USA, presidenter som klantat till det

14607 visningar
uppladdat: 2001-05-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
USA, världens främsta demokrati styrs nu av en man som har inte har en majoritet av rösterna. George W. Bush vann 271 av de valkretsar och han behövde 270 för att vinna. Men majoriteten av rösterna fick han inte. Detta beror på USA: s högst märkliga röstsystem. Vinner en kandidat majoriteten i ett valdistrikt vinner han (ingen kvinnlig kandidat ännu) alla deras röster.

Så hade de amerikanska presidentvalen gått till som i Sverige hade Al Gore nu vart president. Att sedan George W. Bush är en föga lämplig president gör inte saken bättre. Skandaler med oljeaffärer och alkoholproblem samt att han har avrättat flest människor som guvernör i Texas än någon annan, gör det underligt att han överhuvudtaget blev vald till republikanernas presidentkandidat.

Men han kvalar ändå inte in på ”Amerikas tvivelaktiga presidenter topp 3”.
Detta beror nog mest på att han inte hunnit sitta så länge, om ett par år har han nog tryggat en plats.

Plats 3
På plats tre finner vi en föga känd president vid namn Grover Clevland. Han har inte gjort något olagligt i lagens mening men ända gjort något som absolut är moraliskt tvivelaktig.
När han blev inkallad till militärtjänstgöring så köpte han sig fri. Han ville inte lära sig att döda just detta der jag inget fel i, snarare tvärt om. Men han hade två sätt att slippa militären och båda var lagliga. Det ena gick ut på att man betalade 300$ eller fick någon att göra militärtjänstgöring i sitt ställe. Han valde det senare alternativet och betalade en polsk immigrant 150$ dollar. Senare gifte han sig vid 49 års ålder med en kvinna som bara var 21 år. Till saken hör också att Frances, som hon hette, var dotter till en av hans kompisar. När hans kompis dog så tog Clevland hand om dottern och frun. När detta hände var Frances bara 11 år. 10 år senare gifte de sig. Man kan fråga sig hur länge de hade haft mer än en faderdotter relation. Lite Woody Allen över det hela.

Plats 2
Här finner vi den förre presidenten Bill Clinton. De största skandalerna finner vi precis i slutet av hans tid i vita huset även om Monica Lewinsky affären inträffade tidigare.
Under sin sista dag som president benådade Clinton 177 personer. Två av dem var Almon Glenn Braswell och Carlos Vignali som är en dömd bedragare. Två dygn senare betalade Braswell in fyra miljoner dollar på Hillary Clintons brors konto. Dessa pengar betalades senare tillbaka och Hillary bad offentligt om ursäkt. Alla dessa benådningar har blivit döpta till ”Pardongate” efter det engelska ordet pardon som betyder nåd, och Watergate skandalen (mer om det under plats ett). Ytterligare personer som blivit benådade är Marc Rich som är en skatteflykting sedan 18 år tillbaka. När han blev benådad flyttade han direkt tillbaka till USA. Denna benådning utreds nu av FBI.
Fyra hashemitiska judar blev också benådade och i deras valkrets röstade nästan all på Hillary Clinton som New Yorks guvernör. Var det mot ett löfte om benådning?

Clinton tog med sig gåvor för närmare två miljoner när han lämnade Vita Huset, många av dessa var inte hans så det borde betraktas som stöld. Han valde även ett nytt kontor som skattebetalarna skall betala. Tidigare presidenter har valt ganska anspråkslösa kontor men Bill Clinton valde en hel takvåning i New York med en årshyra på 8 miljoner. Detta tog han sedan tillbaka efter massiv kritik och letar nu efter kontorslokal i Harlem.

Nu till den kanske största skandalen av dem alla, Monica Lewinsky. För att dra historien i korthet så blev Bill Clinton anklagad för att ha haft ett ”otillbörligt förhållande” med Vita huset praktikanten Monica Lewinsky. Detta nekade han till inför hela det amerikanska folket. Senare kom det fram att han vist hade haft en affär med Monica Lewinsky. Clinton ljög inför en domstol och begick således mened. Endast några dagar efter det att det framkommit att Clinton ljugit beordrade han en bombräd mot vad som sades vara terroristfästen i Sudan och Afghanistan. Detta påminner lite för mycket om filmen ”Wag the dog” för att det skall kännas trovärdigt. Wag the dog handlar om hur staben bakom presidenten iscensätter ett fejkat krig för att skyla över presidentens sexskandal!!
Filmen hade premiär året innan Lewinsky affären blev offentlig.

Plats 1
Guldplatsen måste tillfalla Richard Milhous Nixon. På grund av hans skandal var han tvungen att avgå och det slår det mesta.
I korthet gick hela Watergate affären ut på att i juni 1972 blev fem män arresterade när de gjorde inbrott i demokraterns högkvarter. De hade på sig utrustning för övervakning och spioneri, bland annat kameror och mikrofoner. Detta började självklart utredas och allt eftersom framgick det att man skulle behöva tillsätta en mycket större utredning för att få någon klarhet i inbrottet. Den nya utredningen skulle ledas ab Archibald Cox. Han tillsattes den 17 april 1973 och blev den 20 oktober 1973 avskedad av presidenten utan någon egentlig anledning. Detta stoppade dock inte utredningen utan det hela slutade med att Nixon avgick den 8 augusti 1974.
Det hade då framkommit flera skandaler. Några av dessa var:
- Användande av avlysningsutrustning mot politiska motståndare
- Användande av Amerikanska skatteverket för politiska förmåner
- Hemliga bombningar av Kambodja
- Stora, tveksamma skatteåterbetalningar till presidenten.
- Enorma bidrag till valkampanjen från stora företag.
- Ett stort motstånd från presidenten och hans stab som försvårade utredningen.

Allt detta gjorde att Nixon avgick. Hans efterträdare benådade honom senare, behöver jag säga att han förlorade det nästa presidentvalet?

Jag skulle vilja säga att den stora misstänksamheten mot den amerikanska staten föddes just i Watergateskandalen. Massor av händelser som den amerikanska befolkningen inte kände till kom fram.

Detta var min topp tre med George W. Bush som bubblare. Skulle någon annan göra listan skulle den säkert se helt annorlunda ut. Kanske skulle de ta med nationens grundare George Washington för hans affärer med kvinnor från slavkvarteren. Han dog i en förkylning som han ådragit sig när han red genom en snöstorm. En del hävdar dock att han fick sin förkylning under ett nattligt besök hos en kvinnlig slav.
En annan kandidat är James Garfield. Han oroade sig för om det var skadligt att onanera eller inte. För att stilla sina begär tog han kalla duschar. Han blev ihjälskjuten 1881.

En president som helt klart är och sniffar på topp 3 är John F. Kennedy. Han hade så många utomäktenskapliga förbindelser att i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: USA, presidenter som klantat till det

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-05-18]   USA, presidenter som klantat till det
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=698 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×