Debatt artikel-PKK

5 röster
5165 visningar
uppladdat: 2010-09-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Debatt artikel-Pkk

Inledning:

Jag kräver att omvärlden och FN ska se till att den kurdiska frågan ska föras fram, och att PKK ska strykas från Terroristlistan eftersom de inte kan jämföras med andra terrorister, och de är inga Terrorister. Det är bara den Turkiska Regeringen som får PKK att ses som riktiga terrorister, därför borde man granska detta i högre grad och se vad jag har att framföra.

Bakgrund:

Anledningen till att Pkk grundades var att Turkiet eller rättare sagt Mustafa Kemal Atatürk (Turkiets dåvarande president) lurade kurderna. Kurderna och Turkarna bildade en så kallad "allians" och fick namnet det "Ottomanska-riket", deras utgångspunkt var att förhindra framväxten av möjliga rivaler.

Kurderna hjälpte turkarna i olika slags krig, som tillexempel kriget mot Grekland.
Anledningen till att Kurderna hjälpte Turkiet var att Mustafa Kemal Atatürk hade lovat Kurderna en egen stadsbildning gentemot en tjänst ifall de skulle besegra grekland. I utbyte valde Atatürk att bjuda de shejker som gett sitt stöd under kriget på middag och sedan dödades dessa genom hängning.

Pkk:s mål är att få den turkiska staten att erkänna kurdernas kulturella och politiska rättigheter. Pkk grundades under slutet av 1970-talet av Abdullah Öcalan, med fokus på kurdernas rättigheter och drömmen av om ett eget kurdiskt land.

Pkk är inte såkallade terrorister de är bara "beväpnade reformister" som försöker få tillbaka sitt land de en gång i tiden hade, men blev hycklade på ett oerhört brutalt och obegripligt sätt.

Påstående: Jag anser att kurderna har all rätt att försöka få tillbaka sitt land eller åtminstone sina rättigheter. Tidigare så hade kurderna egna skolor, de fick prata sitt eget språk och de hade sina mänskliga rättigheter som varje individ har rätt till. I dagens Turkiet blir kurderna istället förtryckta av den Turkiska staten som vägrar acceptera Kurdernas rättigheter, och det är en utav anledningarna till att Turkiet inte får vara med i EU.

Argument och bevis 1:

Jag anser att Pkk har all rätt för att kämpa emot den turkiska staten, eftersom den turkiska staten förtrycker och diskriminerar kurderna i både ekonomiskt och socialt hänseende. Turkiet har tagit all deras mänskliga rättigheter ifrån dem.
Ett bevis på detta är: den genomsnittliga inkomsten är mindre än hälften av genomsnittet för turkar. Detta är en anledning till att jag tycker att Pkk inte ska klassas som terrorister, jämförelse med tillexempel islamist/terrorist gruppen "Al-qaeda".

Argument två:

Även om många kallar PKK för terrorister så har dem faktiskt en poäng i det dem gör. De kämpar för sitt folk oavsett om de under olika tillfällen hanterar situationen på fel sätt och många oskyldiga dör, men priset för detta är att kunna få tillbaka sin frihet och självständighet.

Motargument från en som är emot PKK:

Jag har all förståelse för att kurderna vill ha tillbaka sina mänskliga rättigheter precis som all annan befolkning, som är Namn-satta och självständiga. Men pkk kämpar på fel sätt, delvis genom vapen och droghandel. Detta leder inte den kurdiska frågan fram och underlättar inte situationen heller. Det är kanske dags för PKK att kämpa för självständighet utan vapen. genom PKK:s sätt att kämpa för folkets självständighet finns det ingen skillnad mellan PKK och andra terroristgrupper som t.ex. Al-qaeda.

Argument tre:

Anledningen till att jag tycker att PKK ska strykas från terroristgruppen är att man inte kan jämföra de med andra Terrorgrupper. PKK kämpar för en rättighet och självständighet för kurderna. Ett viktigt argument till varför PKK ska strykas från listan är att det inte dör så många oskyldiga människor, jämfört med vad andra terrorgrupper gör bara för att föra sin fråga fram. När det står i en artikel: 17 döda och 150 skadade, låter detta rimligt: nej, ifall 17 skulle dö så är sannolikheten väldigt liten att 150 skulle skadas, så det är ungefär 50 som skadas. Genom att den turkiska staten sköter all media, så trycker medierna det dem vill, detta gör att man får en väldigt hemsk bild utav PKK.

USA skulle kunna Utrota PKK från bergskedjan "Qandil" så som de gjorde med
Al-islams baser eller om man vill kalla det för gömställen avgör man själv, men USA såg Al-islam som ett hot och utrotade dem väldigt snabbt, men PKK har varit i Qandil i cirka 20 år och USA inte gjort något, därför att de inte ser PKK som ett Hot.

Avslutning:

Jag kräver och vill att EU och USA ska ta bort PKK från sin terrorist lista.
PKK kämpar fö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Debatt artikel-PKK

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-10-26

    Citat ''USA skulle kunna Utrota PKK'', visst skulle USA kunna utrota PKK men det skulle leda till förluster på deras sida. PKK får ganska mycket ''undercover'' stöd från många länder och ett utav de länderna är USA så de skulle nog inte vilja skada PKK. Sen att PKK använder våld och terror för att få fram sina åsikter och tankar gör inte saken direkt bättre, ibland tar dem ett steg för mycket och leder till att Turkiet agerar också genom att skicka soldater till gränsen. Sen kan ju även Turkiet utrota PKK från världskartan men även här har ''vissa'' i Turkiet mycket att förlora på det. Sedan skulle nog landets chanser att komma in i EU minska dramatisk.

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2010-09-26]   Debatt artikel-PKK
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58786 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×