Praouppsatts Dagis

3700 visningar
uppladdat: 2006-10-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tillbaka till dagis

Månstrålen är ett dagis med en avdelning där det går 17 barn. Jag var förberedd på att det skulle bli jobbigt men aldrig att jag skulle bli så slut efter en dag så att jag somnade åtta.
Som alla anda dagis hade också detta dagis ett schema. Samling stod högst upp på lisan klockan halv tio. Vi satt i en traditionell ring och berättade för varandra vad vi gjort under helgen. Alla flickor svarade samma sak, – ”jag har lekt, mamma, pappa, barn”
När båda mina ben somnat, ska vi ut på skogsvandring. Alla barnen har med sig var sin frukt som de äter i skogen.
Barnen lyssnar på mig och Daniel, bättre än väntat. Om man säger till dem förstår dom att de är fel och de har förstått ganska snabbt ändå att jag och Daniel är där som ledare.
Min handledare satt och drack kaffe hela tiden och skrattade tillsammans med de andra som jobbade där, medan jag och Daniel var tvungna att leka med barnen.
Lunchen var den samma som skolans fast mycket godare. Vi fick curry kyckling med ris, mums. Alla barnen spillde mjölk och mat över allt men det skulle vara lite konstigt om de inte gjorde det, men man vänjer sig.
Efter lunch är det vila, en timmes sömn mitt på dagen. Det trodde jag och Daniel, men så blev det inte. Ingen vila här inte, ingen av barnen ville sova. Alla sparkade och det verkade som att ingen ville ligga stilla. Jag och Daniel fick skata och skata, och efter en stund sov alla.
Den första dagen blev lyckad men jobbig, man måste sova länge för att orka med, men man kommer in i dygnsrytmen snabbt.
Onsdagar är temadagar. Idag ska vi prata on källsortering. Vi pratar om vad man kan källsortera och vad man kan göra med det sorterade materialet. Sedan får barnen gå till en sopstation och slänga skräp. Kenta, min handledare, slängde en hel låda med glödlampor i ”ofärgat glas” inte så bra för barnen att se. Det står tydligt att man inte får slänga glödlampor i den konteinern, men jag tror barnen förstod att det var fel.
Onsdagen därefter höll vi oss till ämnet källsortering. Vi pratade om papper och följderna till att man gör papper. Det var inte många som visste att papper kom från träd, men alla tyckte det var viktigt att inte använda för mycket ritpapper. För att spara på naturen gjorde vi vårt eget papper. Alla barn fick prova på hur det var att göra eget papper, uppgiften var att göra ett alla hjärtans dag kort. Uppgiften var mycket uppskattad. Efter denhär temadagen ritade barnen fint, en väldig skillnad från dagar tidigare när det bara var ett sträck på pappret.
För att kunna göra papper måste man ha gammalt papper att göra det av. Såklart fick barnen vara med på att riva sina gamla slängda tidningar och mixa dem till gröt med de tröttnade ganska snart så det blev jag och Malin, Daniels handledare, som satt och rev dessa papper hela dagen. Men resultatet blev strålande. En mixer dog denna temadag.
Tyra fyller tre år och det är kalas på dagiset – ”jag gillar bara kalas när jag fyller år” –säger Jonatan surt, men när det är kalas ska alla vara med.
Vi äter glas med strössel och Tyra får välja en drake med lika många taggar som hon själv fyller, svårt.
Kalaset avslutas med dans, en lyckad fest tycker Tyr...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Praouppsatts Dagis

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-02-13

    jätte bra

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-11]   Praouppsatts Dagis
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6868 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×