Bokrecension: Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras

9 röster
12093 visningar
uppladdat: 2006-11-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken ”Bakom stängda dörrar” är en otroligt bra bok som handlar en flicka, Kristina, som under olika omständigheter bestämmer sig för att flytta till sin pappa som för några år sedan misshandlade och försökte mörda hennes mamma. Kristina får även sin yngre bror, Fredrik, att flytta med henne, för hon vågar inte riktigt bo hos fadern själv. Egentligen gör Kristina detta enbart för att hennes mamma skaffat en ny man och hon tycker inte att hennes mamma bryr sig om henne längre.
Utan protester från myndigheter, så flyttar de till sin far. I början är han jätte snäll mot Kristina, men inte mot brodern. Efter att de bott där ett tag så blir fadern bara allt konstigare, först så börjar han pussa Kristina och så, men sen början han gå lite väl långt och har sex med henne flera gånger om dagen. Tillslut så blir hon gravid och fadern tvingar henne att behålla barnet, socialen får reda på att hon är gravid och när Kristina föder sitt andra barn så misstänker de att Kristinas far även är far till hennes barn, men det blånekar båda två.
I boken får man följa Kristinas hemska tid hos hennes far, man får veta vad och hur hon tänker. Eftersom att boken är baserad på en verklig händelse så blir man lätt väldigt berörd av den, jag kommer ihåg att jag själv blev väldigt arg, och funderade mycket på hur något sådant kan hända. Hur i all världen kan man våldta sitt eget barn? Och hur kan man dessutom tvinga henne att behålla barnet? Borde man inte göra allt för att det inte ska komma ut?
Som jag skrev tidigare så börjar man tänka väldigt mycket av den här boken, man börjar fundera på innehållet och vad allt innebär, till exempel så funderar man mycket på alla konstiga familjerelationer. Allting blir ju helt stört om man får barn med sin egen pappa, för då föder man ju i praktiken både sitt barn och sitt egna syskon. Och pappan blir ju både morfar och pappa åt barnet.
Man blir förvirrad av sånt här och det är svårt att förstå.
Jag tycker att det är otroligt bra att den här boken skrevs för innan man har läst sånt här så förstår man inte att det verkligen kan hända, och speciellt inte att det kan hände i Sverige. I sin fantasi så tror man ju att sånt här bara händer långt långt borta, eller nja man kanske inte ens tror att det händer där, man intalar sig nog att sånt här bara händer på film och sånt overkligt.
Tillslut, om du inte är allt för känslig och så, vill jag rekommendera dig att läsa den här boken. Den är en bok vä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bokrecension: Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-15]   Bokrecension: Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7122 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×