Sommarnattsdröm

2723 visningar
uppladdat: 2006-05-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
- Gud vilken snygg! Den satt skitsnyggt på dig.
- Tycker du verkligen det?
- Ja, absolut. Den måste du köpa.

Nadja går till kassan för att betala. 299 kronor är rätt dyrt för en tröja. Men å andra sidan så satt den verkligen snyggt. Nadja börjar bli nervös. Imorgon ska hon börja gymnasiet. Det är tur att hon och Veronica har valt samma program. Dom ska gå handels- och administrations programmet. Första dagen brukar det bara vara upprop och information. Det har Veronicas brorsa berättat. Men efter det kör man igång direkt. Nadja och Veronica har shoppat hela dagen. Nu är dom helt slut. Efter att Nadja betalat går dom ut genom den stora entrén och slår sig ner på en stor ,lite smutsig, sten vid den fulla parkeringsplatsen.

Veronica ringer sin mamma Anna och ber om skjuts. Efter 20 minuter kommer Anna. Hon stannar bilen och tjejerna hoppar in. Tillsammans har dom totalt 18 påsar. Dom har köpt kläder, smycken, smink och väldigt mycket mer. Imorgon är det fest hos Lucas. Då kommer allt det dom shoppat väl till pass. Det är många som ska komma. Några från gamla klassen och sedan andra från 2:a och 3:e ring. Det ska bli skitkul i och med att det var evigheter sen Nadja och Veronica festade. Dom har jobbat hela sommaren för att få råd med det dom har köpt idag. Men det var det värt.

Dom svänger in på Veronicas garageuppfart. Veronica springer ut för att hämta sina sovgrejer. Det är tradition att Veronica sover över hos Nadja dagen innan första skoldagen. Hon slänger in dom i bakluckan och sätter sig sedan i bilen. När dom är halvvägs till Nadja kommer Veronica på att hon glömde stoppa ner tandborsten.
- Äh, skit i den, säger Nadja. Du kan få låna.
Anna släpper av dom vid Nadjas hus. Nadja rycker i dörrhandtaget. Det är låst.
- Juste. Haha, jag hade glömt det. Mina föräldrar är ju inte hemma. Dom skulle ut och äta på The Cod. Det skulle tydligen vara 70- och 80 tals fest.
Hon tar upp nycklarna ur fickan på sina slitna jeans och sätter dom i låset. Dörren går upp och tjejerna kliver in. Veronica går in med sina saker i Nadjas rum. Där ligger kläderna slängda på golvet som vanligt. Veronika viker ihop kläderna och lägger in dom i Nadjas garderob. Hon ställer sedan sina saker på det vanliga stället vid sängen. När hon en kvart senare kommer ut står Nadja och lagar middag. Det blir tacos. Precis som det ska vara. Det har blivit en tradition att dom äter tacos varje gång Veronica sover över hos Nadja. Tjejerna äter middag och sätter sig sedan och myser framför tv:n med popcorn och godiset från gottebiten. Efter långfilmen på 3:an går dom och lägger sig. Dom ligger skavfötter i Nadjas stora säng. Precis som dom brukar. Nadja och Veronica har känt varandra sen dagis. Och har alltid varit nära vänner. När dom var små låg dom alltid skavfötter och det har dom fortsatt med.

- Är du nervös?
- Jaa. Är du?
- mm…
- Gud vad kul det ska bli att äntligen få festa loss. Tänk att vi inte har gjort det på hela sommaren.
- Jag vet. Det var verkligen för längesen.
Efter en timme somnar tjejerna.

Nästa morgon vaknar dom tidigt. Dom hade ställt väckarklockan för säkerhets skull. Men dom vaknar långt innan den så Nadja stänger av den. Dom äter en ordentlig frukost med te, müsli och grovt bröd. Efter det går dom tillbaka till sovrummet för att välja kläder. Tio minuter senare kikar Karin, Nadjas mamma, in genom dörren. Hon hejar på Veronica och kommenterar röran i rummet innan hon försvinner ut i köket. Efter mycket om och men är tjejerna påklädda och färdigfixade. Dom sätter på sig skorna. Nadja sina nya turkosa sandaletter. Dom passar perfekt till hennes korta turkosa klänning som hon har på sig. Veronica tar sina guldiga med höga klackar. Dom passar till det hon har på sig. En kort guldaktig minikjol och en brun topp med massa detaljer. Innan dom går tar dom sig en sista titt i spegeln bara för att försäkra att allt ser ut som det ska.
- Hejdå ropar Nadja och skjuter igen dörren efter sig.
När hon kommer ut lyser den varma solen henne rakt i ögonen. Det är riktigt varmt. Kanske 28 grader. Solen följer dom under hela promenaden. Dom går sakta för att inte bli svettiga. Då och då kyler en vindbris ner dom lite.

Dom kommer fram till skolan. Skolgården är full med folk. När dom går över skolgården krockar Nadja med en kille. Hon tappar väskan och böjer sig ner för att plocka upp sakerna som trillat ur. Killen som var orsaken till krocken gör ingen ansats att försöka hjälpa till. Han står där och väntar till Nadja har rest sig igen. Nadja börjar skälla men hejdar sig mitt i en mening när hon ser killen som hon skäller på. Han har blåa ögon, halvlångt blont hår som rufsas till i vinden. Han är ungefär 1 och 80 och är precis så där brun och vältränad som killar ska vara. Veronica står på sidan helt stum. Nadja står och tittar in i killens ögon. Till slut börjar munnen komma igång.

- Ursäkta mig säger hon lite skärrad.
- Nöjet var helt på min sida säger han med glimten i ögat. Jag har inte sett dig tidigare.
- Hehe nää. Det kan bero på att det är min första dag här idag säger Nadja och skrattar lite försiktigt. Nadja.
- Marcus. Aha vilken skola gick du tidigare?
- Strömstiernaskolan.
- Okej. Då känner du Lucas.
- Självklart säger hon med ett stort leende.
- Ska du dit ikväll?
- Aaa. Ska du dit?
- Jag hade inte tänkt det men jag tror att jag nyss ändrade mig.
- Jaha trevligt. Tänk att han ändrade sig bara för att jag skulle dit tänker Nadja. Oj hon var verkligen chockad. Att en sådan het kille stöter på mig. Det var verkligen längesen. Jag hoppas verkligen att vi träffas ikväll. Då ses vi ikväll.
- Ja. En annan dag ska jag presentera dig för dom andra säger han och pekar bortåt.

Han försvann bort mot en klunga människor vid dom gröna björkarna. Han gick med självsäkra steg över skolgården och det var många som stannade upp i samtalen när han passerade. Veronica fick inte fram ett ljud. Hon bara stirrade.
- Hallå säger jag och viftar med handen framför hennes ansikte.
- Vet du vem det där är? Fattar du vad fantastiskt? Du kommer första dagen till skolan och det första du göra är att stöta ihop med killen som är kung på skolan. Och inte bara det han stötte ju på dig.
- Haha. Ja det kunde inte ha börjat bättre.
Innan uppropet har börjat har ryktet om Nadjas och Marcus krock spridit sig. Dagen rinner iväg och på slutet av dagen har Nadja och Veronica fått många nya vänner från alla klasser. Nu ser dom verkligen fram emot kvällen.

Dom går hem till Nadja igen. Nu är det ännu varmare än det var imorse. Nadja viftar frenetiskt med armarna för att få lite svalka. Hon råkar slå till Veronica.
- Aj, varför gjorde du sådär?
- Men det är ju så varmt.
När dom kommer in slår hettan där inne emot dom som en vägg. Veronica går runt och öppnar alla fönster och dörrar. Det hjälper ingenting. Nadja börjar vifta med armarna igen.
- Men kan du sluta?
- Haha. Nej, inte nu. Inte nu när du retar dig på det.
Dom stänger fönster och dörrar och sätter på fläktarna på max istället. Eftermiddagen flyter iväg och dom börjar göra sig i ordning för andra gången idag. Den här gången tar det ännu längre tid för tjejerna. Förväntningarna är höga och tjejerna småpratar och fnissar. Dom slutar i ett stort skrattanfall på golvet. Veronica flämtar efter luft. Nadja börjar kittla henne och dom jagar varandra runt i huset. Nadja slänger en blick på klockan och konstaterar att festen börjar om tio minuter. När dom väl är klara tinar dom en mexicana i ugnen och slänger i sig den. Sedan beger dom sig iväg ut igen.

Det är fortfarande varmt ute men solen är inte riktigt lika varm som den var tidigare. Nadja går och tänker på Marcus. Tänk om han inte är där. Vad besviken hon skulle bli då. Men det är såklart han är där. Han måste vara där. Hon längtar efter att få fästa blicken på hans heta kropp igen. Få titta djupt i hans blåa ögon och bara smälta i hans famn. När dom kommer fram har byggnaden hunnit fyllas. Det är mycket folk men så fort dom kommer in ser dom Marcus. Det är svårt att inte se honom. Han har en karisma som gör att han lyser. Hans hår gör det inte direkt svårare. Hon smälter när han tittar in i hennes ögon. Han sitter i soffan tillsammans med sitt gäng. Han ser Nadja och kommer fram och möter henne.
- Hej säger han och Nadja får en puss på kinden. Hon skakar när dom går tillsammans mot sofforna. Han gillar henne. Tänk att Marcus gillar henne! Han sätter sig i soffan igen och drar ner henne i sitt knä. Hon sitter spänt och väntar på fortsättningen. Vad ska hända nu? Ska dom bara sitta sådär hela kvällen? Hon i hans knä. Veronica ser sig omkring. Det känns som om hon är i vägen. Hon står där och tittar på människorna i soffan. Men efter någon minut har en kille i soffan fått syn på henne och börjar flirta hysteriskt. Veronica tvekar en sekund men tänker sedan att det inte är någon idé att stå och se på medan Nadja roar sig med Marcus. Nadja börjar känna sig trygg och slappnar av och bara njuter. Den här dagen har vart den bästa i mitt liv tänker hon. Marcus börjar smeka henne på ryggen. Hans händer är varma och mjuka och passar perfekt på hennes silkeslena hud. Hon väntar ett tag lutar sedan sitt huvud mot hans axel. En tryckare spelas och han tar med henne upp på dansgolvet. Dom är nästan ensamma. Han lägger sina händer om henne. Dom rör sig försiktigt runt på golvet. Hon lägger huvudet på hans axel och bara njuter. Hans händer letar sig neråt och hon tillåter det. I Marcus famn är hon trygg. Hans läppar närmar sig hennes och dom möts i en lång kyss. Marcus har kyssts förut det märks. Dom gamla klasskompisarna glimtar förbi i folkhavet. Ögonen är stora. Nadja njuter ordentligt av uppmärksamheten. Tryckaren tar slut lika snabbt som den började. Det gör inget för Marcus släpper inte taget. Dom står där på dansgolvet. Dom håller om varandra och kysser varandra med jämna mellanrum. Såhär hade aldrig hennes gamla klasskompisar sett henne. Hon hade synts på fester men var aldrig festens medelpunkt. Hon höll sig till Veronica och sågs sällan tillsammans med några killar. Många killar hade trånat efter henne men aldrig kommit i närheten. Det var till allas förvåning att hon nu stod och hånglade mitt framför ögonen på alla på dansgolvet. Flera killar busvisslade. Nadja brydde sig inte ett dugg hon befann sig i Marcus famn och det var allt som betydde något just då. När hon och Marcus sedan slog sig ner i soffan kom Lucas och satte sig bredvid henne. Till Nadjas förvåning började han stöta på henne. Han frågade om inte han fick ta med henne upp på dansgolvet. Hon tittade på Marcus. Han skrattade som att han trodde att Lucas var avundsjuk och skulle försöka ta över henne. Marcus visste mycket väl att han aldrig skulle lyckas. Därför tillät han henne att dansa med Lucas. Denna gången var det inte tryckare som gällde. Det var en snabb låt och återigen var Nadja medelpunkten på festen. Tjejerna började bli lite irriterade. Först tar hon Marcus och sedan Lucas. När låten gick över till en tryckare försökte han lägga armarna om henne. Hon slog bort dom. Lucas blev generad och flera som hade sätt det började fnissa. Lucas rodnade. Marcus gapskrattade. Nadja gick bort till sofforna och slog sig ner i hans knä. Lucas försvann snabbt. Marcus gav henne en kyss och skrattade sedan vidare.
- Tänk att jag har fått en sådan kaxig lite tjej till mitt sällskap.
- Jaa, tänk, sa hon. Tänk att jag har fått en sådan underbar pojkvän. Dom som inte har upplevt dig kan vara riktigt avundsjuka.
- Haha skrattade han och ruffsade om mitt hår.
Jag sträckte ut tungan och gjorde en konstig grimas så att han återigen började skratta. Senare på kvällen skildes vi åt. Vi kysstes ordentligt och sa att vi träffas ju imorgon. Med dom orden lämnade jag festen tillsammans med Veronica.


På kvällen ligger Nadja i sin säng och funderar över dagen som...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sommarnattsdröm

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-27]   Sommarnattsdröm
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6416 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×