teater recension typ

634 visningar
uppladdat: 2017-12-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Boys don’t cry

Sammanfattning

Boys don’t cry handlar om normen att killar inte får visa sina känslor på ett sätt som anses svagt. I teatern pågår två historier om hur de olika karaktärerna hanterar deras känslor

 

Historia ett:

I den första historien finns de två karaktärerna Sammy och Ossian.  De båda är kompisar och håller på med boxnings rollspel. Ossian har är barndomsvän med Sammys flickvän. De träffas  och är ofta med varandra. Sammy känner inte att han kan lita på Ossian och börjar spela tuff. Han börjar dessutom hänga med de “ tuffa” killarna där dessutom en av de har tafsat på hans egen flickvän. Ossian blir arg på att han reagerar på det här sättet och allt slutar i en stor boxningsmatch. När Sammy gråter får dessutom Ossian läge att visa att han själv är tuffare och inte en vekling som gråter.

 

Historia två:

Historia två handlar om två bröder.De båda bröderna är invandrare och har kvar sin pappa i hemlandet. Historien handlar om hur olika de båda bröderna hanterar sorgen av att förlora sin far. Storebror Milo försöker fly undan sorgen genom att hoppa in i tv-spelsvärlden och hålla sig upptagen för att rikta uppmärksamheten åt ett annat håll, på så sätt kan han skjuta fram tankarna ännu ett tag. Milo har desutom en kärleksrelation till appen Siri som ger honom den bekräftelse han inte kan få av sin far. Lillebror Anton hanterar sorgen på ett helt annat sätt han har fått för sig att hans familj inte kan ta hand om honom och att han måste självdisciplinera sig, ta rollen som pappa och själv  skaffa jobb, få pengar och försörja familjen. Anton har ju såklart mycket press på sig själv, och han mår inte bra men han säger om och om igen till sig själv att han inte ska gråta och vara ledsen, han är en man och han klarar det här.

 

Paralleller till mitt egna liv och erfarenheter:

Jag kan själv känna igen mig väldigt mycket i Antons behov av att själv ta ställningen som förälder, men också i Sammy och ossians sätt att uttrycka alla mina känslor i ilska.

 

När jag var 6 år skildes mina föräldra. Min pappa tog det väldigt hårt att det hade varit just min mamma som sagt att hon ville skilja sig, så han gjorde allt i sin makt för att förstöra hennes liv. Jag och min lillasyster Claudia hamnade i en väldigt dålig situation eftersom att det värsta han kunde göra mot henne var att göra oss dåligt. Han fick en ny fru, och saken steg honom över huvudet. Hon var en avundsjuk, elak människa som aldrig blivit älskad så det blev ju inte mycket bättre. På samma sätt som Sammy och Ossian slutade ofta alla mina känslor i ilska. Jag kände inte att jag kunde visa för min pappa att jag var svag, så jag tog den vägen som jag ansåg starka och tuffa människor tog. Eftersom att min pappa och hans fru var värre än barn, tog jag också ställningen som förälder och tog hand om Claudia. Jag tvättade håret, borstade tänder, tog henne till parken och till stallet och hjälpte till med . Efter många år tvingade min pappas fru honom att välja emellan henne eller Claudia & mig. Han valde henne och bestämde att inte vara vårdnadshavare längre. Jag fick för mig att det var mitt fel och att han hade valt oss om jag varit bättre, han gillade ju trots allt Claudia mer än mig. Jag har sedan dess, likadant som Anton haft en stort behov av att vara perfekt, bäst i allt bara för att visa honom att han valt fel. Likt Anton känner jag fortfarande ett stort behov av att ta hand ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: teater recension typ

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2017-12-10]   teater recension typ
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60208 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×