Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

3 röster
18109 visningar
uppladdat: 2013-05-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Jag har läst Cirkeln. Boken utspelar sig i den risiga staden Engelfors. Huvudpersonerna är sex ungdomar som alla går i första ring på gymnasiet i Engelfors. Plötsligt en dag tar en kille livet av sig på en av skolans toaletter. Några dagar efter, på natten, blir månen blodröd och ungdomarna leds var och en till den bortglömda folkparken.

Huvudpersonerna är alla tjejer och dem inser att de måste samarbeta för att överleva. Tjejerna är Minoo, Ida, Linnéa, Vanessa, Rebecka och Anna-Karin. Minoo bor i en villa med sina föräldrar. Hon är lite av en besserwisser och har högst betyg i alla ämnen. Idas familj får man inte veta något om men hon är en av skolans ”coola” och hänger bara med andra ”coolingar”. Linnéa bor helt ensam, hennes pappa är en alkoholist och hennes mamma lever inte. Hon var oftast med killen som tog självmord, Elias. Vanessa bor med sin mamma och mammans kille och Vanessas halvbror. Hon umgås oftast med sin pojkvän och pojkvännens polare. Rebeckas familj får man heller inte veta något om men hon är bara med sin pojkvän Gustav som går i hennes klass också. Anna-Karin bor ute på landet med sin mamma och morfar. Hon blir mobbad i skolan för att hon är överviktig och har inga kompisar. Hon vågar inte heller lita på någon. Relationen mellan Linnéa och Ida är inte så bra för att Ida mobbade Elias, så Linnéa anser att det var Ida och hennes kompisgängs fel att Elias begick självmord.

Berättelsen utspelar sig som sagt i Engelfors och i nutid. Jag får det intrycket från hur skolan ser ut och hur människorna bor och beter sig. Boken känns ganska lättläst och har inte så konstiga ord men boken är ca 500 sidor så om man inte förstår den riktigt så är det svårt att orka läsa hela. Jag tror att budskapet med den här boken är att ’inte ge upp’. För att alla fortsätter att kämpa in i det sista. Bokens handling känns väldigt modern. Den innehåller mycket familjekriser och farligheter och lite romantik och olycklig kärlek. Den handlar lite om mobbning också. Den känns lite som fantasy, men jag är inte helt hundra. Jag tycker att boken var jättebra. Jag skulle lugnt kunna läsa den igen. Slutet var jätte bra men jag trodde verkligen inte att boken skulle sluta så. Den var väldigt spännande så det var svårt att lägga ifrån sig den. Jag skulle rekommen...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Bashar Fadi Arman 2021-03-14

    Wow

  • Bashar Fadi Arman 2021-03-24

    Vilken fucking bra bok asså

Källhänvisning

Inactive member [2013-05-16]   Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59255 [2024-05-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×