Förbjuden kärlek. En krönika

1 röster
4367 visningar
uppladdat: 2014-10-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Förbjuden kärlek.

"Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem."— 3 Mos. 20:13

Det låter hårt. Kan verkligen en religion var så fördömmande och kan verkligen någons föräldrar vara så kalla att dom skulle stöta bort sina egna barn den dagen hen bestämmer sig för att leva sitt liv i frihet? Och är religionens stenålders dogmer större än kärleken till ens barn. I de flesta fallen skulle vem som helst välja kärleken till sina barn före kärleken till sin gud, men det som fick mig att tvivla var när jag fick höra berättelsen om Gerhard 17 år.

Gerhard och hans familj ifrån Göteborg tillhörde Jehovas vittnen och så här berättar han själv om mardrömmen när han äntligen tog sig mod för att berätta att han var homosexuell.

-"3 timmar senare var alla mina kläder packade och jag fick ett VISA kort med 2000 kr och en lapp från mamma och pappa att nu var jag död i deras, Jehovas och hela församlingens ögon."

Gerhard var alltså tvungen att välja mellan att leva i förnekelse utan sin älskade pojkvän eller tillsammans med sin familj och församling. Det kan tyckas vara ett svårt beslut för många ungdomar som är i samma situation, men jag hoppas att de flesta tror att kärleken är något som kommer inifrån och inte uppifrån. Vilken annan har rätten att bestämma vem man ska älska? Vi har kommit relativt långt när det gäller acceptans inom olikheter i Sverige. Vi har partnerskap, en sambolag och vi strävar efter ett jämlikt samhälle men inom vissa religioner, ingen nämnd och ingen glömd, är acceptansen minimal och rädslan för det okända är stor. När okunskapen och rädslan överväger det sunda förnuftet väcks ofta hat och intolerans.

Precis som i fallet Romeo och Julia försökte familjen sätta stopp för den sanna kärleken. Jag kan tycka att mycket borde ha förändrats då de var 500 år sen den skrevs. Men Gerhards berättelse skrevs 2014. Så tyvärr t...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förbjuden kärlek. En krönika

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2014-10-06]   Förbjuden kärlek. En krönika
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59446 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×