Valet 2006

2576 visningar
uppladdat: 2006-11-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag och min grupp arbetade med/om socialdemokraterna, centerpartiet och moderaterna. Vi har fått nästan all information genom att gå ut på stan och fråga respektive parti i valstugorna. Partierna svarade så gott dom kunde på våra frågor, och jag tycker att vi fick ganska bra svar på vissa av dom frågor vi hade. Det partiet jag var mest besviken på var nog Moderaterna för dom svarade inte så bra på våra frågor. När det kom en fråga som dom inte kunde svara på direkt gav dom oss häften och papper som vi skulle läsa i stället. Jag tycker att om man ska representera ett parti ska man väl vara väl förberedd på att det kan komma vilka frågor som helst. Man vill ju ha ett svar som kommer direkt från munnen och inte något som är nerskrivet.

Vilket parti skulle jag ha röstat på av de tre partierna (M, S, C)?
Jag skulle nog ha röstat på Centerpartiet för dom gav bäst svar på våra frågor och svaren var bra tycker jag. Dom förklarade bra vad dom menade och man förstod dom bra.
Såhär svarade Centerpartiet på dom frågor vi hade:

Bostad: centerpartiet tänker bygga fler bostäder så att folk har någonstans att bo. Det är även redan påbörjat.
Kommentar: det är bra att det byggs flera bostäder så att vi ungdomar sedan kan få någonstans att bo när vi bestämmer oss för att flytta hemifrån. Det underlättar ju såklart för alla andra människor som saknar bostad också. Det kan inte vara kul att vara utan bostad och veta att man inte kan få en. Men om det nu ska byggas fler bostäder så kommer flera att kunna ha ett hem att gå hem till och då kommer dom lättare att kunna arbeta. Då vet dom att dom har ett hem att gå hem till efter jobbet och att dom slipper vara oroliga för att dom inte ska få någon bostad. Det kan faktiskt påverka arbetet.

Arbete: centerpartiet vill minska på arbetsgivaravgifterna så att arbetsgivarna vågar anställa mer arbetskraft utan att behöva tänka på hur mycket det kostar. Dom tycker också att det ska vara mer jämställdhet mellan könen. En man och kvinna med lika arbete ska ha lika lön. Jag och min grupp frågade centerpartiet varför det på vissa arbetsplatser förekommer att man inte blir anställd på grund av att man har tex. Piercing i näsan. Då svarade dom att det handlar om situationen. Om man tex. Inom politiken ska ha affischer vill man att det ska se bra ut och att det säljer. Sen om man tex. vill ha en telefonist vill man ha en bra röst. Man vill helt enkelt tjäna pengar.
Kommentar: jag tycker att det är bra att dom vill minska arbetsgivaravgiften så att man vågar anställa folk. När man ska anställa en person ska man inte behöva bry sig om att det kostar pengar att bara anställa den. Dom som söker jobb ska väl inte få lida för att arbetsgivarna inte vågar anställa?
Jag tycker att det är bra att dom vill att man ska få lika lön för lika arbete. För det ska man. Jag läste någonstans om en man och en kvinna. Båda hade lika arbete men mannen fick några tusenlappar mer än kvinnan. Så ska det inte vara tycker jag! Mannen är väl inte bättre än kvinnan? Det ska vara mer jämställdhet i samhället tycker jag. Då slipper kvinnan hela tiden känna sig underlägsen mannen. Mannen tror att han är störst, bäst och vackrast och vi kvinnor syns inte för vi är inte lika stora som männen, men vi är bättre än dom på många saker och vackrast vissa stunder (faktiskt).
Jag tycker att det är dåligt att man inte blir anställd på grund av att man har piercing i ansiktet eller liknande. Det ska väl inte spela någon roll hur man ser ut? Huvudsaken är väl att man gör det man ska och är bra på det? I nuläget vill företag sälja. Och då vill dom ha ett bra ansikte som säljer. De äldre människorna reagerar nog rätt starkt på om dom går och handlar i affären och när dom ska betala sitter det en tjej med tio piercingar i ansiktet. Företaget vill inte förlora kunder, dom vill få nya och så många som möjligt. Främst av allt vill dom sälja och därför kommer de människor som kanske ser lite annorlunda ut i vissas ögon bakom ljuset. Tråkigt nog tycker jag..

Miljö: centerpartiet vill ha fler miljövänliga bilar som minskar gasutsläppen. De håller på för fullt med att försöka hålla miljön så ren som möjligt.
Kommentar: jag tycker att det är bra att dom vill minska gasutsläppen. Det skulle nog alla må bra av, men jag tror att det skulle bli för dyrt. En miljövänlig bil kostar idag flera hundra tusen och det är inte alla som har råd med det. Men om dom skulle tillverka fler miljövänliga bilar så att det finns jätte många skulle nog priset på bilarna kunna sänkas. Istället för att sälja två miljövänliga bilar för 100 000 kronor styck är det väl bättre om man säljer fyra för 70 000 kronor styck. Företaget vinner på det och det blir fler miljövänliga bilar. Företaget kommer då har råd att köpa in flera bilar att sälja och miljön blir renare att andas.

Framtiden: om man tittar igenom det som centerpartiet vill förbättra och göra så kan nog tänka sig hur det kommer att se ut. Om dom sänker arbetsgivaravgiften kommer ju såklart flera få jobb. Då slipper folk sitta hemma hela dagarna och stirra in i väggen. Då kommer nog många människor känna sig behövda. Jag tycker att det är jätte bra att dom vill/ska bygga flera bostäder för då kommer det att bli fler som har någon stans att bo. Men jag antar att det fortfarande kommer att vara dyrt att bo där för det kostar så otroligt mycket att bygga. Det är ju inte direkt bara att bygga ett gäng med hus och sen sätta människor i dom. Vi människor vill inte betala hur mycket som helst i tex. hyra för att det kostade så mycket att bygga.
Det är bra tycker jag att centerpartiet vill ha mer jämställdhet mellan könen, och jag förstår inte varför det ens är ett problem. Vem har bestämt att mannen är bättre än kvinnan liksom? Jag tror att många tycker att man ska ha lika lön för lika arbete och att man inte borde dömas efter könet. Jag tror faktiskt att det kommer bli mer jämställdhet i framtiden. Och det kommer göra oss gott. Jag tror att dom flesta är trötta på att bli satta i ”fack”. Och veta att en kvinna och en man med samma arbete inte får lika lön bara för könet.
Centerpartiet vill ju ha fler miljövänliga bilar, men jag tror inte att det kommer gå. Kanske om tjugo år, men inte i nuläget. Det är alldeles för dyrt och det är nog i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Valet 2006

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-07]   Valet 2006
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7027 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×