Habib Meningen med livet av Douglas Foley

11 röster
14136 visningar
uppladdat: 2006-09-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken jag valde läsa heter Habib Meningen med livet. Den är skriven av Douglas Foley. Den kom ut under 2005 och utspelar sig i Stockholm.
Boken handlar om Habib 11 år gammal som bor ihop med sin familj i Stockholm. Habib har två uppdrag att göra, den ena är att ta reda på vad meningen med livet är och den andra saken är att fråga chans på Paris. Habib är en skön kille som har massa kompisar och flertal grannar som kommer från olika länder såsom Turkiet, Polen, Iran, Angola och han själv kommer från Syrien. En dag får eleverna en läxa av deras lärare Maja, att skriva en dagbok, men då tänker Habib, nej vad tråkigt! Att skriva dagbok är en tjejgrej, men då hotar Habibs mamma honom med att dra in hans veckopeng om han inte skriver. Sedan när han väl börjat skriva kan han inte låta bli. I dagboken berättar han om livet i skolan och hemma, om fotbollsträningen och flickan Paris han är kär i som bor i samma höghus och går i samma skola som han själv. Habib börjar redan då fråga folk i sin omgivning vad livets mening är. På den frågan får han mest oväntade svar. När det gällde att fråga chans på Paris kom han inget vidare, varje gång han hade chansen att fråga henne vågade han inte och då kom Habibs kompisar i vägen. Detta blev ett hinder och problem för Habib och därför lyckades han inte precis med det han hade tänkt sig.
Boken slutade där Habib skulle fråga chans på Paris men då han inte vågade göra det. Berättelsen har en fortsättning, så om man vill veta hur det gick för Habib kan man låna del två, boken heter ”Habib friheten minus fyra”. Då får man nog veta ifall det blev något mellan Habib och Paris, som man inte fick veta i första boken.
Boken väcker faktiskt känslor och det är när Habib inte vågar fråga chans. Den ger en inblick i det känsloliv som en 11 årig kan ha och även hur världen kan se ut ur en elvaårings perspektiv.
Boken skildrar verkligheten genom den nutida förortsmiljön.

Jag skulle lätt rekommendera boken till andra läsare, speciellt för de som är mellan 10-12 år eftersom det mer handlar om hur dom kan ha det idag, men jag skulle även rekommendera den för de vuxna, för att det är en bra och rolig bok som passar alla typer av läsare.

Bedömning:
Jag ger boken en 5, för att jag verkligen gillande denna bok. Den har en intressant huvudperson, en kul handling och så är den skriven på ett roligt sätt. Börjar man läsa ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Habib Meningen med livet av Douglas Foley

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-16]   Habib Meningen med livet av Douglas Foley
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6752 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×