Dinasty''s Bakgrund

4160 visningar
uppladdat: 2006-11-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Dinasty föddes den 7 oktober i Ålesund i Norge men han kommer från huvudstaden Prishtina i Kosovo. Redan som en 5åring väcktes intresset stort för musiken. Han har alltid velat producera och spela in sina låtar. Vid 10 års ålder började han skriva sina egna texter. Hans förebild var den kända rappartisten 2Pac. Hans första texter var i samma stil som 2Pac. Efter några månader så utvecklades han mycket, och kom på sitt egna sätt att skriva sina texter på. Fast han inte hade tillgång till studio så övade han hemma på takt känslan och utvecklade sitt sätt att skriva så utvecklades han mer och mer. Efter några år så hade han ungefär 40 texter klara men hade fortfarande inte någon studio till gång. En helg så åkte han till Halmstad med sina kompisar för att fira hans kusins födelsedag och då träffade han en kille vid namn Liridon.

Liridon hade precis byggt upp sin studio. De lärde känna varandra mer o mer och började skriva texter tillsammans. Ett halvt år senare bildade dem gruppen AyeneL som står för Adolin n'''' Liridon (A n'''' L). Efter det så spelade dem in sina första låtar "minnen" och "Varför?". Nu har dem hållt på i 5 år tillsammans och har ungefär släppt ut 30 låtar tillsammans. Dinasty har även gjort en mängd låtar ensam. Studion i Varberg byggde han upp tillsammans med rapparen Saphet år 2003.

Han har uppträdit på många olika ställen och blivit ganska känd på en kort tid, men inte tillräckligt än. Han kämpar fortfarande för att nå toppen, men det är inte så långt kvar. År 2006 slog han igenom med låten "Du är min" som han gjorde tillsammans med en R''''n''''B sångare från Alvesta som heter Gezim. Idag jobbar han för fullt med musiken och hjälper unga talanger med inspelning, producering och mixning/mastering. Han har samarbetat med många olika artister bl.a. Saphet, Salladin, Kastro, Hanna, Gezim m.m.
Han utvecklas mer o mer för varje dag som går. Hittills har han spelat in ungefär 90 låtar, men dock inte släppt ut alla. Han håller också på med sitt debutalbu...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Dinasty''s Bakgrund

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-09-11

    låter bra =D har du nån sida s

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-05]   Dinasty''s Bakgrund
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7006 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×