Den motvillige monarken

2148 visningar
uppladdat: 2011-06-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Vilken är den verkliga skandalen?

Den nyskrivna boken Den motvillige monarken var aktuell för några månader sedan. Den handlar om Karl XVl Gustavs eventuella affärer med älskarinnor och olämpliga besök på olämpliga klubbar. Författarna till boken kan möjligen åtalas för förtal men det är utan tvivel ett brott mot hederligt folkvett. Bokens huvudförfattare, journalisten Thomas Sjöbergs levebröd är nämligen att skriva om andra människors misstag.

Han kallar boken "en granskning" men i själva verket är det rent och skärt skvaller. Låt oss ta en titt på innehållet.

I boken beskrivs händelser där Kungen har befunnit sig med sina vänner på krogar och druckit öl och vin. Det pratas även om "kaffeflickor". Kvinnor som används som servitriser på kungens tillställningar. Hur dessa kvinnor har används nämns inte, bara att de agerat som underhållning när de bar in mat och dryck. I boken framställs dessa som kvinnor som helt saknar egen vilja och är offer för männens begär.

Författarna skriver även om kungens påstådda älskarinna, artisten och modellen Camilla Henemark.

Om man tittar närmare på detta är det lika patetiskt som resten av boken. Camilla Henemark är en B-kändis vars bäst-föredatum gick ut för länge sedan. Hon är på desperat jakt efter ny uppmärksamhet och vad fungerar inte bättre än att tala ut om en affär med en offentlig person. Det ska även nämnas att hon fick 200 000 kronor för att "bekänna" sitt förhållande med kungen.

Boken beskriver dessutom bara kungens förflutna. Visst kan jag tycka att vissa händelser som beskrivs kan tänkas vara olämpliga för en person i hans position men dessa händelser är baserade på rykten och opålitliga källor som har fått betalt för att berätta. En av dessa källor är en känd gangster inom den jugoslaviska maffian, Mille Markovic, berättar om att de så kallade kaffeflickorna lockades till kungens tillställningar av glamorösa karriärer som aldrig utdelades. Själv finner jag detta nästan skrattretande. En gangster ur den JUGOLSAVISKA MAFFIAN som försöker försvara flickor som hans egen organisation har tagit till Sverige genom trafficking, en av de mest ökända och omänskligaste branscher. Författarna menar alltså att maffian agerar räddare till dessa flickors hjälplösa situation som är kontrollerad av kungen och hans onda gäng. Låter detta rimligt?

Åter till författarna. På grund av detta starka innehåll baserat på så svaga källor kan författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer fällas för förtal. Tove Meyer har redan förlorat sitt jobb på Sveriges Radio vilket är helt rätt. Sveriges Radio ska inte syssla med sådant patetiskt skvaller. Hon och de övriga författarna borde söka jobb utanför journalistiken så att vi blir besparade deras desperata jakt på uppmärksamhet och pengar som de bedriver genom att förp...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Den motvillige monarken

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2011-06-28]   Den motvillige monarken
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59032 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×