Bokrecension: på det fjärde ska det ske av kajsa ingermarsson

4631 visningar
uppladdat: 2006-10-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
På det fjärde ska det ske är en annorlunda bok, men intressant. Kajsa Ingemarsson berättar om Paulas liv och dess brister. Paula är en omogen människa som känner sig vilse på livets väg, hon gör flera felsteg o en hel del missar men hon ger inte upp. Jag tror att den här boken beskriver en liten del av oss alla och vid flera tillfällen kände jag igen mej väl..
Paulas privatliv är rörigt och lika så hennes förhållande med sambon Johan som är alldeles för snäll. Paula bor i Centrala Stockholm och lika så hennes två bästa vänner Rachel och Anna. Hela berättelsen verkar utspela sig mitt framför ögonen på en och är modern med både teknologi och inne barer. Det skulle lika gärna ha kunnat vara jag som lever min livshistoria.
Paula kommer hem från sin långa utlandsvistelse och tänker satsa på sitt liv i Stockholm och på Johan. Hon vill gå vidare till nästa nivå i livet men vet inte riktigt hur. Det visar sig att Paula har en del saker osagt och relationen med Johan kraschar, de försöker flera gånger om men när Paula får huvudrollen i en film är gränsen nådd.
Hon försöker trösta sig med att gå på krogen men vännen Anna har träffat stora kärleken och Rachel är mitt uppe i sin karriär. Hon får helt enkelt trösta sig själv, det är då hon får upp ögonen för Ralf sin chef som är något äldre än henne. De inleder ett slags förhållande, men så fort pressen får reda på det så börjar de ses allt mindre. Ralf är en mycket speciell karaktär som vill ha allt på sitt eget vis, vilket Paula inte samtycker med hon vill allt också vara med i matchen, därför drar sig Paula ur förhållandet innan det blir för sent.
Paula försöker nu hitta sig själv och ångrar uppbrottet med Johan. Hon minns att han alltid fick henne att känna sig trygg i sin muskulösa famn. Men Johan har gått vidare fast hon vet att hans känslor fortfarande är starka för henne. Paula inser med glädje i hjärtat att Johan har det bättre med sin nya kärlek än vad de någonsin kunnat få det.
Den här historien berättar om en människas karriärs liv, kompisrelationer, par livet och om människans desperation när tiden kommer ifatt än. Det är inte alltid lätt att välja rätt väg i livet heller inte att välja det jobb man vill ägna sig åt resten av livet.
Jag tror att det sällan är någon som lever sitt liv med sin tonårskärlek eller jobbar livet ut med det jobb man är utbildad till från början. Det är svårt att hitta rätt första gången man behöver att par misstag för att slutligen komma rätt.
Budskapet i boken säger mej att man ska göra misstag så länge man gör sitt bästa och inte ger upp.
Jag tycker att den här boken var bra, den är underhållande och spännande. Det känns som om man verkligen känner den här Paula och man kommer in i handlingen fort. Boken är lite av en tjej bok som man mer än gärna kan tänkas läsa på stranden. På det fjärde ska det ske är en bok som man kan läsa och den går in i hjärtat och stannar där med sin karaktär och budskap. Den fick mej att tänka en hel...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: på det fjärde ska det ske av kajsa ingermarsson

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-10-15]   Bokrecension: på det fjärde ska det ske av kajsa ingermarsson
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6887 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×