Bokrecension

8289 visningar
uppladdat: 2006-04-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Dom släpptes i London och Tolkien fick Copyright på dom alla 65/66.

De senaste "uppdateringarna" skedde 1982-83 på Trilogin av hans son Christopher. Alla böcker kom dock 1955 till Amerika.

Om Tolkien:
J.R.R Tolkien dog 1973, det var en stor sorg för hela släktet och alla ivriga läsare som hade hoppats på nya äventyr. Han hade skrivit böcker till Sagan om Ringen, en bok om alla karaktärer, de var runt 200 sidiga, lite mer ingående på de olika raser.
Min mening om Tolkien:
- Han skriver extremt bra, hans bakgrunds beskrivningar samt miljöbeskrivningar är jättebra. Han håller samma tempo i boken.

Vad menas med tempo?
Jo, i vissa böcker börjar det med ... En dag, Så en dag, På kvällen, Han högg av hans arm ... Men Tolkien börjar med miljöbeskrivningar i första boken, 2 handling och 3: an slutet... en perfektion) Han är fadern till Drakar och Demoner och grundaren till Fantasy.

Vad handlar boken om?
Den handlar om en ring som har en ond makt i sig, med ringen kan man göra sig osynlig och ringen tillhör en kung som var dum. Huvudpersonen är Frodo, han är ganska kort.
Många onda letar efter ringen och vill ha den och ringen vill tillbaks till kungen eftersom att han också är dum men eftersom att ringen har en sån makt så kan kungen förstöra världen med den, om han får den… Det är därför som Frodo vill gömma den.

Kort Berättelse:
Frodo är en bekymmerslös hob som lever i det fridfulla Fylke med sin bästa vän Sam och sin farbror Bilbo Bagger. En dag får Frodo ärva en märklig ring av sin farbror. Senare får han reda på att ringen har magiska krafter, och långt borta i skuggornas land lurar Sauron, ringens skapare och han planerar att erövra ringen igen. Frodo och ett utvalt sällskap får därför ge sig ut på en farofylld resa till domedagsklyftan, där ringen en gång skapades och det enda stället ringen kan förgöras på är att kasta den i eldarna…

Vad jag tycker…
Eftersom jag har läst boken och sett filmen så tycker jag att filmen va bättre, men boken va också bra. Eftersom vi arbetar med fantasy och skräck så valde jag sagan om ringen för att den handlar både om fantasy och också skräck. Jag tycker att filmen var läskigare än boken. Det läskigaste var när de onda och goda krigade mot va...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-11]   Bokrecension
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6002 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×