Tankar om spelande, gaming

1 röster
3548 visningar
uppladdat: 2006-04-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Mina tankar om spelande, gaming

Då sitter man här igen, framför datorn, på samma gamla stol, med samma gamla mus. Varför? Jo för att jag automatiskt slutat titta på TV sen jag började komma in på Counter-Strike scenen. Vad gör man istället för att titta på TV då? Jo inte städar jag som jag kanske borde göra utan istället så väljer man att sitta framför datorn och bara slösurfa. Varför städade man inte som man hade behövt? Varför går man inte ut och träffar lite nytt folk? Är det så att man, trots att man vill förneka det, är beroende av sin dator? Jag kan säga att jag i alla fall inte är det. Självklart tycker jag att jag har roligt framför datorn, annars skulle jag ju inte sitta här, men jag tycker att sitta framför skärmen är så mycket mer än att bara spela, man umgås, diskuterar åsikter och skaffar kompisar via Internet.

Kan man sköta skolan och samtidigt ha ett stort datorintresse?

Jag kan bara tala för mig själv när jag påstår att man måste spela väldigt mycket och ha ett väldigt dåligt sinne för planering om man inte lyckas. En god vän till mig som har blivit en vad som kallas elitspelare. Han spelade hela nionde klass och klarade sig med poäng som överträffade många andras, vilket jag tycker bevisar att man kan spela och plugga om man bara vill.

Jag gick i en klass där jag och tre till spelade, tre av oss hade bland de bästa betygen i klassen, den bästa hade över 300 poäng medans jag hade 280, en 260 och en 200. Det tycker jag besvarar frågan om man kan sköta skolan och ha ett stort datorintresse. Föräldrar kan sluta oroa sig om att deras barn inte sköter sig i skolan pga Datornspelandet, visst det finns alltid extremfall, men för de flesta så leder de till att barnen lär sig att planera och prioritera. Det som jag klassar som extremfall är när en människa sitter inne, och inte vill träffa kompisar, inte vill gå ut och absolut inte sköter skolan.

Kan jag till och med gå så långt och säga att jag har lärt mig hur jag ska uppfostra mina egna barn, genom mitt intresse för spel? Själv tror jag att jag har blivit påverkad av min tid inom Counter-Strike scenen, jag kommer nog att uppfostra mitt barn friare än vad många andra föräldrar gör, men samtidigt kommer jag nog kräva mer av mitt barn. Att han/hon sköter skolan, lär sig planera och ta ansvar för att få saker gjorda.

Slutsats av allt detta då?

Jag tror att många har fått en negativ syn på såkallade ”datanördar” pga att folk som var dåliga i skolan innan de började med spela har skyllt på att det är datorn som förstör deras liv. Eller att deras föräldrar har hittat datorn att skylla på istället för att ta sitt barn i örat och skicka honom/henne till sommarskola. Jag har väldigt svårt att tro att datorn i sig skulle vara något negativt för de flesta av oss ungdomar, då vi lär oss så pass mycket som vi faktiskt gör av den. Jag har alltid använt min dator till både nytta och nöje, och det är ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tankar om spelande, gaming

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-02-21

    Cs äger :) Och btw, person

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-18]   Tankar om spelande, gaming
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6020 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×