Trafficking

3599 visningar
uppladdat: 2018-09-17
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Vad är trafficking?

Trafficking innebär en hel del olika saker. Sexhandel, bortförande, människohandel, narkotika, slavar och våld är några viktiga begrepp som ofta förekommer när man pratar om trafficking.

Runt om i världen finns det en hel del människor, främst män, som är villiga att köpa bl.a sex av kvinnor och barn olagligt. Majoriteten av dessa kvinnor och barn har blivit lurade eller bortförda från deras familjer och vänner för att sedan bli utnyttjade och sålda till män.

Trots att det är den andra största brottsligheten efter narkotika förekommer det nästan överallt, runt om i hela världen. Anledningarna till att sexhandel är ett av de större industrierna i samhället idag är svårt att sätta fingret på. Det finns allt ifrån att män vill ha bekräftelse till att man vill ha en liten slav hemma.

Dock är det inte alltid kvinnor som blir tvingade till att göra vissa saker genom våld och bortförande. Det finns tjejer som frivilligt vill sälja sig själva och därmed vara prostituerade. Dessa tjejer kan lägga upp annonser på sig själva där de skriver att de säljer sig själva till bl.a män eller kvinnor.

Kajsa Ekis Ekman skriver på Realstars hemsida (2017) att prostition är en fiende, att man käner ett inre tvång till att sälja sig för att få ihop pengar ex. Även detta leder till att den utsatta individen skadas då hen skapar ett självskadsbeteende som skadar hennes yttre på det viset att hon säljer sig själv.

Ekonomiska orsaker, konsekvenser och åtgärder.

Enligt realstars.eu anses den största orsaken till sexhandel vara efterfrågan. Jag kan dra en parallel med trafficking och fanta. Precis som om kunder  efterfrågar om drickan fanta, då ökar utbudet på den specifika fantan. Alla människor som har haft i tanken att köpa sex, köpa en annan människas kropp eller i värsta fall gjort det, är anledningen till att människohandel är en så stor industri som det är idag och att den fortsätter växa.

Trafficking är olagligt i de flesta länderna. Men detta gör inte att det förekommer mycket mindre än i de länder där det är lagligt. Realstars skriver att det i Sverige är det olagligt men ändå har ca 7,2% män köpt sex någon gång. Anledningen till att det förekommer så ofta är att det är en låg chans till att man åker fast, men även att människans kropp inte är som en fanta dricka. En fanta kan du dricka upp en gång medan du kan använda en människokropp flera gånger bara på en dag. Det är lite mer som pantburken du har fantan i. Man återvinner kroppen för att sedan sälja vidare till nästa sexköpare som är i kö. Detta gör att det är väldigt lönsamt att sälja kvinnor då du inte behöver en kvinna per köpare utan du kan ha en kvinna på 70 köpare. En kvinna kan säljas 10 gånger på ett dygn.

Både i Holland och Tyskland är det tillåtet med sexhandel. Realstars hävdar alltså att sexköp har alltså blivit normaliserat i dessa länder då det är lagligt. När det är lagligt med trafficking i ett land visar det sig att sexhandel är den vanligaste och mest förekommande handeln som sker dagligen.

Siddharth Karra är en författare som har skrivit böcker angående trafficking och sexhandel. Han påstår att endast 1% av alla fall leder till åtal. Han säger att det är jätte låg rikst att du åker fast.

Anledningen till att det är så svårt avslöja och sätta dit någon för trafficking är pga bl.a följande bidragande faktorer:  

  • Bristande resurser

  • Korruption

  • Hålrum i lagstiftning.

Detta gör att fler människor vågar ta chansen till att sälja en människas kropp, just för att de vet att det är svårt att sätta dit dom.

Som jag nämnt innan är detta en av de större industrier i världen. Sandra från realstarn nämnde att Ca 50 miljoner människor utsätts för någon sorts slaveri. Endast 15% av dessa är män, ca 27% minderåriga både flickor och pojkar, och sist har vi kvinnorna som är ca 60-70%. ca 700 000 personer utnytjas som sexskavar runt om i hela världen. (realstars.eu) Som vi ser här är det faktiskt mest kvinnor som utsätts för denna sorts handel.



En negativ konsekvens av trafficking är att denna sorts industri växer. De tjänar en hel del pengar då det är en mångbiljonärig branch. Enligt svd.se så har fastantällda trafficingoffer ökar hastigt i Europa mellan åren 2009-2010. År 2009 var det 7800 offer medan det var 9500 offer under 2010, det ökade alltså med 1700 offer bara på ett år(!). År 2012 uppskattade den Internationella arbetsorganisationen att det finns 20,9 miljoner människohandeln över hela världen. Och som en helhet är människohandel en lukrativ industri som runt om i världen stiger i 150 miljarder dollar. (theatlantic.com)

Detta gör även Det påverkar individerna på så sätt att branschen växer och därmed erövras mer människor som sedan används för slaveri.

Det finns en hel del olika lösningar man kan investera i för att minska människohandel i världen. De högsta cheferna som styr andelen av denna industrin är svåra att hitta. De har en hög maktposition vilket gör att de har folk som lyder dom och gör de cheferna säger. Man kan dra en koppling till medeltiden, hur maktpositionen var då. Det fanns kungar, under kungarna fanns präster och adelsmän, under dom finns bönder. På samma sätt är cheferna idag inom trafficking. De är högst upp sen har de folk som jobbar för dom som har en mindre position. Jag skulle anta att det är dom som kallas “pimp”. Pimp är ett slangord för någon som är en förmedlare för sexuella tjänster. Pimps brukar ha sina tjejer som de säljer, om man inte vill gå med på det kan männen eller pimparna misshandla dom, ge droger osv. Under dessa finns ännu ett steg, som jag anser är de som säljs och används för olika kategorier inom människohandel. Man måste försöka nå cheferna genom att klättra på stegen via offren till pimparna till cheferna. Man ska sätta dit dom och försöka på det sättet minska arbetare.

Man måste även minska efterfrågan, just för att det är den största orsaken till att trafficking är så stor industrin.

 

Sociala orsaker konsekvenser och åtgärder

Trafficking är ett allvarligt socialt problem i världen som är den snabbaste växande kriminella industrin i dagsläget. Fn beräknar att det förs in ca 400-600 kvinnor och barn till sverige varje år. Men även att mellan 1 miljon till 4 miljoner människor är offer för människohandel, i världen, som utnyttjas sexuellt och köps och säljs mot deras vilja. De påstår även att kvinnor och barn är de mest utsatta men även att trafficking är dagens slaveri

Orsakerna till det sociala problemet är många. Vi såg filmen lilja 4 ever där jag anser att man såg en hel del från det sociala perspektivet i filmen, hur det kan påverka individen bla. Maktlöshet, fattigdom och jämställdhet är orsaker till den sociala påverkan. Lilja levde i en förort i ryssland där ekonomin inte var bra. Att hennes familj inte var ekonomisk stark ledde till att hon inte kunde gå i skolan då hon inte hade pengarna till att studera. Enligt regeringen.se, sätter man oftast kvinnor och tjejer i andra hand, då man anser att män är bättre på olika sätt. Om man är en fattig familj med en son och en dotter prioriterar man att sonen ska gå i skolan och inte dottern för att man anser att han har större chans att lyckas. Lilja fick alltså inte kunskap vilket betyder att hon inte lärde sig hur det är i dagsläget att det faktiskt finns dåliga personer. Lilja tycker gott om alla just för att hon aldrig kunnat tänka sig att trafficking existerar. Detta leder till att personer i utsatta områden inte har kunskapen som krävs för att strida mot trafficking. Istället är det mycket lättare att lura dessa personer. Jag anser att man kopplas till maktlöshet när man inte har utbildning, då du är underst i samhället när du inte har kunskap kring olika aspekter.

Att Liljas mamma lämnar henne helt själv i Ryssland med lite pengar väcker oror. Hon har en liten summa pengar hon ska klara sig på, ingen inkomst eller skola. Detta leder till att hon måste hitta ett sätt att få pengar för att kunna leva, få mat. Hon tar den (hon anser vara) enklaste vägen genom att klubba och ha sex med en okänd man efter klubben, på detta sätt tjänar hon pengar, genom att sälja sig själv men egen vilja. Hon är inte medveten om att dessa män kan vara elaka, att de kan misshandla henne eller i värsta fall döda henne. Hon är inte medveten om dessa saker just för att ingen lärt henne. Hon är som ett barn i hjärnan som går med vem som hels för att få godis.

I filmen kunde vi se, förutom orsakerna, även konsekvenserna om man är fattig och inte har någon makt. Som jag nämnde innan är den största konsekvensen att man faktiskt blir lurad och rätten över ens liv och kropp tas mot ens vilja då man inte vet vad som kommer att hända, man är i ett (oftast) främmande land då man ej kan språk eller liknande, man är med människor man aldrig träffat och känner sig ej trygg med dem. De gör helt enkelt vad de vill när de vill. Trots att den mänskliga rättigheten över ens liv finns i majoriteten av världen existerar denna brottsligheten då man tar någons rättighet ifrån dem. Regeringens hemsida nämner även att föräldrarna bestämmer över deras barns liv och handlingar till dess att de ej räknas som barn mer.

De skrivet att det är vanligt i delar av Afrika att man skickar iväg sina barn för säsongsarbeten som håller hus i närliggande länder. Denna traditionen som finns ökar chanserna till att barnen utsätts för människohandel, precis som traditionerna som även finns i andra länder, brudköp och barnäktenskap ökar chanserna att bli kidnappad och använd mot ens vilja.

Lagstiftning. Man borde införa mer och bättre lagar mot trafficking för att på så sätt försök stoppa det eller åtminstone minska fallen. Genom att ha hårdare straff och mer lagar så skulle inte personerna kunna ha lika mycket ursäkter för att slippa åtalas, och de hade fått hårdare straff vilket leder till att allt mindre personer kommer vara med i branschen om de ser att deras “kollegor” råkar illa ut och får hårda straff. Men jag anser även att man borde öka kunskapen, man borde ha olika föreläsningar i skolor, men även i länder där det är lite fattigare. Jag tycker att man på något sätt bör varna människor i utsatta länder, de länder man anser vara de mest utsatta inom trafficking. Genom att ha en presentation eller liknande mitt i stan för att öka kunskapen oavsett om man går i skola eller inte. Jag tycker inte att det är rätt att man ska behöva lida för att man är uppväxt i ett utsatt område eller en utsatt familj. Regeringen hävdar att man ej bemöts positivt av bl.a polis och att de ej litar på en när man är fattig. Samhället ger dåligt skydd åt barn och kvinnor när det kommer till olika övergrepp. Därför måste man öka skyddet och säkerheten i de länder det förekommer. Man borde ta detta mer på allvar helt enkelt och se allvarligheten i det oavsett om offret är fattigt eller rikt, kvinna eller man.

 

Politiska orsaker, konsekvenser och åtgärder

Anledningen till att trafficking fortfarande växer som den gör i världen anser jag vara bl.a för att kommunikationen mellan alla olika länder är svag. Vissa säger att de tar det hårt och att de är emot trafficking men ändå uppkommer det i deras land, de har lagar och straff som andra länder ser men som inte uppkommer när någon åtalas för sexuella brott.

Att de mindre stabila länderna varken har makten eller kunskapen till att stå upp för sig själva och inte låtas bli mutade av högre uppsatta länder är svårt. Realstars hävdar att korruption är en vanlig sak som sker runt om i världen och har stor påverkan på trafficking, även om det är olagligt i hela världen. Det är de fattigare länderna som drabbas av detta.

Regeringen skriver att i de flesta länderna där trafficking är kriminaliserat är straffsatserna förhållandevis låga. Som jag nämnde innan är det just därför väldigt viktigt att reglera hårdare straff både mot trafficking men även mot korruption. Just för att man ser att det förekommer en hel del i världen trots att det redan är olagligt.

Jag anser att en konsekvens är att immigrations bestämmelserna är väldigt strikta vilket leder till att en hel del personer stängs ute. Detta leder till att offren hänvisat till de icke lagliga vägarna för att kunna ta sig över gränserna. Som jag nämnt innan är det då lättare för de redan utsatta, fattiga, offrena att bli offer till människohandel. Man bör därför kolla hur strikta migrations bestämmelserna är och möjligen sätta nya regler i hopp om att man ej ska behöva välja de olagliga vägarna. För att kunna lyckas med det bör alla länder skapa bättre kommunikation så att man tar in lika många migranter överallt och ej bara i få länder. Alla bör hjälpa varandra, det är svårt att uppnå då alla länder tävlar på ett eller annat sätt, men hittar man en lösning där hade man troligtvis minskat både migrationen men även trafficking, krig och andra samhällsfrågor i världen.

Vad jag anser vara de största politiska konsekvenserna är dels att trafficking tar offrens grundläggande rättigheter såsom rätten att bestämma över ditt liv och din kropp. Detta sker så fort brottet sker alltså när man bortförs. redan då har man tagit en annans människas rättighet till hens liv, då personen ej vill bli bortförd utan blir det mot sin vilja och därmed inte bestämmer över sitt egna liv. Enling mannskligarattigheter.se handlar den allmänna förklaringen bl.a om att alla har rätt till att bestämma över sig själva och att alla mänskliga rättigheter gäller för alla människor.

 

Under perioden 2014-2015 har regeringen utfört en del återgärder med ändamålet att öka skyddet för barn angående sexuella övergreppoch människohandel bl.a. Huvudsakligen för att få mer relevanta straffbestämmelser.

Utredningen så kallad 2014 års människohandelutredning har i uppdrag att säkerställa starka straffliga skydd gentemot, köp av sexuella tjänster, köp av sexuell handling av barn och människohandel. Men även att en höjning av det lägsta straffet ska övervägas då man tänker ta bort böter som straff. Att man alltså inte kan betala böter om man genomför ett sådant brott utan få ett reälare straff.

 

Sociokulturella Orsaker, konsekvenser och åtgäder  

Mörkhyade personer, judar, muslimer, kvinnor och invandrare i olika länder nerverderas runt om i hela världen pga normer och fördommar.

Jag anser inte att dessa personer anses vara lika värda som priviligerade män i samhället. Därför kan det vara lättare att utnyttja de redan utsatta personerna för slavarbete och sexuella trakaserier inom trafficking. Just för att de aldrig haft någon makt i samhället och på så vis kan lättere bli lurade in i en sådan verksamhet.

Jämnstäldigheten mellan kvinnor och män är inte uppnådd någonstans i världen. Vithet,  klasstillhörighet, nationalitet, könstillhörighet och heterosexualitet bildar en sorts väv som skapar ojämlikhet. Ojämnlikhet kan däefter bilda en komplexitet bland de priviligerade männen som alltid haft makten och nu blir “rädda” när kvinnor med annan hy och religion stiger upp på maktstegern. Dock har få unga kvinnor varken ekonomiska, kulturella eller sociala rättigheter idag. Det är en anledning till att kvinnor oftare utsätts för trafficking än vad män gör. Genom att det är så ojämnt mellan könen påverkar det den kvinliga individen redan i hemlandet då hon ej fått ta del av sina rättigheter som människa. Kvinnorna i saudiearabien lever fortfarande utan många rättigheter som de egentligen ska ha.

Regeringen hävdar att, bara det att vi lever i ett patriarkaliskt samhälle då män dominerar är en stor anledning till att efterfrågan ökar mer och mer. Dessa dominerande män anser sig själva sitta på en makt tron och tror att de kan bestämma över kvinnor och barn i samhället, oavsätt om det är mot deras vilja.

Kvinnor, män, pojkar och flickor ses inte likadant  tycker jag. Kvinnor och flickor nedverderas mer både i hemmet, skolan och i samhället.

Som jag nämnde innan (men vad som även står på regeringens sida) är att man vill att pojken ska gå i skolan medan flickan bara är en börda för familjen. Detta påverkar individen från olika aspekt. jag ser det som att, flickan  inte kommer få någon utbildning eller kunskap, det leder till att hon ej har pengar vilket kan leda till att hon tvingas till att gifta sig mot sin vilja. Mannen hon gifter sig med kan använda henne för sexuella luster och sälja henne. Att mannen våldtar henne, säljer henne och slår henne är faktorer på varför många kvinnor väljer att fly från deras hem och familj. Om kvinnan inte tar livet av sig är det ännu större chans att hon används för människohandel av någon annan som hittar henne. Hon söker desperat efter hjälp för att hon precis blivit helt maktlös.

 

































Källkritik:

Realstars.eu

.eu är en landskod för Europeiska unionen. Realstars grundades 2010 av malin Roux Johansson. Hemsidan är en organisation som syftar på att förbättra dagens tillstång angående sextrafficking. Syftet med denna hemsida är ett öka kunskapen inom traffickig och försöka minska brottsligheten. De jobbar både inom eu och nationellt där deras budskap “fair sex” uttrycks mycket. Det verkar för en sexköpslag inom eu. De vill att läsarna ska ta sig en extra tankeställare och inse vad trafficking faktist innebär och förhoppningsvis ändra sian tankar och försöka göra något åt detta.

Grundaren Malin är kontaktbar via mail på malin@realstars.eu men även telefonnummer. Förutom Malin kan man kontakta 5 olika processledar där deras namn, stad, mail och telefonnummer står. Det är processledare för bl.a, skolprojekt i vanliga skolor men också för nyanlända och även volontärverksamhet.

Informationen på hemsidan vänder sig till alla åldrar och kön. Dock tror jag att de kan fokusera lite mer på ungdommar då deras syfte ärsom sagt att öka kunskapen och informera människor om vad det handlar om. Då kan de vända sig till ungdommar inte bara via internet och deras hemsida men även genom deras processledare som besöker olika skolor och pratar om trafficking. Sidan är uppbyggd på fakta och inte personliga åsikter och tankar.

Jag anser att sidan är trovärdig men andra kanske inte gör det pga av att dom varken har nan eller datum på deras tekter. Man ser alltså inte när sidan var uppdateras eller när olika texter publicerats. Detta kan göra att man lätt börjar tveka på sidan då informationen kan vara gammal.

Finns det källhänvisningar?

Hemsidan är som sagt baserad på fakta och inte åsikter, detta gör att de refererar tll en hel del källor. Källorna de refererar till är trovärdiga då det är stötte företag och organisationer så som Polisen.se. På detta vis kan man lätt kontrolera om realstars information är korekt då man kan klicka in polisens hemsida och kontrolera så att det stämmer.

 

Svd.se

Svd eller svenska dagbladet är en morgontidning som utges i stockholm och  är den 3:dje största morgontidningen i Sverige.Precis som alla andra tidningar skriver de händelser och almänn fakta som sker både i sverige men även runt om i världen.

Syfet med tidningen är att meddela vad som händer runt om i världen, allt från kändisarnas liv till kriget i syrien. På hemsidan står både adress och nummer så att man kan kontakta svenskadagbladet men även mail för de olika cheferna. Efterssom att svd är den tredje största morgonstidningen i Sverige anser jag att tidningen är relativt trovärdig då det är en så stor tidning som har många läsare. Vid varje inlägg står det vem som skrivit det och vem som tagit fotot (om det finns ett foto). Om de tagit en bild från någon annan är de uppmärksamma med att referera till de. Majoriteten av texterna är inte privata åsikter och tankar, ibland ka det förekomma om det är en debattartikel eller liknande. Annars är det bara baserat på fakta. informationen vänder sig till de flesta åldrarna, till alla som är intresserade av att läsa tidning.

Svd.se uppdateras dagligen med flera nya inlägg. just nu (7/11-2017) har 4 nya inlägg statusen “nyss”. Att de allstå precis publicerades. Texten jag använde mig av uppdaterades senast 15 april 2013.

Som jag nämnde är de tydliga med att referera till källor om de tagit en bild, precis samma gäller om de tagit fakta från någon eller om de intervjuar någon. Får de meddelande att en bomb sprängt i göteborg, skriver de oftast “enligt polisen..”

Efterssom att det är en tidning kan det alltid förekomma falsk fakta, då är det viktigt att man även kollar andra tidningar och jämför vad som står.




theatlantic.com

The Atlantic Monthly är en amerikans tidskrift som skriver mycket om politik, literatur, nyheter osv. Den är majoritetsägd av Emerson Collective. Investeraren Laurene Powell Jobs köpte sin andel år 2017 från en affärsman vid namnet David G. Bradley. En tidskrift skilljer sig från en dagstidning på så sätt att man ej publiserar dagliga nyheter i en tidskrift och publiserar inte inlägg varje dag. Skapades i syfte som en litterär och kulturell kommentarblad. Som tidskrift vill man informera människor om vad som händer inom olika kategorier i världen osv. Man kan kontakta dem både via telefon, mail och facebook och det är väldigt lätt att hitta.

Informationen på hemsidan sträcker sig inte ut till barn utan mer ungdommar och äldre skulle jag gissa , just för att det handlar mycket om politik och nyheter i världen. Jag anser inte att barn är säskillt intresserade utav detta. Jag tycker att hemsidan är formell och inläggen är tydligt skrivna med utvalda ord. Hemsidan utgår inte från personliga åsikter, utan tar fakta från andra trovärdiga källor, fakta och från intervjuer där de är tydliga med att visa vad personen sagt genom att använda “” och att referera deras källor.

Texten jag använde mig uttav skrevs den 23 februari 2016, informationen är varken ny eller gamal. artikeln var publiserad för lite mer än ett år sedan vilket betyder att informationen inte hunnit bli “gammal”.

Som sagt brukar inte en tidskrift uppdateras hela tiden men senaste uppdateringen på sidan var idag, 6 november 2017, 01.24.

Som jag nämnt innan är det tydligt vem som skriver vilken artikel och vem det är som påstår vad, om författarenhar egna åsikter ser man det. Intervjuar man någon ser man tydligt vem som säger vad.

Att kontrollera om inläggen är korekta kan man göra genom att söka på en viss händelse och sedan kolla om informationen stämmer även in på en annan hemsida.

 

diva-portal.org

Diva är en förkortning för Digitala Vetenskapliga Arkivet. Där finns forskning, statestiker och studentuppsatser bla. Det är en publicerings- och arkiveringsplattform som används av bla myndigheter i Sveige och andra länder i Norden. Uppsalas universitets rektor valde att starta upp denna sidan då syftet var att "utarbeta förslag till övergripande regelverk och arbetsformer för universitetets vetenskapliga publicering på internet. Källan jag använde mig uttav var skriven av Cecilia Eliasson och Maude Stenström från polisutbildningen i umeås universitet, under vårterminen 2007. Syftet var att se samverkan mellan poliser och ideela organisationer. Man kan inte kontakta varken cecilia eller maude vilket kan få mig att inte se sidan lika trovärdigsom om ja hade funnit kontaktuppgifter. Jag finner inga kontaktuppgifter på startsidan heller. Dock finns det en länk till uppsalas universitets hemsida där du kan finna nummret till universitetet.

Texten i sig är väldigt formell, bra utval av ord och fint strukturerar, det får mig att tro att författarna var säkra om vad de skrev om. Informationen vänder sig till ungdommar skulle jag tro då det är en sida där bl.a studenter publiserar sina uppsatser. Jag antar att syftet är att ge information pga av att de gjorde en utredning, de ville få svar på frågor de hade genom att göra denna uppsats. På det viset får läsarna information genom deras studie. Uppsatsen är basseras på fakta och inga egna åsikter, de refereras i slutet av sidorna.

En annan oroväckande punk är att den skrevs år 2007 vilket var för ca 10 år sedan, detta gör at informationen kan vara gammal och att man hittat nya orsaker eller använt årgäder som löst orsakerna.

Jag skulle tycka att de kunde referera mer i deras text då jag inte ser om de anser något eller om det är från någon annan hemsida. Detta gör att jag inte vet om det är sant eller inte. Därför valde jag att kontrolera vissa punkter genom att kolla regeringens hemsida exempelvis.
De hänvisar till andra källor i slutet så som polistidningen och föreläsningar samt källor på internet

 

Manskligarattigheter.se

Manskligarattigheter.se är regeringens webbplats för mänskliga rättigheter. Hemsidan är en källa för information om mänskliga rättigheter, vad regeringen gör, internationellt och nationellt. Syftet med sidan är att sprida information kring de olika rättigheterna i enlighet med deras konventionsåtaganden. Sidan är alltså baserad på fakta och inga egna åsikter då man vill främja kunskapen. Man kan kontaka kulturdepartamentet via mail, fax och telefon som står längst ner på sidan. Under kulturdepartamentet finns även utrikesdepartamentet som även nås via mail, telefon och fax.

I och med att sidan är regeringens sida anser jag att den är trovärdig då det är den enda sidan om mänskligarättigheter. Sidan har .se på slutet vilket är en landskod, i det här fallet Sverige. Det visar även att det är en större organisation när det slutar på .se och är då en toppdomän. Texten är objektiv och det förekommer inga egna åsikter. Informationen vänder sig till alla människor, just så att de ska veta vilka rättigheter de har som en människa.  Som jag nämnde innna så är hemsidans syfte att informera människor om deras rättigheter och därmed sprida kunskap.

Jag kunde inte hitta när texter på sidan skrev och heller inte när hemsidan uppdaterades sist. Detta kan vara en anledning till att inte tycka att sidan är trovärdig men jag ser det som att det inte finns så mycket att ändra på i sidan. Dom är dock aktva på mail och svarar på frågor.

Om man stöter på en rapport på hemsidan källhänvisar de såklart, vem som skrev rapporten, när osv. Det är inte ofta de tar fakta ifrån någoon annan pga den sidan är “huvud sidan” och aööt kommer först ut dit.

 

Regeringen.se

Handlingsplan -Fattigdom och människohandel, Utrikesdepartementet, 2003

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Trafficking

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Lejla Mujic [2018-09-17]   Trafficking
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60410 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×