Psykologisk analys av fictionpersonen Tim M

2 röster
5526 visningar
uppladdat: 2006-11-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Varför är supportergänget så betydelsefullt för Tim?
I supportergänget känner sig Tim hemma. Han har kompisar som lyssnar på honom.
Han känner sig respekterad av både ”vänner”, motståndaresupportrar och i samhället.
Han känner att hans självförtroende och hans status stärks när han och hans vänner syns i tidningar för de dåliga saker han gör.
Han känner sig som en betydelsefull person när han är i gänget.
Betydelsefull känner han sig inte när han är på jobbet. Troligen gör han inte heller det när han umgås med familjen. Jag tror att han anser supportergänget vara sin familj då de lyssnar och respekterar honom.

Tror du att alla i supportergänget har en liknande bakgrund som Tim och hans kamrater? Kan det finnas andra anledningar att gå med?
Jag tror att alla i supportergänget har en relativt brottslig bakgrund.
Och den gissningen kan ju inte anses speciellt svår då de verkar göra mycket brottsliga saker som vandalisera och hamna i bråk och därmed också många troliga fall av misshandel.
Men de är ju trots allt ett supportergäng av ett elitserielag i ishockey. Så det är egentligen inte meningen att det bara är bråkstakar som ska komma med i deras skara. Utan främst bör det ju vara de som älskar deras elitserielag väldigt djupt. Nästan extremt, som jag tror de gör. Men en eller flera bråkiga personer är nog endast med i supportergänget för att de får göra vilda, upphetsande och brottsliga saker.

Diskutera vad som händer en individ som är med i en folkmassa.
Jag tror att du menar vad jag tror händer personer som är svaga mot grupptryck.
Det som händer med en individ som har ett jobbigt förflutet och träffar på andra som inte heller hittat sin plats i samhället är att de ofta följer med de andra i gruppen om det är tillräcklig många som vill göra något, om den ena (den svaga) då är tveksam så kan han ganska lätt övertalas till att göra något han egentligen inte vill fullt ut. Det är egentligen inte han som bestämt det utan ”det bara blev så”. Fast det handlar nog mest om självförtroende och om man tror på sig själv tillräckligt mycket och är trygg i sig själv, som avgör om man är den personen som vågar stå emot grupptrycket eller inte. Tim är inte den personen som står emot grupptryck. Men han har blivit så bortkommen att han inte längre ser riktigt vad som är rätt och fel. Han har t.o.m. sedan länge börjat tro att det inte är fel att göra riktigt brottsliga saker såsom att bränna upp affärer. Utan han gör det bara för att ”stämningen var så tryckt”.
Han anser att det inte gick att undvika. Han bortförklarar sig och får sig själv att tro att han inte gjort något fel. Han går bara på sina tillfälliga känslor och på andra människor, han lyssnar inte på sig själv, på vad han egentligen tycker, på sin hjärna, och han har nog ingen moral överhuvudtaget.

Vilka slutsatser drar du av det faktum att ur klippet är från 1909?
Tim vill visa att han inte har gjort något fel. Att han är helt normal. Och att för nästan 100 år sedan fanns det folk som gjorde samma sak som han gör nu. Och då menar han att många är som han, om inte alla, bara att han har ”modet” att göra det som de andra inte vågar.
Han skulle kanske kunna bli hjälpt av en lång och mycket intensiv terapi. För hans tankesätt är så skadat att han inte vet att det han gör är fel. Men kanske det redan är för sent för Tim att ändra på sig. Kanske han förblir en brottsling resten av livet. Vilket jag faktiskt mest tror på då han inte kommer...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Psykologisk analys av fictionpersonen Tim M

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-11-30]   Psykologisk analys av fictionpersonen Tim M
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7232 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×