Green Day

6641 visningar
uppladdat: 2006-09-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Medlemmar:

Fullständigt namn: Billie Joe Armstrong.
Hemstad: Rodeo i Kalifornien i USA.
Född: 17 februari 1972
Spelar: Gitarr, munspel, mandolin, trummor, piano och saxofon.
Gör i Green Day: är huvudsångare och gitarrist.
Familj: Gifte sig med Adrienne Nesser den 2 juli 1994. De har två barn tillsammans, Joseph Marciano (95) och Jakob Danger (98).
Citat: "You''''re the fucking leaders, you have the power. Don''''t let these bastards dictate the rest of the world, or dictate you fucking life!"

Fullständigt namn: Michael Ryan Pritchard
Artistnamn: Mike Dirnt
Hemstad: Berkely i Kalifornien i USA.
Född: 4 maj 1972.
Spelar: Bas, gitarr och trummor.
Gör i Green Day: spelar bas och är backupsångare.
Familj: gifte sig 2004 men skilde sig ganska fort igen, har ny flickvän. Har ett barn, Estella Desiree (97) med exfrun Anastasia.
Citat: "Green day is like sex, when were good, were really good, when were bad . . . were still pretty damn good."


Fullständigt namn: Frank Edwin Wright III
Artistnamn: Tré Cool
Hemstad: Willits i Kalifornien i USA.
Född: 9 december 1972, i Frankfurt, Tyskland.
Spelar: Trummor, gitarr och dragspel.
Gör i Green Day: spelar trummor.
Familj: Tré har varit gift två gånger, först med Lisea Lyons, de har ett barn tillsammans, Ramona (95). Andra gången med Claudia och de har också ett barn tillsammans, Frankito (01).
Citat: "I always said that the world is a better place because of Joey Ramone."

På det senaste albumet American Idiot medverkar Jason på samtliga låtar, han har även medverkat på tidigare låtar och har varit med Green Day på deras världstour som andra gitarrist. Men Jason säger att han inte ser på sig själv som medlem i Green Day, trots att många Green Day fans har tagit honom till sina hjärta.

Fullständigt namn: Jason White
Hemstad: Little Rock i Arkansas i USA.
Född: 11 november 1973.
Spelar: gitarr och bas.
Gör i Green Day: spelar gitarr.
Familj: Jason gifte sig i februari 2005, han har inga barn än så länge.

Diskografi


• 1039/Smoothed Out Slappy Hours
släpptes 19 april, 1991
• Kerplunk!
släpptes 17 januari, 1992
• Dookie
släpptes 1 februari, 1994
• Insomniac
släpptes 10 oktober, 1995
• Nimrod
släpptes 14 oktober, 1997
• Warning
släpptes 3 oktober, 2000
• International Superhits!
släpptes 13 november, 2001
• Shenanigans
släpptes 2 juli, 2002
• American Idiot
släpptes 21 september, 2004


Albumet Dookie blev Green Days stora genombrott, och har sålts i mer än 14 miljoner exemplar över världen. Green Days senaste album American Idiot har sålt i över 7 miljoner exemplar över världen.

American idiot kallas för en ”punkrock opera” för att den har en handling eller en röd tråd, det är endast en låt som sticker ut från den röda tråden och det är track 11 Wake me up when September ends. Albumet handlar om personen Jesus of Suburbia, som är en frustrerad kille, som inte hittat sig själv, och han åker in till storstaden och till en början är det kul, men han märker att han inte passar in, att han är ensam. Så Jesus of Suburbia trycks undan och han skapar en person som heter ”St Jimmy” istället. St Jimmy är mycket tuffare och hårdare och klarar av livet i storstaden, där han också träffar ”Whatsername”, som är en rebell, och dom lever livet. Men hon lämnar honom och han börjar förstå vart han hör hemma och St Jimmy ”dör” och Jesus of Suburbia åker tillbaks till sin förort och accepterar sitt liv, men ogillar det, och skivan slutar med låten ”Whatsername” som handlar om att han som sagt har accepterat sitt liv, men drömmer tillbaks till tiden då han var med Whatsername, och undrar hur hon har det och så, men han vet att det aldrig kan bli dom igen.
(Detta är min personliga uppfattning, och dom är dels baserade på mina försök att tolka låtarna och dels sånt som jag har läst mig till)

Egna kommentarer

Så varför har jag överhuvudtaget valt att göra ett arbete om Green Day.
Alla har ju hört nån låt med Green Day, dom vanligaste är Basketcase eller Good Riddance (Time of Your Life). När albumet American Idiot kom ut 21 spetember 2004 (min 15 årsdag) så visste jag ingenting om Green Day, och samtidigt som albumet släpptes så släppte dom singeln American idiot, som är track 1 på albumet med samma namn. Jag hörde låten på radio och tv, och på julafton samma år så önskade jag med albumet. Jag lyssnade på det till och från men tog mig aldrig tid att verkligen lyssna på det.
En dag så läste jag att Green Day skulle komma till Sverige och spela i Göteborg, jag tänkte att det hade väll varit grymt och gå och kolla, så jag och några polare beställde biljetter, fortfarande så lyssnade jag inte särskilt mycket på Green Day.
Konserten spelades den 3 juli 2005 i Scandinavium, Göteborg. Jag blev oerhört påverkad av deras konsert, det var sjukt bra. Efter konserten så började jag verkligen lyssna på låtarna och musiken, jag blev fångad och har inte blivit släppt än, och det vill jag inte heller bli. Green Day har blivit en del av mitt liv, jag börjar nästa varje morgon med Green Day, det har inte gått en dag efter den 3 juli som jag inte har hört på minst en Green Daylåt, nästan varje dag är jag inne på fansidan greendayauthority.com och läser nyheter om dom med mera, hela sidan är på engelska så ibland kan det vara svårt att förstå. Green Day har påverkat min klädstil och min syn på livet.
Hur kunde jag så lätt bli fångad? Jag antar att det var för att jag var/är i en period där man försöker hitta sig själv och få förståelse för vem man är, precis som Jesus of Suburbia, och Green Day har liksom blivit ett ljus för mig i en väldigt mörk värld. Och det är inte bara jag som har blivit inspirerad av Green Day…
Den 14 november släpptes livedvdn ”Bullet in a Bible”, som är inspelad i Milton Keys, England, under två dagar, då dom spelade inför sammanlagt 130 000 personer! Och jag ryser varje gång jag tittar på slutet av den, när endast Bill...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Green Day

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-20]   Green Day
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6771 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×