Vinterviken: Bokreferat

2 röster
9912 visningar
uppladdat: 2006-04-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
(1)

Två män sitter i en vik och tittar på båtarna. En heter Sluggo och den andra berättar. Sluggo vill ha en båt. Den andra har en syster som heter Lena.

(2)

Mannen och hans vän Sluggo stjäl en kajak och ror till andra sidan viken. Där finns många flickor. En båt kommer och en flicka drunknar. Hon heter Patricia och blir räddad an mannen.

(3)

Patricias mamma och pappa Frank tar med sig Sluggo och John-John hem. Där får de pengar och träffar Patricias syster Elisabeth.

(4)

Sluggo har skrivit husets larmkod i sin hand. Han vill göra inbrott i den fina villan. Pojkarna får skjuts tillbaka till stranden. Deras kajak har blivigt stulen och de får hjälp av ett gammalt par.

(5)

Pojkarna fick tillbaka kajaken och lämnade in den för förvaring vid hamnen. Seden tog de tunnelbanan. På tåget träffade de fyra rasister.

(6)

John-John gick hem till sin mormor. Hans mormor visste att han snott en kanot och när hon såg pengarna slängde hon ut honom.

(7)

Männen gjorde inbrott i villan. John-John läser Elisabeths dagbok och Sluggo hittar en pistol.

(8)

Det enda männen stal var några spritflaskor.

(9)

Sluggo och John-John blev på hoppade av två män på vägen hem. Då tog Sluggo fram pistolen. John-John visste inte att Sluggo snott pistolen. De började bråka och John-John gick hem till Kurt, Sluggos morbror. Där han ska sova inatt.

(10)

Sluggo kom till Kurt och började bruka med John-John. John-John går hem. När han kommer hem hör han sin styvfar och sin syster Lena ha sex i sovrummet. Lena börjar sedan att gråta. Mamman är inte hemma. John-John smyger in på sitt rum.

(11)

Nästa morgon gick John-John in i styvfaderns sovrum och hotade honom med pistolen. John-John sade till honom att han skulle ge sig av och aldrig komma tillbaka. Lena blev glad och gick till jobbet. Mamman kom hem och blev ledsen när John-John berättade vad som hade hänt. John-John gick till skolan och grävde ner pistolen i skogen.

(12)

John-John börjar i en teaterskola. Elisabeth hamnar i samma klass.

(13)

John-John och Elisabeth får göra teaterövningar tillsammans.

(14)

John-John och Elisabeth äter lunch med Ulla och Staffan. Sedan går de ut och sätter sig på gräset och pratar. Elisabeth berättar om inbrottet i sitt hus. John-John låtsas som om han ingenting vet.

(15)

John-John går hem till sin ledsna mamma och äter mat. Sedan lägger han sig på sängen och drömmer om sin pappa och Elisabeth i New York. När han vaknar går han till gymmet och tränar boxning. Där möter han en av rasisterna. John-John har försmå kläder och skor.

(16)

John-John går hem till sig. Där väntar Sluggo på honom. Sluggo vill ha pistolen men får den inte. Sluggo blir arg och går. Lena kommer hem. Familjen sitter i köket och pratar. John-John går och lägger sig och tänker på Elisabeth. Han drömmer om att träffa sin pappa i New York.

(17)

John-John vaknade med i natten av att någon försökte ta sig in i lägenheten. Han trode att det var styvpappan. Så han hämtade en kökskniv. Men det var bara en ful granne. John-John gick och lade sig igen. Nästa morgon kom han försent till skolan.

(18)

Skoldagen fortsätter och tar slut. John-John och Elisabeth sätter sig i ett tunnelbanetåg. Där träffar de Kurt. Elisabeth bjöd in John-John till Patricias födelsedagsfest.

(19)

John-John och Elisabeth åker hem till Elisabeth. Där klaset har börjat. John-John får träffa Elisabeth släckt och vänner. John-John hittade två tavlor fastskruvade under en säng. Det är dessa tavlor som Elisabeths pappa Frank har anmält som stulna.

(20)

John-John och Elisabeth lämnade klaset på kvällen. De stannade vid vattnet och badade tillsammans. Sedan gick de till spårvagnen.

(21)

John-John och Elisabeth är i skolan och pratar.

(22)

John-John gick till gymmet för att träna boxning. Plötslig kommer Sluggo in i träningslokalen. Han har rakat av sig håret och blivit rasist. John-John ska gå hem från gymmet när han blir nedslagen av sin styvfar och hans kompis Raimo. John-John försöker att få de att slå på honom. Så han berättar om tavlorna under Elisabeth pappas säng. De lämnar John-John ifred för att åka och stjäla tavlorna.

(23)

John-John vaknar av en mardröm. Han klär på sig och går ut.

(24)

John-John står utanför Elisabeth hus. Han klättrar upp till Elisabeths rum och knackar på hennes fönster. Hon släpper in honom i sitt rum. John-John säger att han älskar henne. De kysser varandra och sover tillsammans.

(25)

Elisabeth och John-John åker till skolan.

(26)

Elisabeth och John-John går ut på stan och fikar. De Köper också nya kläder till John-John.

(27)

John-John och Elisabeth går på Gröna Lund. John-John såg sin syster och sin styvfar tillsammans där.

(28)

John-John och Elisabeth äter krabbor tillsammans. Elisabeth berättar att hon haft en bror som dog i en motorcykelolycka för fem år sedan. Hennes föräldrar mår inte bra och Franks firma går inte bra. De måste sälja huset. John-John och Elisabeth badar nakna i poolen.

(29)

John-John och Elisabeth går in i villan igen. Där dricker de vin och pratar. De smeker varandra. Elisabeth blev lite full.

(30)

John-John gick till gymmet och tränade. När han kom hem träffade han sin syster Lena. Han var arg på henne men hon sa bara att hon älskar sin styvfar och att John-John inte skulle säga något till mamma.

(31)

John-John blev kallad till skolkuratorn därför att han varit med i ett slagsmål med rasisterna.

(32)

John-John tränade igen. Sedan gick han hem och lagade middag med sin mamma. Sedan ringde han Elisabeth och pratade med henne i två timmer innan han somnade.

(33)

John-John går till skolan men Elisabeth är inte där. Han går hem efter skolan och ringer till Elisabeth. Hon Pratar att två män gjort inbrott i hennes hus igen. De försökte ta tavlorna under sängen. Elisabeth slog till den ena med ett baseballträ så han blev medvetslös. John-John förstod att hon slaget hans styvpappa. John-John blev orolig.

(34)

Efter några dager kommer Elisabeth tillbaka till skolan och pratar vad som hänt.

(35)

John-John och hans mamma åker till sjukhuset. De ska hjälpa styvpappan att kommer hem igen. På vägen ut träffar de Elisabeth och hennes mamma. Alla blir chockade. Senare ringer Elisabeth till John-John. Hon har förstått vad som hänt och är jättearg. Hon vill inte vara tillsammans med John-John längre.

(36)

John-John och Elisabeth pratar inte med varandra i skolan. John-John går hem och lagar middag med sin mamma. Han ska flytta till sin mormor igen.

(37)

John-John är hos mormor. Han är sjuk och har feber. Han försöker ringa till Elisabeth men hon lägger bara på. Han skriver ett brev till Elisabeth och berättar vad som hänt.

(38)

John-Johns mamma fyller år och han köper en present till henne. Brevet kom tillbaka oöppnat.

(39)

John-John är hos sin mormor och Sluggo kommer och hälsa på. Han vill bli vän med John-John igen. Han vill inte vara med...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vinterviken: Bokreferat

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-03]   Vinterviken: Bokreferat
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5969 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×