Sammanfattning av dokumentären Modebranschens offer.

3042 visningar
uppladdat: 2006-12-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Modebranschens Offer

En brittisk journalist begav sig ut i modebranschen för att granska den. Han gick under täckmanteln att han var en fotograf från tidningen ”PolkaDot”. Hans uppgift var att ta sig in bakom modebranschens yttre fasad och se vad som verkligen pågick i de stora modestäderna Milan och Paris. Han upptäckte att världens största modellagentur Elite, hade fler hemligheter än vad man kan tro. Flickor som kunde vara 13-14 år skickades till storstäder som Paris eller Milan av agenturen. Föräldrarna lovades att deras flickor skulle vara säkra och vaktas av s.k. förkläden. Förklädena var egentligen PR-män som fick betalt för att ta de unga flickorna ut på nattklubbar och restauranger. PR-männen gav flickorna droger om dom ville ha och flickorna utnyttjades också sexuellt av PR-männen och några av Elites mest uppsatta män. Elite håller också i världens största modelltävling. Där var också ett av syftena att utnyttja de unga flickorna sexuellt. I dokumentären kunde man många gånger höra hur olika män skröt över hur många modeller de legat med.

Konsekvenser: Unga flickor förlorar några av de viktigaste åren av sin uppväxt då de kastas ut i modevärldens krävande värld. Unga flickor är också lätt sårbara och påverkas lätt av dem som har makt över dom. När de sedan återvänder hem säger deras familjer att deras barn är som en helt annan person än vad hon var när hon åkte. Att drabbas av drogmissbruk, alkoholmissbruk är det också hög risk för dessa unga tjejer då droger och alkohol finns nästan hela tiden i deras omgivning. Samhället får också se en bild av Modebranschen som de tidigare inte vetat existerat.
Orsaker: Modebranschen är en mäktig bransch och omsätter varje år miljarder av pengar. Branschens höjdare vet att unga tjejer är sårbara och utnyttjar dom. Dom vet också att dom sitter säkra på sina poster därför om någon av tjejerna skulle berätta vad som pågick skulle deras karriär som modell vara över. Allt handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt. Tjejerna ses som varor som endast är till för att inbringa pengar.
Åtgärder: Denna dokumentär tar upp ett problem som många individer i samhället inte känner till så väl. För att få folk mer engagerade i detta problem kan kanske media våga prata mer öppet om det. Även modellagenturer bör granskas i sitt sätt att ta hand om unga modeller.
Efter att dokumentären kommit ut bl...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sammanfattning av dokumentären Modebranschens offer.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-12-30]   Sammanfattning av dokumentären Modebranschens offer.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7375 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×