Nils Holgsersson

4072 visningar
uppladdat: 2006-05-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
På svenskan i skolan fick vi i uppgift att skriva ett brev till huvudpersonen i boken som man har läst. Jag har läst Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, och valde därför att skriva ett brev till Nils. Det här är resultatet:

Hej Nils Holgersson!
Hur mår du? Jag mår väldigt bra. Det har varit väldigt intressant att läsa historian om din resa runt Sveriges landskap. Du verkar ha upplevt mycket, och jag har lärt mig otroligt mycket om Sveriges geografi. Men vad tycker du själv att du lärt dig under resans gång? Mårten verkade vara en väldigt bra vän att ha med på resan, roligt och någon att lita på. Men tyckte han inte att du var tung att flyga runt med på ryggen? Det skulle jag ha tyckt. Men du var så liten så du var kanske inte så tung. Vilket av alla Sveriges landskap fastnade du mest för?

En annan fråga som jag undrar är fick du många vänner på vägen? Jag tänkte på alla djur du hjälpte och gåsflocken du flög med? Under resans gång blev du ju mer eller mindre känd som pojken som hjälper djur. Det var väll ganska trevligt, för innan äventyret var du inte så omtyckt av djuren på gården. Respekterar du djuren på ett annat sätt idag? Själv tycker jag att du har vuxit väldigt mycket under resan. Du är inte lika självupptagen som i början av berättelsen. Vad tycker du var den mest minnesvärda händelsen som inträffade på vägen? En annan sak jag funderar på är du kristen?

En annan fråga jag har är; nu efteråt är du fortfarande vänner med djuren? Vad jag förstår nu när jag läst din historia tycker du om alla upplevelser du varit med om, fast än alla inte var så roliga. Men skulle du med dagens erfarenheter vilja åka ut på en sådan resa igen? En annan sak är vad tycker du om räven Smirre nu efteråt? Jag tror att han kände sig väldigt ensam och där av så blev han så dum. Har dina föräldrar tyckt att du förändrats något?

Tyvärr måste jag avsluta brevet nu. Men jag hoppas att du fortsätter må bra och skriver till mig snart. Jag längtar efter svaret!<...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Nils Holgsersson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-24]   Nils Holgsersson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6381 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×