Att påverka genom att skriva politiska insändare

2536 visningar
uppladdat: 2016-10-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Stöd den som roppar!

Varför har människan genom generationer tystat människor med en röst? En röst som är så viktig för många utsatta människor.

Den rösten behöver höjas och bli ett exempel för vad man kan åstadkomma som en ensam individ eller en grupp.

Så varför tysta feminismens röst? Så varför tysta en rörelse som Black Lives Matter?

 

Jag är feminist för att jag står för allas lika rättigheter och skyldigheter oavsett religion, sexuell läggning, hudfärg och till och med kön. Jag ställer mig på den sida som är i behov av extra stämband och just nu i dagens samhälle är det oftast kvinnor och de med en annan hudfärg än en själv som är förtryckta.

 

Jag kräver än förändring, där alla kan leva efter samma möjligheter!

 

Runtom på vår jord anses kvinnor i majoriteten av städer, länder, byar och andra civilisationer ha ett mindre värde än män. Det visas genom att i nästan alla civilisationer sitter män på nästan alla positioner av makt, det gäller statligt, religiöst och lokalt och väldigt få länder eller stater har haft en mörkhyad människa som profil för landet.

Kolla bara på USA. Det land som världen ser upp till har inte ens haft sin första kvinnliga president och för bara åtta år sedan hade inte en enda mörk president suttit i vita huset.

 

Vi alla får höra genom nyheter, skola och vänner, att de skandinaviska länderna ligger i toppen för jämställdhet, men ändå så har de med olika sexuell läggning, hudfärg och kön (kvinnor) ganska långt ifrån samma status eller rättigheter som alla andra och även fall på pappret, ska vara så, så ser det inte ut så när man kollar på verkligheten. Det kan gälla löner, antagning till olika jobb och utbildningar och då är det inte ens kompetens som ger en ett nej, om en kvinna söker jobb samtidigt som hon är gravid med högsta betygen från en högskola. Diskriminering är olaglit enligt lag men pågår ändå ständigt.

 

Jag minns något väldigt starkt som min syster sa för några år sedan och det var att när hon får barn, så vill hon ha en pojke. Argumentet för detta var att män inte är lika utsatta i samhället på samma vis som kvinnor.

Detta fick jag höra under tiden jag fortfarande var i åldern där jag försökte lära mig att förstå mig på världen.

Ska människor i förtryck växa upp med detta i åtankarna och anpassa sig efter de oskrivna reglerna som samhället har. Ska barn få höra vid tidig ålder att hen inte duger till ett visst arbete eller att hen inte kommer att kunna ha samma möjlighet som någon annan, när hen växer upp.

När ska föräldrar i världen glädjas lika mycket åt en nyfödd pojke som en nyfödd flicka?

 

Varför jag skriver feminsm och inte jämnställdhet är för att feminsm är den stora frågan som berör mig. Det visar inte på att jag bryr mig mindre om andra förtryckta grupper i samhället, de har fortfarande en stor betydelse! Det visar vart jag har koncentrerat min röst på i nuläget.

 

Jag vill poängtera att jag hatar inte män eller någon annan folkgrupp. Jag hatar de som medvetet väljer att förtrycka en ensam individ eller en grupp med flera individer.

Jag vet att ute i världen så finns det män ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Att påverka genom att skriva politiska insändare

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2019-03-18

    Ibland förtrycker man utan att vara medveten om det eftersom i den närmsta sociala struktur man känner ”familjen” har detta normaliserats!Så detta har kommit att bli det normala. Att tala illa om en individ eller en grupp ger istället bonus enligt närhetsprincipen och har inget med fakta att göra!Du säger-Jag vill poängtera att jag hatar inte män eller någon annan folkgrupp. Jag hatar de som medvetet väljer att förtrycka en ensam individ eller en grupp med flera individer. Så genom den sociala närhetsprincipens maktstruktur som man bär med sig från barnsben så kan man se fel och göra fel eftersom man ser genom någon annans ögon! Det du talar om i ditt inlägg är mobbing vilket kan komma till uttryck genom många former och konstellationer så även Inom familj, närstående, grannskapet som samhället! Det är viktigt att våga granska situationer och värderingar man fått med sig som ett fundament och testa dessa värderingar för att se om de i realiteten är hållbara!Feminism, kvinnlig styrka och pondus är lika mycket värt som ödmjukhet inför allt och alla. Ödmjukhet är att se med vidöppna ögon utan att kränka eller låta sig kränkas men att förstå sin del i sammanhang utan att förhäva sig.

Källhänvisning

Inactive member [2016-10-24]   Att påverka genom att skriva politiska insändare
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59911 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×