Bokrecension: hjärtans fjöjd av per nilsson

7 röster
10357 visningar
uppladdat: 2006-08-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den här boken handlar on en helt vanlig pojke, men får aldrig reda på vad han heter. Det hela börjar med att en morgon sitter han på bussen på vägs till skolan, bussen stannar till vid en håll platts och han tittar ut genom fönstret, och då ser han en rödhårig tjej som han aldrig har sett innan. Hon stiger på bussen och han tycker att de känns som om hon lyser upp hela bussen.
Så här fortsätter det morgon efter morgon och på dagarna sitter han och dagdrömmer om henne. Han längtade alltid att det skulle bli måndag, tisdag eller torsdag, för det var nämligen dom dagarna dom åkte samma buss. Men en eftermiddag när dom åkte hem satt hon framför honom bussen och hanns kompisar satt å skojade med varandra så plötsligt hanns kompis Hencke skrek anka, och hon vände sig om och sa: ja? . Hon kallades nämligen anka. Det var så det hela hade börjat.
Sen varje gång dom såg varandra på bussen pratade dom, och en dag glömde hon sin tyska bok på bussen och han tog den. Nästa dag sa han det till henne och han föreslog att han skulle komma hem med den till henne på kvällen därpå. Hon förklarade vägen. Och så blev det med, han åkte hem till henne, dom satt och drack te och pratade hela kvällen. Tyska boken glömde han till och med att lämna.
När dom satt på hennes rum kände han att det doftade citron, han frågade vad det kom ifrån och hon sa att det vad citronmeliss eller hjärtansfröjd. Och det blev vad han kallade henne från den stunden, hjärtansfröjd.
Han skulle åka till USA över sommaren han hade sett fram imot det här länge, men nu ville han inte åka längre, inte nu när hjärtansfröjd fanns i hans liv. Kvällen innan han skulle åka kom hon över till honom, hon satt och drack te å pratade. När dom skulle diska upp tre timmar senare, satt hon och tittade på honom länge sen gav hon honom deras första kyss. Och hela kvällen slutade med att dom hade sex, två gånger. Han skreven dikt om det: Jag har varit i dig. Nu är du i mig. Jag har varit i dig två gånger. Nu är du i mig alltid.
Dagen därpå åkte han till USA, han skev långa brev till henne nästan varje dag, han ville inget hellre än att få åka hem till henne igen. Och det ända svar han fick av henne på två hela månader var ett kort där det stod att dom behöver prata.
USA resan tog äntligen slut och han kom hem en dag tidigare än beräknat så han åkte till henne men när han kom dit var det en annan kille där. Båda två var i sina underkläder. Hon försökte börja förklara , men han bara sprang iväg.
Det gick många veckor hon ringde kom hem till honom, men han vägrade träffa henne. Allt som påminde om henne kastade han och förstörde. Alla dikter brände han upp.
Han låg inne resten av sommarlovet, tills en dag hon kom igen och hans lillasyster öppnade dörren, han pratade lite med henne. Dom kom överens om att hon skulle ringa när hon kom tillbaka från sin semester. Och hela boken slutar med: Jag väntar till lördagen innan skolan börjar. Men om du inte ringer: Hallå blå tabletter. Välkomna. Hej då liv. Tack och adjö.
Jag tycker den här boken var väldigt bra bok, mycket bra tonårs bok om hur det är att ha sin första riktiga förälskelse. Och den tar upp mycket tankar som jag tror många ungdomar går omkring och tänker på. Per...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: hjärtans fjöjd av per nilsson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-08-30]   Bokrecension: hjärtans fjöjd av per nilsson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6732 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×