LOTFI_SLITI\\MORGON PÅ BAGERIET.

3839 visningar
uppladdat: 2006-03-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag minns fortfarande doften av goda Kanelbullar, wienerbröd och massa annat.
1997 låg jag i lumpen. Det var de mest intressanta månaderna i hela mitt liv. Jag jobbade inte på något bageri utan jag smet ut varje dag tidigt till bageriet som låg på andra sidan gatan.

Jag kunde klättra upp för muren trots att den var ganska hög. De hade satt upp ett nytt staket, ännu högre – inte för att hålla mig kvar i kasernen utan för att obehöriga inte skall kunna ta sig in. Tyvärr, för mina officerare, kunde inte det nya staketet hålla mig inne. Varje morgon var jag tvungen, som en narkoman, att gå ut och hämta min ranson...

Jag lärde känna bagaren och hans fru. De var inte direkt snälla människor. De var ganska snåla och sura, men mig tyckte dem om. Förmodligen uppskattade dem att jag varje morgon, med svett och blod tog mig över det där hemska staketet för att gå och köpa bullar. Vi hade bullar inne också, men för det mesta var de gamla och hårda.

När jag inte hade pengar så fick jag bullar i alla fall från bagaren på kredit. Hans fru fick inte veta något. Han använde dessutom inte sin vanliga, smutsiga lilla bok där han brukade anteckna folks krediter. Han hade en annan lapp för oss soldater, som hans fru förmodligen inte kände till – dvs något som dagens skattefuskare använder... dubbla böcker.

Det var faktiskt värt att riskera få straff från mina officerare för smittningarna och även från bagarens fru, om hon visste att de flesta bullarna hade hennes man bjudit på, för deras bullar var obeskrivligt goda.

Degen var mjuk men väl bakad. De var lagom söta. Smakerna kom fram i munnen efter första tuggen. De croissant som hade chokladfyllning var verkligen överfulla med choklad. Så fort man bet i den, så rann chokladen i munnen.

Vid slutet av lumpen på det där stället så beskrev jag bullarna för bagarens fru, hur goda de var! Hon överraskade mig faktiskt genom att ta en papperspåse och fylla den med olika sorters bullar och croissanter – ”bjud på dina kompisar där inne ock...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: LOTFI_SLITI\\MORGON PÅ BAGERIET.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-03-29]   LOTFI_SLITI\\MORGON PÅ BAGERIET.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5948 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×