Den äckliga skolmaten -myt eller verklighet?

3 röster
5663 visningar
uppladdat: 2011-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

För någon vecka sedan, en helt vanlig tisdag, gjorde jag ett misstag, jag åt skolmaten. Före lunch mådde jag jättebra, jag var bara lite hungrig. Men när jag hade ätit så började jag få ont i magen, jag blev illamående en stund efteråt också. Eftersom jag mådde jättebra tills jag åt skolmaten så tror jag att det var skolmatens fel.
Många vuxna som inte har smakat på skolmaten säger att “Näää, den kan inte vara äcklig, er skola har ju den bästa skolmaten i hela Alingsås.” Är det sant så tycker jag verkligen synd om de andra skolbarnen. Eleverna på skolan gillar inte alls skolmaten, många går hungriga hela dagen eftersom maten är så äcklig. Ett bevis på detta är ett par av mina klasskompisar som skulle diskutera skolmaten och ingen av dem ville vara för skolmaten, det var så illa att de blev ovänner om vem som skulle vara för och emot. Föga förvånande så “vann” de som var emot. En av mina vänner har några gånger berättat att han vid olika tillfällen sett rektorn och hennes assistent köpa hämtmat eftersom de inte ville ha skolmaten.
Ett alternativ till skolmaten kan ju vara sallad och grönsaker men den är nästan alltid dränkt i olja eller dressing och det är inte alls populärt bland eleverna, vad som hade varit bättre är om oljan/dressingen serverades vid sidan om för då kan alla göra sitt eget val. De få gånger då maten är populär så är det inte alltid det räcker till de som äter sist, alltså seniorerna.Detta är särskilt dåligt eftersom det är vi som egentligen ska få mest mat.
Jag gick in på vittras hemsida och kollade under skolmatsedeln. Där stod det: Vittra Gerdsken får varje dag sin skollunch tillagad av Restaurang Storseglet. Maten är både aptitretande och näringsriktig!”.
Därefter sökte jag på restaurang storseglet på google och fick fram hemsidan Reco.se, där lite folk hade kommenterat och det såg ut såhär: “Jag vill, säga att Storseglets "mat" är något av det sämsta jag fått i skolan. De levererar inte mat!!! Vi lever på knäckebröd då maten ej duger”.  
“Vill bara säga att Storseglets mat är det sämsta som jag har smakat . Kycklingen kommer från Thailand. och all köttfärs kommer från polen. och grönsaks och köttsoppan det var det äckligaste, gick ej att äta! fullt med senor i köttsoppan så det gick ej att svälja ner!”
Här ser ni fler som inte gillar maten vi får i skolan, vilket är riktigt oroväckande eftersom studier  visat att man presterar bättre när man har ätit. Om man då inte äter så blir det självklart inte alls bra.
Det är allmänt känt att de som sitter i fängelse får långt mycket dyrare mat än skolbarnen och det är ju mycket oroande, det är ju vi unga som ska skapa framtide...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Källor: Mina goda vänner och andra elever på Vittra Gerdsken Alingsås Hemsidor: http://mimersbrunn.se/Den_aeckliga_skolmaten_myt_eller_verklighet_37205.htm http://mimersbrunn.se/Ge_skolan_mer_pengar_aen_faengelset_9198.htm http://www.reco.se/restaurang-storseglet-ab-restaurang-storseglet

Kommentera arbetet: Den äckliga skolmaten -myt eller verklighet?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2011-12-05]   Den äckliga skolmaten -myt eller verklighet?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59047 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×