Titanic Filmrecension

7 röster
30565 visningar
uppladdat: 2006-10-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Titanic


En organisation som undersöker sjunkna båtar har hittat Titanic och håller på att leta reda efter ”oceanens hjärta” ett diamanthalsband, men istället hittar de en teckning av en ung kvinna som har halsbandet på sig. En dag får deras chef ett samtal från en gamling som säger att hon är kvinnan på teckningen. Hon åker dit och börjar berätta om vad hon upplevde och vad som hände med Titanic.


Fartyget som aldrig skulle gå under
Rose familj är av den rika sorten och har råd att åka på dyra kryssningar. Rose har nyss förlovat sig med Cal och hon ska åka med Titanic tillsammans med sin mamma och honom. I en bar nära hamnen sitter Jack och Fabrizio och spelar poker med två svenskar. I vinsten finns en biljett för två till Titanic. Jack och Fabrizio hinner precis med fartyget efter att de vunnit. Under resan möter Jack den underbara Rose som försöker ta självmord genom att hoppa ner i det iskalla vattnet men han räddar henne i sista sekunden. Han blir bjuden på middag som belöning och får bekanta sig med några av den högre klassen av människor. Efter det börjar Jack umgås med Rose väldigt ofta, men när ingen ser de, eftersom att Cal har en betjänt vi namn Spicer som han skickar för att kolla efter dem. Under deras resa i Titanic händer en massa spännande saker, mest av allt får hon veta hur det är att vara den motsatta typen och att man ändå kan ha roligt. En dag vill hon att Jack ska teckna henne, oklädd, som han gjort med de andra kvinnorna på hans teckningar. När han har tecknat klart och Rose tagit på sig kommer Spicer in, men Jack och Rose hinner rymma. De springer långt tills de stannar vid en bil där något händer som de länge väntat efter. Efter det träffas de inte så ofta eftersom att Cal vet vad som hände och han har varnat Rose. Jack försöker förklara sina känslor för henne men får inte chansen. En dag träffas de igen efter att Rose insett att hon får vara med vem hon vill och när hon vill. Och mitt i allt krockar fartyget emot ett isberg och de hinner flytta på sig innan det faller is ner på golvet. Efter en stund meddelas alla att ta på sig flyttvästar men kaptenen förklarar inte varför. Snart får Rose reda på vad som kommer att hända och berättar för Jack. De dras in i ett äventyr som aldrig skulle ha hänt och de får kämpa igenom det tillsammans.



Huvudrollerna
Leonardo Dicaprio spelar Jack Dawson(huvudpersonen) som blir djupt förälskad i någon han vet att han aldrig kommer att lära känna men det hela vänder och han hamnar i de rikas värld men samtidigt dras in i en massa trubbel som han måste konfrontera.

Kate Wilson spelar Rosie DeWitt Bukatler som har tröttnat på livet hon lever och räddas från det när hon möter Jack. Hon upplever stunder som hon aldrig upplevt men måste akta sig för farorna som hon kommer att möta på sin väg.
Karaktärerna möter nästan samma faror under filmen och tillsammans klarar de sig igenom de.

Jag tycker att de här två karaktärerna passar perfekt för filmen eftersom att Leonardo liknade en söt oskyldig tonåring som letade efter äventyr på den tiden och Kate Winslet passar perfekt för att se ut som en förstklassig person med det klassiska ansiktet hon har.

Genre och miljö
I filmen befinner vi oss i ett engelsktalande land där karaktärerna använder några ord då och
då som inte är rätt så vanliga utan mer som slangord. Men däremot talar de med sådan
känsla för det de säger att man gräver sig in i det de pratar samtidigt som man följer rörelserna de gör.

Regissör: James Cameron som bland annat regisserat The Dive, Battle Angel, Avatar, Last mysteries of Titanic, Aliens of the deep, Volcanoes of the deep sea, Ghosts of the Abyss, Expedition: Bismarck, Solaris, Dark Angel, Bag´Em, Designate This, and Jesus brought a Casserole, Meow, I and I Am a camera och Titanic.

Egna åsikter
När jag för första gången såg filmen medförde den känslor som gjorde en att gråta och förstå filmen bättre. Jag tycker att filmen har ett bra innehåll om hur en riktig händelse kan spelas som film där ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Titanic Filmrecension

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-12-03

    Handlingen var lite "luddig" men helt OK

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-03]   Titanic Filmrecension
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6834 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×