Nej tack till en homfobisk president

1249 visningar
uppladdat: 2013-04-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Nej tack till en homofobisk president

Om några veckor hålls det presidentval i USA. Den sittande presidenten, demokraten Barack Obama, ställs mot den republikanske motståndaren Mitt Romney. Opinionsläget är just nu mycket jämnt, och det är fullt möjligt att USA snart har en ny president.

Något som utmärker Mitt Romney är att han tillhör Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, eller mormonkyrkan som den kallas i folkmun. Mormonkyrkan är mycket stor och populär i USA, men det går också många elaka rykten om den; som att det skulle vara en hjärntvättande sekt till exempel. Det är inget jag tänker spekulera i, men när jag gick in på deras hemsida i ett skolarbetssyfte blev jag faktiskt förvånad. Mormonkyrkan gör ingen hemlighet av att de är emot homosexualitet. Och jag undrar: Hur kan en amerikansk presidentkandidat få visa sådana åsikter öppet 2012?

Under de senaste 30 åren har det blivit allt enklare för homosexuella att "komma ut ur garderoben", att kunna visa vilka de är, och att ha friheten att älska vem de vill. Det tycker jag är fantastiskt. Jag är också övertygad om att homosexualitet har funnits i alla tider, det är inget som "har vuxit fram i modern tid" eller något som en människa kan "få för sig". Man kan inte styra över vem man blir kär i. Något som jag tror har påverkat den positiva utvecklingen är att samhället generellt har blivit alltmer accepterande mot homosexualitet. Alltfler delstater i USA har godkänt samkönade äktenskap och president Barack Obama har själv sagt att han är för homosexuellas rätt att gifta sig. Men om USA istället skulle ha en president som var emot homosexualitet, så tror jag att utvecklingen skulle gå bakåt istället. Homosexuella människor skulle ha svårare att komma ut och bli accepterade för sitt livsval, och folk skulle generellt sett bli mer avvisande mot homosexuella. Man påverkas mer av en statschefs åsikter än vad man tror, han för ju faktiskt en stor befolknings talan. 

Jag tycker verkligen att det känns omodernt att en amerikansk president skulle ha sådana åsikter idag, när utvecklingen har gått så mycket framåt. USA är ju ett världsledande land, och bör också vara det modernaste, som ska fungera som en förebild för andra länder. Det skulle göra att även andra länder, som kanske är mer omoderna än USA, också påverkas och får svårare att acceptera homosexualitet.

Dessutom är det inte bara homosexualitet som Mitt Romney är emot. På mormonkyrkans hemsida står det klart och tydligt att man även är emot abort i de flesta former, och sex före äktenskapet. Att vara emot abort är enligt min mening att kränka kvinnors rättigheter. Det är upp till den gravida kvinnan själv att avgöra om hon vill behålla sitt barn eller ej, inte någon annans. Om abort är det rätta beslutet för henne ska hon ha rätt till det. Att inte ha sex före äktenskapet känns också ganska omodernt i vår kultur, men liksom abortfrågan är det bara man själv som kan bedöma en sådan sak.

Naturligtvis får man tycka vad man vill, och att ha religionsfrihet är ju självklart. Mormonkyrkan har också många fina värderingar, som att m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Egna tankar

Kommentera arbetet: Nej tack till en homfobisk president

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2013-04-15]   Nej tack till en homfobisk president
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59227 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×