Orosmoln eller skrämselpropagande

1252 visningar
uppladdat: 2011-06-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Orosmoln eller skrämselpropaganda

Idag så släpper vi ut allt för mycket CO2 i atmosfären, hela 30 % mer koldioxid finns nu i atmosfären än det fanns på 1800-talet de flesta forskarna i världen är enade om det. Även om det inte skulle vara sant, varför chansa?

Det finns fler forskare som visar att vårt klimat ändras än det finns emot. Geologen Michel Mann har visat oss att jordens temperatur har varit jämn under de senaste 900 åren men har nu ökat drastiskt. Om detta fortsätter i samma takt så kommer det leda till att mera is smälter och länder som Holland och Bangladesh kommer att helt försvinna eftersom att det kommer att bli översvämmade. Och vilka är det som då inte tror på detta? Jo statistiker och ekonomiprofessorer det är ju självklart att de säger att detta är falskt! De vill ju inte förlora pengar på att nya miljöprodukter sätts in. Staten förlorar otroligt mycket på att sätta in nya miljövänliga drivmedel och de mesta utav pengarna som kommer från bensinskatten går till miljöpremier till exempel. Det var ju inte så länge sen som staten utlyste att de skulle betala ut 40,000 kr till folk som köpte en miljöbil. Man kan inte kalla ekonomiprofessorer och statistiker forskare. Varför inte fråga en riktig forskare som har varit på Grönlandsisen och studerat geologiska prover där ifrån? Vi har upplevt varmare somrar varje år nu, och vi har haft mindre och mindre vinter, visst det är skönt. Men allt smältvatten från isarna kommer tyvärr att störa golfströmmen och det kommer att leda till att våra varma och sköna somrar kommer att bli iskalla arktiska vintrar med temperaturer som kan liknas vid Sibirien.

Visar fakta annat?


Världsnaturfonden hävdar att isen bli tjockare i Arktis och Antarktis men hur förklarar de den otroliga mängd is som redan förlorats, isflak som är lika stora stater i America har flutit ut till havs och smält bort, glaciärer tinar bort. Visst är det klart att isen ökar på vintern. Men de borde kanske ta och mäta på sommaren någon gång också. Enligt forskare idag så kommer temperaturen fortsätta stiga i 50 år även om vi skulle sluta med alla utsläpp idag. Klimathotet är riktigt, Men det är bara vi som kan göra något åt ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Orosmoln eller skrämselpropagande

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2011-06-01]   Orosmoln eller skrämselpropagande
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58961 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×