Sibylla Forsenström

278 visningar
uppladdat: 2020-06-19
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 Den handlar om Sibylla Forsenström, en kvinna som lever i stockholm som uteliggare. Trots att hon från början kommer från ett välbärgat hem i Småland. Det är få som känner henne, hon har efter att levt de senaste femton åren i ryggsäck blivit helt uträknad från samhällssystemet. Så en kväll då hon sitter och, så att säga, försöker "flörta" till sig ett rum på Grand, händer något fruktansvärt. Mannen som betalat hennes hotellrum mördas brutalt, Sibylla står som huvudmisstänkt. Plötsligt är hon en av de mest eftersökta personerna i Sverige. Hon befinner sig i chock, och bestämmer sig för att fly. Men var ska hon ta vägen? Vad ska hon göra med sitt utseende för att inte bli igenkänd?

Hon beslutar sig för att färga håret svart, samt att uppsöka gamla kontakter som hon kan lita på. Det går väl lite sisådär, en av hennes "vänner" försöker i berusat tillstånd både våldta henne och stjäla hennes små besparingar. Hon letar vidare efter ställen att gömma sig på, bor bl a i en kolonistuga vid Tanto, men hamnar till slut på en vind till en skola. Men där får hon inte leva ifred speciellt länge. Efter några dagar får hon besök av en elev, Patrik, som dyker upp på skolans vind. Han känner inte igen henne från media, utan börjar prata med henne och undrar varför hon lever som uteliggare.Till en början är Sibylla mycket reserverad och säger inte så mycket, utan ber honom mest att inte berätta för någon att hon lever där, och han lovar att inte avslöja något. Men Patrik kommer på besök fler gånger och Sibylla börjar öppna sig mer och mer och inser att Patrik kanske är hennes chans till rättvisa, med hjälp av honom kan hon kanske bevisa sin oskuld. Via Patrik får hon också reda på, att fler mord begåtts och att hon även står som misstänkt till dessa. När Sibylla till slut tar mod till sig och berättar för Patrik vem hon är, att hon är den misstänkte, blir han först mycket misstänksam. Men till slut beslutar han sig för att hjälpa henne. Han berättar då för henne att hans mamma arbetar som polis och att han kan använda sig av hennes utrustning för att ta reda på vem den riktiga mördaren är. 

 

Efter mycket arbete hamnar de till slut i Småland i sitt sökande efter mördaren. Genom den information Patrik lyckas få fram om vilka som mördats hittar han en gemensam länk mellan offren och de kan tillsammans söka sig mot en lösning. Informationen från polisen visade att samtliga offer hade ätit medicin efter organtransplantationer, för att motverka avstötning av organ. Patrik hade kontakt med en person som kunde få fram information från transplantations registret, en av dem är Rune Hedlund. Sibylla beslutar sig för att besöka Runes grav och träffar där hans änka. Sibylla stannar kvar vid graven som så småningom besöks av en sörjande man. Denne man visar sig vara den avlidne mannens älskare. Sibylla misstänker i det läget att hustrun har dödat mannen och beslutar sig för att besöka henne i hennes hem. Hon bor bredvid den man som besökte graven. Sibylla blir inbjuden till mannen, då änkan inte är hemma för tillfället, och då inser Sibylla att den besökande mannen var älskare till Rune Hedlund och också hans mördare. Vid besöket beter mannen sig märkligt och han tar henne till fånga. Hon lyckas dock fly. När polisen sedan dyker upp tror de att hon är mördaren och hon tas till förhör. Polisen tror inte på hennes försäkran att hon är oskyldig och att den man som tillfångatagit henne är mördaren. När experter tillkallas (en av dem Patriks mamma) lyckas hon dock övertyga dem om vem som är den verkliga mördaren. Boken slutar med att hon sedan får kontakt med sin fa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sibylla Forsenström

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Hasan Ali [2020-06-19]   Sibylla Forsenström
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60718 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×