Recension-Mamma sa att jag var sjuk, av Julie Gregory

10913 visningar
uppladdat: 2006-11-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I boken ”Mamma sa att jag var sjuk”, får man följa författaren Julie Gregorys uppväxt. Under hela sin uppväxt fick hon höra hur sjuk hon var och minst en gång i veckan var hon hos en läkare. Mamman va alltid med och hon övertygade läkare efter läkare om hur sjuk Julie var. Julie fick flera mediciner för att bli frisk, och några gånger gick det så långt att hon opererades för sina sjukdomar. I själva verket var Julie aldrig sjuk, det var hennes mamma som gjorde att hon blev sjuk genom att till exempel inte ge henne mat, eller om Julie klagade över minsta lilla skråma eller huvudverk fick hon en migräntablett, ibland även två, även fast hon inte behövde det.
Hennes mamma kunde göra det mesta så länge hon kände sig tillfredställd. Hon tog emot fosterbarn för att kunna utsätta dem för samma sak hon utsatte Julie för. Hon tog emot veteraner och som tack för det fick hon pengar från staten och tillgång till veteranernas pengar på banken.
Pappan i familjen var till en början rätt normal, men han kunde säga saker som, ”Julie, det brinner”! Och när Julie var nedanför trappan sa han, jag bara skoja, kan du hämta en öl åt mig är du snäll. Hanns beteende blev värre och värre, och en dag när Julie kom hem var hela huset nerbränt.
Den enda normala personen i hennes liv var hennes bror Danny, han blev inte utsatt för mammans misshandel, och eftersom han va kille bad inte pappan honom att hämta saker åt honom. Han var en normal kille som gick i skolan, men som hade det lite konstigt hemma.

Jag tyckte boken var rätt dålig. Eftersom jag visste vad den handlade om var den aldrig spännande eller rolig att läsa. Hela första halvan av boken var lika dan med läkarbesök varannan dag och resten av dagarna tog Julie hand om hushållet.
Man märker att det som författaren har genomlidigt är något hemskt som hela världen borde vara medvetna om, men boken blev så enformig. Hela mitten av boken skummade jag igenom, för det kändes som om jag redan hade läst det som stod.
Samtidigt var boken väldigt personlig och lättläst men jag tror att boken var mer menad som terapi för författaren än som underhållning för läsarna.

Om man är intresserad av MSP ska man definitivt läsa boken, men jag tro...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Recension-Mamma sa att jag var sjuk, av Julie Gregory

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-08]   Recension-Mamma sa att jag var sjuk, av Julie Gregory
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7043 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×