Den utvalde - Lois Lowry

5 röster
13670 visningar
uppladdat: 2012-05-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Den Utvalde Boken

“Den utvalde” är en väldigt spännande bok. Den handlar om Jonas som blev utvald till minnesbevarare. Det är bara en som får bli det. Platsen Jonas bor i kallas Enhanda, där finns ingen färg och inga djur. Det finns ingen smärta och ingen sorg, det finns inte heller någon svält eller krig. Allt ser likadant ut, och alla har samma saker. Vid en viss ålder får man en cykel, det finns ingen människa som skiljer sig från de andra.

Författaren till boken heter Lois Lowry, hon är född 1937 och är en amerikansk författare. Översättaren till boken heter Birgitta Gahrton. Boken har 176 sidor och är lättläst, därför rekommenderar jag boken till 13-100 åringar, de som kan läsa tycker jag borde läsa boken för den är så bra, först är det lite svårt att förstå vad den handlar om men sedan när man väl kommer in i den är den bra. En bra bok till både flickor och pojkar.

Jonas är ung och har inte gått ut skolan. Han är 12 år, en tolva som det kallas. Han utbildar sig till minnesbevarare, han får minnen från en som kallas Givaren som är väldigt gammal. När Givaren ger honom minnena märker han vad han har saknat och missat, och vad alla medborgare fortfarande missar.

Om nybarnet är sjukt tror jag att det befrias eller om den gråter mycket och ofta. Om barnet inte utvecklas befrias det, jag tror att de inte vill ha några fel i deras samhälle, alla ska vara normala och det ska inte finnas barn som har fel uppbyggnad. Sedan kan gamla befrias också, jag tror att de har har haft ett långt och ett bra liv därför befrias de, jag tycker att det är positivt då gamla befrias. Jonas far hade inte sagt vad det innebar, jag tror att det beror på vilket yrke man har i deras samhälle, om man får säga eller inte.

Man skulle inte vilja bo i det här samhället, de väljer bort personer som inte är ”vanliga”, om man har något litet fel befrias de. Man kan inte förstå sig på att det är så, man skulle inte vilja bo i ett samhälle där alla är helt ”normala” och ”vanliga”. Sen finns det någon som bestämmer det mesta i detta samhälle och jag skulle aldrig vilja att någon be...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

wikipedia

Kommentera arbetet: Den utvalde - Lois Lowry

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Pingtop Topping 2020-12-09

    Kan du förklara tydligare nästa gång

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2012-05-15]   Den utvalde - Lois Lowry
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59096 [2024-05-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×