Yu-Gi-Oh!

2 röster
4611 visningar
uppladdat: 2007-03-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Yu- Gi- Oh!

(Yuu-Gi-Ou!- som de heter på japanska!)

Yugi/-uugi Muto/-u [Moto] är en helt vanlig kille frånsett att han är helt besatt av spel. Allt från kortspel till brädspel är han expert på, inget undkommer honom…Han bor med sin farfar, som äger en spelbutik som heter sköldpaddan och som för övrigt tycker väldigt mycket om Yugi! Yugi har det ganska bra, frånsett en sak- han blir mobbad! Stackare!… Men Yugi har ett så gott hjärta att han snart får ett par kompisar (tack vare att han är så snäll och ett pussel som ja återkommer till). Yugi blir kompis med Jonouchi (Jono) och sedan också med Honda, Honda Hiroto… Yugi har även sin barndomskompis Anzu, som inte gillar mobbare och försvarar Yugi! Och pusslet då? Jo, när Yugi löser ett uråldrigt millenniepussel får han oanade krafter från en gammal egyptisk farao och får då också två identiteter. Yami (Yami- som han kan kallas för och som för övrigt betyder mörker och som han kallas för) är stark och självsäker och tycker att mobbare och annat otäckt pack behöver sättas på plats. (Yugi är för övrigt Atemus själ för de mörka skuggspelen började.)Yami är även längre, smartare och starkare än Yugi men de har ett och samma hjärta så om den ena dör, dör den andra också. Yami är Yugis skyddsling och han vägleder Yugi, speciellt i dueller som är svåra och/ eller som är skuggspel och där det gäller att vara modig! Om Yugi skadas blir Yami väldigt ledsen, arg och upprörd. En gång blir Yugi tveksam till om han kan lita på Yami, men återfår sedan förtroendet. Och en annan gång blir Yugi offrad och Yami blir jätteledsen… De lyssnar även oftast på varandra fast en gång lyssnar inte Yami Yugi och då händer något hemskt!… Och en gång stöttar även Yugi Yami när han står inför ett svårt val… Yami kan även kallas för Yu- Gi- Oh! (därav namnet på serien) eller Atem/-mu eller Atemu som han kallades när han levde i Egypten (förutom farao eller ”prince” men ”det” kallas han bara för av Mana- Antemus barndomskompis, som glömmer att han inte är det längre men som jag återkommer till senare).

Yugi’s fick sitt millenniepussel utav sin farfar… Yugi vet inte så mycket om pusslet, men farfarn tycks därimot veta lite (eller en hel del?). Yugi tror att han ska få sin högsta önskan uppfylld om han löser pusslet och det får han, men inte tack vare hans önskan. När Yugi förvandlas till Yami så minns inte Yugi längre något… Men efter ett tag får Yugi åtminstone reda på att han har ett annat jag… Men i och med att de lever i symbios med varandra så vet Yami Yugi allt om Yugi.


Yugi & Yami har även en fiende: Kaiba- i början även hans lillebror, men de är vänner nu!… Hur som helst… Kaiba (Seto Kaiba) tog över Kaiba Copuration efter hans “far”. När han var liten så bodde han och hans bror: Mokuba på barnhem, eftersom deras föräldrar dog när de var små. Men på barnhemmet adopterades de av en man som blev deras “far” och efter några år av orättfärdig psykning från pappan tog Kaiba över företaget.


Personer:


Mana: är en tjej ur gamla Egypten, (Hennes ka heter Black/Dark Magician girls) Mahaado’s svartkonstlärling
(Hans ka heter Black/Dark Magician forna jag). Är vän med Farao Atemu sedan länge. Fast när hon kallar honom för ”prince” istället för Farao- vilket hon gör av vana- blir Mahaado irriterad ibland. Hon gillar att busa med sina magiska krafter, men har ibland ingen återgäldningsbesvärjelse för att upphäva det hon har gjort.

Anzu Mazaki: är en tjej som vill nästan alla väl! Hon har varit barndomskompis med Yugi sedan länge. Försvarar Yugi mot mobbare!! (Yugi är kär i Anzu, men Anzu är kär i någon annan…)

Ryo/-u/Ryo/-u Bakura: är en jättesnäll och go kille. Han har dessvärre (och tyvärr) inte så många vänner på grund av att hans milleniumring (som han fick utav sin pappa) som innehåller en ond ande…

Jonouchi: är en kille som är hård på ytan, men mjuk under… Han är även prylgalen och samlar på mycket… Är Yugis bästa vän, vilket jag är glad för… Är en "fin" kille…

Honda: är bästa vän med Jonouchis. Gillar djur. Har en hund. Honda (Hiroto) är en machokille, men har ett gott hjärta… Är också en "fin" kille

Yami Marik//Marikku Ishtar-Malik/Marik: är en go kille och en ond ande. Har även han ett millennieföremål: Millenniestaven…

Isis Ishtar: är syster till Marikku Ishtar-Malik/Marik. Hon har också ett millenieföremål.

Noa: är Gonsaburo Kaibas riktiga son. Han dog när han va liten, för att överleva, har han levt i en virtuell värld, skapad av Kaiba Corporation i många år.
Han har iakttagit Seto o Mokuba sen dom blev adopterade av Gonsaburo efter sin död. Han har också väntat på ett tillfälle att ta en kropp och komma ut ur den virtuella världen...


Gamla Egypten


När Farao Atemu levde i Egypten så började allt såhär:


Den dag då föremålen- (kallade millennieföremålen) skulle skapas och 99 personer skulle offras bestämde sig ledaren Akunadin för att inte berätta detta för Farao Akunakamon, utan satte iväg med ett litet gäng och en massa soldater till staden Kuru-eruna (Kuru- elna) , som var bebott av tjuvar ,som enligt dem ändå inte skulle bli saknade av någon.

De plöjde i byn och dödade alla invånare för att komma upp till 99. De trodde att de hade förgjort alla som kunde bevisa vad som hänt, men de glömde en ca 7- 8 årig pojke som stått i skuggorna och sett allt.

Ca 20 år senare- tror jag- blir Atemu ny Farao och ärver Millenniepusslet (som är ett millennieföremål). Bara någon dag senare dyker Akheifa upp , med skatter från den forna Faraons Akunamkanin grav och även sarkofagen (I mangan är det mumien) som är Akunamon

Han staterar att han är den sista överlevande ifrån Kuru- elna (vilket förstås får Akunadin att haja till) och att han ska kräva sin hämnd genom att ta tillbaka de sju föremål skapade av hans familjs blod. Därefter tar det lång stund innan Akheifa slår till reträtt.

Senare dör prästen Mahaado/Mahado, väktare av millennieringen , och Akheifa stjäl föremålet av prästen.

Det visar sig senare att Akheifa tänker använda alla millennieföremål för att öppna dörrarna till helvetet ( underjorden) och väcka mörkrets Gud- Zoruk Necrophadius genom de sju föremålen och den åttonde nyckeln, som är gömd i Faraos namn (- ingen kan Antemus namn ).

Han lyckas i slutändan samla alla millennieföremål och Faraons namn, vartefter han offrar sin själ till Guden för att fullända sitt hämnd. Men det slutade med en jämn kamp mellan Farao Atemu och Guden, men när Faraons krafter började sina, bestämde han sig för att offra sin själ till sitt millenniepussel för att få låsa in den onda Guden också.

Atemu fängslades i millenniepusslet medan den mörka Guden och Akheifa fängslades i millennieringen, som synkroniserats av ondskan och därför var mest lämpad.

Och nu tretusen år senare, väcker Atemus reinkarnation Yugi Mutou upp Faraons mörknade själ (mörknade på grund av att han påtvingades att först ta sig in i den onde Gudens själ) medan Akheifas reinkarnation Ryou Bakura får millennieringen av sin far. De fängslades själar synkroniserade med sina reinkarnationer och delade själar!


Några fler personer:


 Bobasa: är en fett gubbe som kan flyga om han har ätit för mycke mat!!!

 Dartz: är en ond ledare över Atlantis. Har levt i 10.000 år och tänker (och vill) ta över världen. Han har en dotter som heter Kris och en pappa som heter Ironheart. Han vill starta om jorden från början ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Yu-Gi-Oh!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-03-30]   Yu-Gi-Oh!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6112 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×