Vad håller framtiden för spelvärlden?

1961 visningar
uppladdat: 2020-02-27
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 

Få har missat spelindustrins enorma tillväxt de senaste åren, från e-sport till gambling. Skjutsen framåt har såklart berott på det ökade allmänintresset, men också att tekniken gjort stora framsteg. Bara i Sverige finns det över hundra stycken aktiva spelbolag som alla vill ta nästa steg. Så vad håller framtiden för spelindustrin, som inte tycks se några gränser?

Större fokus på e-sport

När streamingplattformen Twitch gjorde den elektroniska sporten lättillgänglig för alla, skulle e-sport komma att bli enorm världen över. För många spelare är det underhållande att följa spelare som sänder sina aktiviteter på spelforumet. Men för en del är det till och med ett sätt att driva in en inkomst på.

E-sport har också implementerats hos de flesta spelbolagen och blivit ett dragplåster för nya kunder. Exempelvis kan den som aktiverar bonuskod 2020 comeon betta på de stora matcherna i strategispel som League of Legends och Counter Strike.

I samband med att e-sporten fått ett större ljus riktat på sig har vi även sett det ramas in allt mer professionellt. Idag livesänds turneringar som dessutom äger rum i stora lokaler med publikläktare och expertkommentatorer. Det har också, precis som med de traditionella sportsändningar vi ser på bland annat Viaplay, lett till stora sponsoravtal.

Ja, e-sporten har blivit ett stort skyltfönster spelbolagen vill använda, dels genom att erbjuda betting på matcher, men också som reklamfönster för egna tjänster och erbjudanden.

Virtual Reality

Många ser på den relativt nya tekniken virtual reality som sensationell och den håller nu på att etablera sig på allvar i spelvärlden. Med denna simulationsteknik kan vi mer eller mindre kliva in i karaktärernas skor och miljö för att känna oss mer inne i spelen än någonsin förut. Under 2020-talet förväntar vi att virtual reality kommer att slå sig in på spelbolagen, som hela tiden vill hålla sig i rörelse.

Idag ser vi redan att spelbolagen försöker ge sina spelare på nätet en allt mer realistisk upplevelse. Det främsta exemplet idag är den stora satsningen på livecasino där verkliga personer sitter i rutan och agerar dealers. När spelbolagen hittar den tekniska lösningen som krävs för att kunna erbjuda virtual reality, kommer spelare hemma på soffan kunna uppleva att de sitter vi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad håller framtiden för spelvärlden?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Johan Henriksson [2020-02-27]   Vad håller framtiden för spelvärlden?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60615 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×