Förtrycker islam Kvinnan?

8 röster
9443 visningar
uppladdat: 2006-10-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bland de många aspekter gällande Islam som missuppfattats av icke-muslimer, så är ignoransen, de förutfattade meningarna och feluppfattningarna angående Islams behandling av kvinnor den mest påtagliga. Otaliga verser i Koranen klargör att mannen och kvinnan är jämnställda inför Gud. Enligt Islam är det enda som skiljer människor från varandra enligt Gud, deras nivå av Gudsmedvetenhet. Trots detta, blir många förvånade över det faktum att Islamsk lag garanterade kvinnor rättigheter, som kvinnan i Europa och Amerika skaffat sig alldeles nyligen, för över 1400 år sedan. Tex. så gör Islam helt klart att kvinnan är jämnställd mannen under lagen, och även rent andligt. Islamsk lag förklarar också att kvinnan har rätt till egendom, rätt att driva och leda ett företag, kvinnan har rätt till lika lön för lika arbete.
Kvinnan har total kontroll över sin egendom, de kan aldrig giftas bort mot deras egen vilja, de har rätt att behålla sitt efternamn vid giftermål. Självklart har de också rätt att ärva egendom och att få sina äktenskap upplösta vid försummelse eller felbehandling. Islam beskyller ej heller kvinnan som någon ”ond – fresterska” och Islam skulle heller aldrig beskylla kvinna för någon ”arvssynd” eller liknande. Kvinnan deltar i alla de former av dyrkan som mannen deltar i. Faktiskt så var dessa rättigheter, som Islam gav till kvinnan för 1400 år sedan, så gott som okända för Västvärlden ända tills inpå 1900-talet, tex. så var det för mindre än femtio år i Amerika och England, olagligt för en kvinna att köpa ett hus eller en bil utan hennes mans eller fars medverkan och underskrift på kontraktet! Islam tillägnar kvinnan och hennes roll i samhället största respekt.

Det skall nämnas att profeten Muhammads (SAW) mission satte stopp för en massa förskräckliga utövanden mot kvinnorna i samhället under hans tid. Tex. så var det Koranen som förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar. Islam satte också restriktioner på arabernas oinskränkta polygami under den tiden, och det sattes upp många lagar för att beskydda kvinnans välfärd. Idag, har många av de s.k. reformerna tiil kvinnans fördel kommit till efter det att Västvärlden förkastat religionen till förmån för sekularisering. Till och med de i Väst som anser sig följa de s.k. ”Judisk- Kristna traditionerna” följer i själva verket de värderingar som den Västerländska liberalismen satt.

Om kvinnan i den Muslimska världen idag inte har sina rättigheter så beror det inte på att Islam inte gav dem det. Problemet är att på mån...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Förtrycker islam Kvinnan?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-01

    detta har du ju snott från isl

  • Inactive member 2008-10-16

    TOPPEN

  • Inactive member 2009-01-08

    jag tycker arbetet va jätte bra skrivit, jag sjlv har inget och kommentera.

  • Inactive member 2011-09-13

    Önskar att alla människor läser denna text så dom fattar att kvinnor har lika många rättigheter som männen i islam!! bra jobbat =)

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-15]   Förtrycker islam Kvinnan?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6881 [2024-04-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×