Hitlers unga liv

7 röster
8279 visningar
uppladdat: 2006-04-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
AVHANDLING: Ungdomen
Hitler föddes 1889 i staden Braunau, en stat till Österrike. Hans far hette Alois, och jobbade som tulltjänsteman. och hans mor Klara Poelzl som var tjänsteflicka.
Klara skämde jämt bort Hitler med saker och kärlek, hans far däremot var hård och gav ofta Hitler stryk men han var inte det enda barnet...
Hitler var neurotisk och modersbunden. Dom bodde en gång framför ett kloster där hans favorit blev abboten, hitler själv klädde sig ibland med hans mors förkläde och stod på en stol och predikade, hans intressen för det kyrkliga var inget långvarigt.
I småskolan gick allt bra för Hitler, han var lydig, hade bra betyg och var ledaren för rasternas lekar.
Däremot när ahn började på realskolan gick det utåt, han var arrogant, han var i sit egna lilla skal och satt helst och tecknade eller gick på opera.
På vägen till skolan gick Hitler kullar, genom skogar och byar, det påverkade Hitlers nationalromantiska sinne.
och de alpbergen vid hans hembygd gjorde han till en drömmare.
i sydtyskland såg de lite medeltida ut och där det alltid funnits drömmare, befolkningen bodde lite osm i en sagolik värld.
De karaktariska i Hitler nu är att han är en drömmare och levide i en egen värld.
Hitler läste mycket, detta gillade inte hans far för att fotogenlampan lyste så länge.
Och skolböcker läste han inte, de han gillade var Karl Mays indianböcker och senare de gammle Teutonernas historia.
Det vill säga att Hitler tidigt fick intryck på de tysknationella strömningarna, Bismarck var hans stora hjälte.
Han brukade hänga över kartboken och hans kamrater skrattade åt han, då stirrade han på dem o sa: "Jag håller på att utplåna tysklands gränser, och göra Tyskland större och större"
Vid den här ålderna så var han fortfarande bortskämd, och hans mor betonade att han hade fysiska svagheter.
Hon ansåg att han var klen att han avbröt skolan ett år.
Vid 16 år ålder lämmnade Hitler skolan för att göra sig fri, hans far var död sen nårra år tillbaka.
Våren 1906 fick Hitler tillstånd av sin mor att fara till Wien( Centrumet för estetiska saker ).
Där sökte han in på konstakademin, men han blev inte intagen. Hans konst var för omodern, och han vägrade att ta till sig den moderna konsten.
Hitler blev kvar i Wien, fast han fösörjde sig inte. Han levde på mjölk och mackor.
Ibland när han blev arg utbrast ha att de var en hunds liv han levde, de pengarna han had fått ihop gick till teatrar elelr operor, som han med sin vän Kubizek gick på flera gånger i veckan, musiken tog honom till en värld bortom värkligeheten, Hitlers syter anklagade Kubizek för detta.
Sensommaren 1909 var Hitler en del av fattigheten, han var en luffare och tog inget arbete.
Bänkar, barer, kafe''''er och värmestugor var hans hem. Till hösten hade Hitler nästan sålt alla sina kläder där bland sin vinterrock.
Kylan drev han till fattighärbärget där andra bostadslösa kom.
HItler fick en desinfiation av sina kläder, och sedan soppa och bröd. Hitlers kamrat Henisch lärde honom att överleva vintern.
De gick ifrån härbärget för att skaffa mat sedan gick de till en värmestuga för att få värma sig i några timmar, och sedan avr det tillbaka till härbäget.
Hitler tjänade ibland en sland på o shyffla snö, detta var dock inte bra för hans hälsa för han var ganska klen.
Han fösökte också tigga ett tag, men sedan började han måla vykort som han fick sålda, det var inget han emot hade!
Hitler fan en intelligentia som han diskuterade politik med, han var så intresserad att ha kunde vara timvis i parlamenhuset för att lyssna på deras debatter.
Karl lueger hade ett stort intryck på Hitler, han hade ett anisemitistiskt kristet socialistpart, även de tysknationlla strömningarna påverkade Hitler.
Hans vän Hanisch lärde honom ett uttryck som löd:"Vi tyskar fruktar Gud, men inget annat här i världen".
Härbägets personer respekterade Hitler för hans artistiska talang och hans engangemang vid olika sammanhang, men däremot när han talade om politik blev dom inte glada, då skrek han och getukulerade och var allmänt upphetsad...
Hitler var inte redigt en antisemit än, trots att han gillade Luegers parti.
Istället beundrade han judarna tackade den judiska välgörenheten, bland han vänner fanns judar, de var en judisk konsthandlare som skänkte sin rock till honom, och han sålde mestadels sin kort till just judar.
De fanns organisationer i wien som jobbade med att sprida porpaganda om antusemitism, Hitler läste en tidning vid namn Oastara som var full med antisemitims och erotik, bilderna i tidningen föreställde "ariska"-kvinnor som våltogs av "apmänniskor" detta kan aha påverkat Hitler i sitt resonemang.
Maj 1913 lämmnade Hitler Wien och åkte till München.
I München hyrde Hitler rum av en fru Popp, det var ett enkelt med de man behövde, säng, stol, soffa, och ett bord. Fru Popp och Hitler kom bra överens, han skrev sitt namn som Adolf Hitler, arkitektmålare från Wien.
Han jobbade mycket med sina målningar, 2 av dessa var en på katedralen och en på teaterkyrkan.
Fru Popp såg Hitler som en charmerandevänlig man men som var lite egen, somofta satt med en bok.
Han besökte också ölhalar där han diskuterade politik.
Det som forstätter historia om Hitler är att Var med i fösta världskrigen där han under besvär fick järnkorset som man får när man kommit levande från ett svårt uppdrag. Genom ölhallarna fixk han uppmärksamhet inom politiken där han koom till högre poster, han var Führer under andra världskriget, han skrev oxkså en bok under sin tid i fängelse "Mein Kampf- (min kamp)" som handlade om hans hat till den underlägsna rasen av judar, handikappade åsv. Hitler gillade också hundar, den sista hunden han hade, blondie provade han sitt nya gift på, blåsyra, det måste ha funkat för hunden dog.... Hitler gillade damer ochså, de han var tillsammans med var ynre än honom, den man mest talade om var Eva Braun, han var också tillsammans med sin systerdotter, hon tog livet av sig, och HitLer blev deprimerad, hans mage funkade inte som den skulle så han blev vegeterian... Men i slutet var inte Hitler mer än en självmordsbenägen liten gubbe. Hitler och sin hans nya fru Eva braun tog livet av sig tillsammans dagen efetr de gift sig, dvs den 30 april 1945, Hitler sköt sig själv och Eva använde sig av gift, de brändes utanför rikskansliets trädgård.
Flaggan som Hitler använde sig av, hakkors, är igentligen tecknet för energi, fats bakåtvänt

Min Hypotes till varför Hitler var en ond människa:
Som ja nämde förut slog hans pappa honom mycket, detta vill resultera till att han vill ha ett starkt folk och inget svagt som han en gång var.
denna grupp av starka människor var de "Asriska" rena, blonda, starka och hade samma gud som de kristna, Hitler ansåg att judarna var svagare eftersom de trodde på en annan gud, även de handikappade blev också utsatta för att de inte klarade av det mesta, och ahn ansåg att de homosexuella var svagare, för det var inte normalt att de var 2 av samma kön som älskade varandra. Hitler själv var inte speciellt "arisk" han var en liten grå gubbe, med ett mörkt komplex, inte färgad men i stil med de judiska folket som han ansåg, Hitler tänkte nog inte så mycket, för skillnaden på människorna här i världen är religion, annars är vi densamma. Men ja skulle ändån vilja skylla på Hitlers far, för att ha slog han så att Hitler fick tanken att den svaga rasen kulle känna samma plåga som han hade...men det är ju bara vad jag tycker.

Avslutning/diskussion:

Hur var familje förhållanderna i familjen?: Hitlers familj var inte fattiga, de hade mer än att leva ett medelklassliv, Hitlers mor Klara ville bara dästa med Hitler, hon skämde bort ho...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hitlers unga liv

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-25

    jag menar att det är inte bra

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-25]   Hitlers unga liv
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6043 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×