Shoo Bre - Sammanfattning

8 röster
14309 visningar
uppladdat: 2012-05-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

                                                   Shoo bre

Boken jag läste skrev Douglas Foley. Den handlar om två huvudpersoner, Elias och Oskar heter dem. Båda två är lika gamla och går i årskurs nio. Deras liv verkade vara bra tills en händelse förstörde saker och ting för dem.

Elias är en kille som inte är särskilt intereserad av skolan. Kompisar och att hänga utanför centrum med Mojo och Josef var mer roligare för honom. Han har ett kriminellt bakgrund som han försöker gräva ner bakom sig. Elias har G-betyget i alla ämnen förutom hemkunskap, där har han ett MVG. Eftersom Elias farbror äger en pizzeria brukade Elias jobba där i ett tag.

En dag dök Fadi upp, Elias gamla kompis, och erbjöd ett jobb till Elias för snabbt förtjänade pengar. Det gällde tiotusen kronor som Elias skulle få om han klarade jobbet. Det som Elias skulle göra var att han tjuvstartar en lastbil full med sprit på vilken ska stå ,,MÖBLER´´ med stora bokstäver och köra den från Norrtälje till en begravningsbyrå i Stockholm. Elias accepterade jobbet och med sina kompisar Mojo och Josef lyckades de köra lastbilen till begravningsbyrån där de fick pengarna.

Några dagar senare ringde Fadi och informerade Elias att de har tagit med fel lastbil. Istället för sprit fanns det mineralvatten. Då var Elias tvungen att rätta till jobbet. Men nu gällde det något farligare än vad Elias kunde framställa sig. De skulle kidnappa en kille, därför att denna personen var skyldig Fadi pengar. Det var det ända sättet de kunde fly från knippan. Ju längre Elias kom i kriminalitetens vägar, desto farligare blev det.

I en stulen bil befann sig Elias och Fadi på väg att utföra jobbet. Det var Fadi som körde och försökte nå bilens topphastighet när något gick snett och Fadi tappade kontrollen över bilen som till slut krockade i ett träd. Elias överlevde kraschen och låg i koma, medan Fadi klarade sig inte...

Oskar är en annan typ av tonåring. Han undviker att göra något olagligt. I stället satsar han på plugget och är elevrådsrepresentant, plus detta jobbar han i tidningsredaktionen. Allt gick väl för Oskar tills den nya läraren kommit, Kristina. Hon hade engelska och svenska med Oskars klass. Oskar fick lära känna Kristina bättre och hade känslor för henne, till och med kände hon detsamma för honom.

Oskars ansvar för skoltidningen gick snett. Det som stod i tidningen var inte längre sant, texten innehållde elevernas åsikter om rektorn att hon inte dugde. Men allt detta var bara början.

En dag bjöd Kristina Oskar hemma hos sig. Sen denna dagen hade de ett förhållande. Det betydde mycket för Oskar. Om vad som helst skulle han inte berätta om det hemliga förhållandet de hade, på grund av att Kristina kunde förlora jobbet och till och med bli polisanmäld på grund av deras skillnad mellan åldern. Kristina var 26, 10 år äldre än Oskar.

Men med tiden fick Oskar veta att Kristina var otrogen mot honom med SO-läraren Anders. Efter alla osvarade meddelanden Oskar skickade om att träffas och det ovanliga beteendet i skolan var inte tillräckliga bevis. Oskar bestämde sig för att gå hos henne och prata om vad som pågick. Där så...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://www.boksidan.net/bok.asp?bokid=673

Kommentera arbetet: Shoo Bre - Sammanfattning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2012-05-10]   Shoo Bre - Sammanfattning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59088 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×