon så hamnade dem nere i hörnen. Från hörnen gör man inga mål!

Foppa, som gjorde sin comeback mot Tjecken, ger jag ett godkänt resultat. Men han spelade inte med den energi och spelglädje som han hade mot Ryssland föregående dag. Under den här turneringen tycker jag att Foppa har visat att han fortfarande platsar i landslaget och kan spela på den här nivån. Med tanke på att han för tillfället är klubblös så tycker jag att han gjorde en mer än godkänd turnering. Om han snabbt kan hitta en klubb och finner harmoni så tror jag att Foppa kommer att bli en mycket viktig spelare i OS och VM.

Den här turneringen började så bra med en...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tre kronor – ett landslag i kris

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2010-07-12]   Tre kronor – ett landslag i kris
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58723 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×